Mehmet Gökoğlu: Kolay yolu seçip istifa etmedim

07.02.2018 - 16:35 | Son Güncellenme: 07.02.2018 - 16:35

Adana Demirspor Başkanı Mehmet Gökoğlu, sezonun ikinci yarısında kulübünde yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Ortada bir başarısızlık var kabul ediyorum. Kolay yolu seçerek kongre kararı almayı tercih etmedim. Hakkımda küfür etti diye laf söyleyenler var Allah onları kahretsin yazıklar olsun" dedi.

Adana Demirspor Başkanı Mehmet Gökoğlu, sezonun ikinci devresinde lacivert-mavili kulüpte yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu. Gökoğlu, düzenlediği basın toplantısında yönetim kurulu olarak bazı kararlar almaları gerektiğini belirterek, "Bizim takım için de geçerli başka takımlar için de geçerli taraftar her zaman başarıyı ister. Taraftarlarımızdan diyenlerde vardır 2 - 3 tane hoca gitti başkan olarak gitmedin. Başkan olarak bende mi bırakıp gitseydim. Kolay yolu seçerek 15 gün içinde kongre kararı alır giderim ama bu kolay olan. Ben kolay yolu seçmedim" diye konuştu.

"Başarısızlığı kabul eden bir yapım var"

Takımı kendisinin yönetmediğini ifade eden Başkan Gökoğlu, bir teknik ekibin bulunduğunu söyleyerek, "Ekibimize güveniyoruz anlaşıyoruz en son hocamızla da 7 maçta 1 galibiyet aldık. Baktığımızda bir başarısızlık mı var evet bir başarısızlık benim içinde hepimiz içinde bu başarısızlıktır. Şahsım adına başarısızlığı kabullenen bir yapım vardır. Yönetim kurulu adına kabulleniyorum ben de üzüntü duyuyorum. Her Adana Demirsporlu’dan daha fazla üzüntü duyuyorum. Son 2 maçtır yönetim istifa denmesine üzülmüyor muyum. Ben de üzülüyorum herhalde taş değilim. Yönetim kurulu olarak da çok fazla üzülüyoruz. Sokağa çıkamama durumuna geldim. Çok şükür ki alnım ak hiçbirimizin menfaati yok hep Adana Demirspor için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

"Timuçin Beyazit kendisi istifa etti"

Adana Demirspor'un çok sağduyulu taraftarlara da sahip olduğunu vurgulayan Gökoğlu sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Maçta 3 - 4 tane insanlar bunlar da. Belirli insanlar tribünlerde başlatıyor ve genelinde stadyuma yansıyor. Özellikle son 2 haftada bende gözlemledim. Eleştiriye her zaman varım herkes eleştirebilir ama aşırı derecede kaçıyorlar. Maçın 20. dakikasında futbolcuya yönetime küfre başlandı. Geçtiğimiz dönemlerde söyledim futbolcuya küfür edilmez. Hani Demirsporluluk ruhu, hani halkın takımı, hani emekçinin takımı, futbolcularda alın teri ile para kazanıyor. Geçmiş dönemlerde maç başları ödenmediği dönemlerde futbolcuyu destekleyen taraftar yönetimine tepki gösteren taraftar daha maçın başında küfür etmeye başlıyorlar. Yine söylüyorum bu insanlar çok fazla da değiller. Yönetim kurulu olarak, şahsım başkan da olarak neden başarısız olduk araştırıyoruz. Ortada bir başarısızlık var ben de görüyorum. Timuçin hocamız da son maçtan sonra artık başarısızlık olduğunu görünce istifa etti. Sonuçlar da bunu gösteriyor. Timuçin hocamız kendisi söyledi kendisi de iyi bir Demirsporludur evladımız gibidir ve istifasını kabul ettik."

"Sürekli takımımızı karıştırma içindeler"

Adana Demirspor’da kaos olması için fırsat bekleyen 5 - 10 kişilik insan topluluğu bulunduğunu ifade eden Gökoğlu, "Sürekli araştırma içinde takımımızı karıştırma içerisindeler. Bu kişileri tespit ettik ve hukuki süreç başladı. Hukuki süreci de başlatırken şahsım adına yapıyorum. Adana Demirspor’un kurtulması için yapıyorum. Takımımızın birlik ve beraberliği yakalaması için yapıyorum. 5 - 10 tane pis davranışı olan kötü davranışlar sergileyen o insanları yok etmemiz lazım. Taraftar olarak bu insanları yok edebilir çünkü taraftarımızın da bu gücü var. Tribünde bir kişi küfür ediyorsa yanında oturan taraftarımız uyarıda bulunabilir. Adana Demirspor taraftarının ayrıştığını düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler