Mehmet Helvacı: "Böyle davranarak Galatasaray'ı bölüyorlar..."

11.10.2019 - 19:14 | Son Güncellenme: 11.10.2019 - 19:14

Galatasaray Kulübü Eski İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılı kulübün gündemini değerlendirdi. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programına konuk olan Helvacı, Emrah Karalinç'in sorularını yanıtladı.

Galatasaray'ın seçime gitmek için geç kaldığını söyleyen Helvacı'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Çözülmeyecek sorun yok"

Galatasaray'da problemler var tabii yok değil. Özellikle tartışma ortamı yaratacak büyük problemlerin olduğunu düşünmüyorum. Eşref Hamamcıoğlu'nun yaptığı konuşma eleştiridir ama aynı zamanda serzeniştir. Belki usülde birtakım haksızlıklar olmuş olabilir. Yapılanlar Galatasaray'da alışık olduğumuz şeyler değil. Sonuçta kurumsal bir iş. Galatasaray'da başkanlık sistemi yoktur, yönetim kurulundan 6 oyu almadığı sürece hiçbir şey yapamaz. Galatasaray demokratik bir kulüp. Galatasaray başkanı diğer kulüp başkanlarına özenmeye başladı. Sayın Hamamcıoğlu'nun yaptığı konuşmada usül hatası olabilir ama dozunu ayarlasa çok daha iyi bir iş yapmış olurdu. Galatasaray başkanı bulunduğu makam itibariyle bütün sorunları çözmek zorundadır. Meseleye böyle bakınca çözülmeyecek hiçbir sorun yoktur. Maalesef böyle davranarak Galatasaray'ı bölmektedirler.

"Bugün seçime gitmek..."

Ben Galatasaray'da hiçbir şeyi politik olarak yapmam. Gerçek olduğunu düşündüğüm şeyleri söylerim. Galatasaray'ın sorunları çözecek kişi başkandır. Sorunları çözerken de fikir alışverişinde bulunmalı. Ben, 'Galatasaray seçime gitmelidir' dersem bu benim fikrim olur ama bu sorunun cevabı sayın başkanda. Biz ancak kendi görüşümüzü ifade ederiz. Açıkçası bu konuda net bir fikrim de yok. Yarışın içindeyiz, sezonun içindeyiz. Takımın sorunları var. Ekonomik ve hukuki problemler var. Bütün bunlar içinde seçime gitmek bana doğru gelmiyor. Genel Kurul'dan sonra sorsaydınız; seçime gitmelidir, derdim. Bugün onun için geç kalındı. Bugün seçime gitmek, Galatasaray'a 3 ay kaybettirmek demektir.

Senin için hazırladığımız haberler