Mehmet Helvacı: ''Galatasaray CAS'a gitmemeliydi''

18.10.2018 - 20:25 | Son Güncellenme: 18.10.2018 - 20:25

Galatasaray'ın eski 2. başkanı Mehmet Helvacı, Radyospor'dan Özgür Sancar'a konuştu!

İşte o açıklamalar:

''Ben Fatih Terim'i Galatasarayla özdeşleştiren biriyim ve başka takımı çalıştırmıyorsa Galatasaray'da olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Fatih Terim, Galatasaray'da hep başarılı olmuştur.

Fatih Terim'in başkan olması için aday olması gerekiyor. Ayrıca hem hocalık hem de başkanlık aynı anda kolay olmaz, bence hoca olarak devam etmeli.

Umarım sakat oyuncular bir an önce iyileşir ve bu dönemi kayıpsız geçmeyi başarırız. Hoca elindeki kadroyla en iyi şekilde buraları geçecektir düşüncesindeyim.

Galatasaray'ın golcü eksiği var ama sürekli bunu konuşmak yersiz ve Ocak'a kadar bu şekilde gidilecek. Hocaya bu konuda güvenmek lazım.

Ben kısa süre içinde bir açıklama beklemiyorum, daha henüz gözden geçiriliyor. Bu süreci dikkatli takip etmek gerekiyor, sürekli demeç vermemek lazım çünkü bu açıklamalar UEFA'nın da önüne gidiyor. Hepimizin ceza gelmemesi yönünde bir temennisi var, Avrupa'da olmak maddi manevi çok önemli yönetim bunu ciddiye alıp gerekeni yapmalı.

Ciddiye alınır ve gerekenler yapılırsa, cezanın değişebileceğini ama men cezası olmayacağını düşünüyorum. Cezada bazı değişiklikler olabilir mesela para cezasında ve transfer yasağında bir artış olabilir. Katılım konusunda ceza beklemiyorum, katılımın ne kadar önemli olduğunu bu sezon görüyoruz. Sadece Türkiye Ligi'nde oynamak bize yeterli gelmiyor.

Ayrıca CAS'la ilgili bir ilave yapmak istiyorum, daha bir ceza yokken bu başvuruyu yapmak bence yanlıştır. Ciddi olmak derken bunu kastediyorum. Yapılan anlaşmanın içeriğinde bir üst kurula gidebilir yazıyor, bu böyleyken CAS'a gitmek attığınız imzanın arkasında durmamaktır. UEFA yarın kalkıp derse ''siz bu anlaşma bir üst kurula gidebilir maddesine rağmen CAS'a gittiniz biz de bunun şu maddesine dokunuyoruz'' derse ne olacak?

Liseli çocukların üyelikleri konusunda yönetim hata yapmıştır, imza sahipleri imzalarının arkasında durmuştur. Bu çocukların üyeliklerinin bu sene kabul edilmemiş olması yanlış olmuştur. İmza sahibi imza bana ait diyorsa bunun hukuki açıdan tartışılacak bir yanı yoktur. Bence yanlış bir işlem yapılmıştır.''

Senin için hazırladığımız haberler