Mehmet Helvacı'dan zarar eleştirisi!

08.03.2017 - 15:01 | Son Güncellenme: 08.03.2017 - 15:01

AJANSSPOR - Galatasaray Kulübü Eski Başkan Adayı Mehmet Helvacı, Olağan Genel Kurul’da açıklamalar yaptı. Helvacı, açıklanan rakamların baz alındığı dönemden sonra gelişmeler olduğunu ve zararın olabildiğince net dile getirilmesi gerektiğini dile getirdi.

İşte Mehmet Helvacı’nın yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri açıklamalar şu şekilde :

“Zarar kalemleri olabildiğince açıklanmalı”

Bu tablolar üzerinde Mali Genel Kurul’da uzun uzun konuşacağız. Ama bazı ana hatların altını çizmek lazım. Yönetim, kanuni olarak 2016 yılını bize sunmakla yükümlü. Biz de bu hesaplar üzerinden yorum yapmak durumundayız. Geçtiğimiz aylar içerisinde de önemli gelişmeler oldu. Lehte ve aleyhte karar verirken, bu bilgilere ihtiyacımız olacak. Zarar kalemlerinin olabildiğince açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Basit bir A4’e toplantılar öncesi yazılıp bizlere dağıtabilirler. Ayrıca, Genel Kurul’da tabloların bu sunumlarının kısa olmasını rica ediyorum. Daha çok Galatasaraylı söz hakkı alabilmeli.

“Zarar her geçen gün artıyor”

Bu tablo bize çok net şeyler gösteriyor. İyi niyet, kötü niyet ayrımı gözetmeksizin zararımız sürüyor. Her geçen gün artıyor. Zarara kim sebebiyet veriyorsa tüzüğe eklenmesidir. Tüzükler yürürlüğe girdikten sonra bağlayıcı olacak. Ben de başkan adayı olmuştum. O gün tarihiyle bir taahüttname imzalayıp vermiştim. Zarar konusunda imza vermiştim. Özbek’in fedakarlığının farkındayım. Başkanın da benzer şekilde davranmasını bekliyorum. Belki bir tüzük hükmü haline getirmekte fayda var. Kur farkı zararlarının olduğunu görüyoruz.

“Bazen şampiyonluk beklenmeyebilir”

Galatasaray her alanda şampiyon olmakta yükümlüdür. Ancak bazı dönemlerde sadece bayrak göstermek de yeterlidir. Ekonomi zor durumda olduğunda, şampiyonluk beklenmeyebilir. Zarar ettirse de sporun her alanında faaliyet devam etmelidir.

Senin için hazırladığımız haberler