Mehmet Helvacı: Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki tek engeli...

28.03.2018 - 16:06 | Son Güncellenme: 28.03.2018 - 16:06

Mehmet Helvacı: Galatasaray'ın şampiyonluk yolundaki tek engeli...

Galatasaray Kulübü Eski İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Ligdeki şampiyonluk yarışını değerlendiren Helvacı, Mali Genel Kurul hakkındaki fikirlerini de paylaştı.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Mehmet Helvacı’nın açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde; 

Vergi yasası hakkında

Çok uzun zamandır fikir birliği yapılmış olan, çalışılan bir projeydi. Gerçekleşmiş olması Türk sporu adına sevindirici. Amatör sporlar kulüpler açısından vazgeçilmez. Kulüplere katkı verecektir. Fakat; kulüplerin kendi yapması gereken şeyler var. Belli bir oranda yaraya merhem olacaktır diye düşünüyorum.

Canaydın yorumu

Özhan Canaydın’ın heykeline yapılan saldırıyla ilgili fazla bir şey söylemek istemiyorum. Özhan ağabeyin kattıkları ortada. Onun anısına yapılan saldırının Türk spor kamuoyunda karşılık bulacağını sanmıyorum. Kim yapar bilmiyorum. Ama bu bir hastalık işareti. Bunu yapan kişi muhtemelen gündeme gelme arzusuyla bunları yapıyordur. Özhan ağabeye zarar verme imkanları yok.

"Ödemelerin bu zamanda yapılmasını şık bulmuyorum"

Ödemelerin maç öncesine denk gelmesi ne kadar isabetlidir, bu konuda ciddi tereddütlerim var. Sıradan bir maç değil. Galatasaray düzeyindeki oyuncuların maddi unsurlarla motive edilmesi eğer öyle düşünülüyorsa yanlış. Forma yeterince motive edici olmalıdır. Seçimlerde yanlışlık yapılmış denebilir. Bana çok şık gelmedi. Umarım leyhte katkısı olur ve maçı kazanırız.

İbra konusu

Seçimde yer alma konusunu konuşmak için erken. Mali Genel Kurul yaşayacağız. Onu geçmemiz lazım. Bu kurullarda çıkacak konuya Galatasaray açısından bakıyorum. 8 maçtan bahsettik. Bu maçların kazanılması, Galatasaray’ın kendi içinde ne kadar birlik olduğuna bağlı. Galatasaraylıları ayrıştırmak yanlış. Yönetimler, akil insanlar, Galatasaray’ı birleştirecek yönde hareket etmeli. Benim ibra konusunda bir kaygım yok. Çünkü aralarında değilim.

"Şampiyonluk yolunda tek engelimiz kendimiz"

8 maçımız var. Hepsini kazanırsak şampiyon oluruz. Bunu başarmamız lazım. Bu iddiada olan bir takımın tereddütte olmaması lazım. Ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmıyor. Bunu yapacak olanlar teknik heyet ve futbolculardır. Umarım aynı şeyi oyuncular ve teknik heyet de yapar. Şu anda şampiyonluk için hiçbir engel yok. Ancak kendimiz kendimize engel olabiliriz. Rakiplere de saygı göstermek lazım. Onlar da ellerinden geleni yapacaklardır. Gönlümüz Galatasaray kazansın istiyor ama yine de hak eden kazansın.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

"Biz A ya da B'nin tarafı değiliz"

Hesapları inceledim ve görüşüm var. Ama hiçbir genel kurula önceden karar vererek gitmeyi doğru bulmuyorum. Oradaki konuşmaları takip etmeyi, açıklamaları dinlemeyi, daha sonra karar oluşturmayı doğru buluyorum. Aksi takdirde Genel Kurul’a gerek olmazdı. Birileri peşin fikirler geliyorsa, gelmesinler. Bu tarafgir bir davranış olur. Biz A ya da B’nin tarafı değiliz. Galatasaray’ın tarafıyız.

Senin için hazırladığımız haberler