Mehmet Helvacı: 'Bu bir anlaşmadan çok, Galatasaray'ın almış olduğu cezaları..'

07.06.2018 - 16:30 | Son Güncellenme: 07.06.2018 - 19:30

Mehmet Helvacı: 'Bu bir anlaşmadan çok, Galatasaray'ın almış olduğu cezaları..'

Galatasaray eski İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılıların gündemine dair açıklamalar yaptı. UEFA tarafından gelecek yaptırımlar ve gelecek sezonun planlaması hakkında konuşan Helvacı, çok çarpıcı Otto Rehhagel ve Neuer anektodlarını paylaştı

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Mehmet Helvacı’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Bu bir anlaşmadan çok, Galatasaray'ın almış olduğu cezaları gösteren bir metin"

"Bir anlaşma teklifi bekliyorduk. Bu bir anlaşmadan çok, Galatasaray'ın almış olduğu cezaları gösteren bir metin. Tabii bu eski yönetimden kaynaklı. Bu durum mevcut yönetimin men cezasını alamamasını sağladığını ve bu yönetim ceza aldı diye sunmak doğru olmaz aksine bir başarısı var men cezası almasını engelledi. Bu aynı zamanda 30-40 milyon euro getirisi var. fakat bunun bir ceza olduğunu söylemek lazım."

'Gelen yönetim planlama yapmıştır'

"Takip eden seneler için kriterler var ve uymazsa başka cezalar uygulanacak. Gittikçe düşen değerler var. Bu standartlar sağlanamazsa bu skala içerisinde men cezasından başlayıp devam eden bir silsileye gider. Yönetimde bir çok kişi tecrübe içinde olduğu için UEFA ile görüşmelerde bu şekil bir sonuç ile karşılaşacaklarını iyi biliyorlardı. Bu grubun seçilmesi iyi oldu, bu sonuçtan sonra planlama yapmışlardır."

"UEFA'nın aslında Galatasaray'a söylediği şu; bugüne kadar yaptığın ile devam edemezsin"

"Aday olduklarına göre tekrardan bu sürecin böyle gideceğini bildikleri için plan yapmışlardır. Önümüzdeki günlerde yeni takımımızın ne şekilde olacağını bizde merak ediyoruz. UEFA'nın aslında Galatasaray'a söylediği şu, bugüne kadar yaptığın ile devam edemezsin. Başka çözümler üretmelisin söyledikleri bu."

'Otto Rehhagel 3 farklı bütçe ile takım hazırlamıştı. Oyunculardan biri Neuer idi'

"2011 yılında seçilmemiz halinde Otto Rehhagel göreve gelecekti. Otto Rehhagel ile anlaşmıştık ve malum o sene ligi 8.sırada bitirmiştik. Kendisi bir organizasyon yapmıştı ve 3 tane takım kurmuştu. Bir tanesi 25, bir tanesi 35, bir tanesi de 50 milyon euro maliyeti vardı. Bu takımların Türkiye'de şampiyon olma ihtimali yüksekti. Önceden değerlenebilecek oyuncuları keşfedip almak önemli. Bu listede Neuer bile vardı, bu dönemde o oyuncu çok gençti"

'Şampiyonlar Ligi'nde derhal başarı beklemek çok kolay değil'

"Rehhagel böyle bir çalışma yapmıştı ve bu tip işler yapılmayacak işler değil. Yeni yapılacak transferlerle Şampiyonlar Ligi'nde derhal başarı beklemek çok kolay değil. Ben bunu daha sonra yönetime ulaştırmıştım ama daha sonra geri dönüş yaptılar biz ilgilenmiyoruz diye"

Senin için hazırladığımız haberler