Mehmet Helvacı: ''UEFA Galatasaray'a bu sezon için bir ceza veremez''

08.10.2018 - 19:02 | Son Güncellenme: 08.10.2018 - 19:02

Galatasaray eski 2. başkanı Mehmet Helvacı, Radyospor'dan Özgür Sancar'a önemli açıklamalar yaptı!

İşte o sözler:

''Galatasaray'ın forvet pozisyonunda eksik olduğunu söylemek için futbol alimi olmaya gerek yok. Santrafor eksiği olduğu kesin, Fatih Terim santraforumu yok gol atmayacağım diyecek hali yok. Hoca gol sorununu çözmek için elinden geleni yapıyor, türlü alternatifleri deniyor.

Santrafor mevkii eksik, 1 oyuncuyla sezonu tamamlaması mümkün değil, bu durum panik yaratmamalı, ne pahasına olursan olsun santrafor almak zorunda da değilsin. Doğru santraforu transfer etmek gerekiyor, panikle transfer yapmamak lazım hatayı hatayla telafi edemezsiniz. Fatih Terim'in tam bir onayı olmadan oyuncu almamak lazım.

Transfer konusunda yönetime çok baskı kurmamak lazım, çünkü gelecek oyuncu Gomis'in yerine gelecek, 29 gol atmış bir oyuncunun yerine transfer yapıyorsanız o ayarda bir isim bulmak gerekiyor.

Yönetim UEFA'nın tekrar yargılama kararını rahat karşıladı bende herhalde dosya kapanacak dedim ama böyle olmadı konu en baştan müzakere edilecek. Hukuk kurulunun bazı itirazları var ve bunlar da görüşülecek. Bu çok ağır bir karar, Galatasaray bu sene için bir ceza alamaz maçlar başladı zaten, gelecek sezon için men tehlikesi var. Dikkatli olmak lazım ve ciddi bir durum var, yönetimin bu konuda gereğini yerine getirmesi lazım.

Galatasaray yönetimi, gereğini yaparız mesajını verip, güven veren hamleler yaparak insanları rahatlatması lazım. Galatasaray yönetimi benden bir destek istemedi, benden destek istenirse elimden geleni yaparım. Divan Kurulu, toplantımızda destek olabileceğimi söyleyeceğim, destek istenirse elimden geleni yaparım.

UEFA'nın kendi talimatları içinde, Hukuk Kurulu'nun tekrar inceleme hakkı var, küçük değişiklikler yapabilirdi ama bunu yapmadı ama bir daha bakmayı tercih ettiler. Bir daha bakılmasını gerektiren sebepler nelerse onların değişmesi gerekiyor. İncelenmeyen hususlar veya bazı veriler yetersiz olabilir, çok yakında UEFA neden tekrar inceleme kararı aldığını açıklayacaktır ve bu olduktan sonra gerekçeleri yönetimin kaldırması lazım. Bu dönemde her Galatasaraylı ne yapması gerekiyorsa destek olmalı, yetki isteniyorsa yönetim bunu anlatmalı detaylı bir şekilde. Mesele lobiyse Galatasaray da lobi yapmalı.

Senin için hazırladığımız haberler