Mehmet Özdilek: "Başkan devam etmemi istedi ama..."

30.11.2020 - 19:15 | Son Güncellenme: 30.11.2020 - 19:16

Süper Lig ekibi BB Erzurumspor'la karşılıklı anlaşarak yollarını ayıran Mehmet Özdilek, mavi-beyazlı takımdan ayrılık sürecine dair açıklamalarda bulundu. Özdilek, geçtiğimiz günlerde vefat eden dünya futbolunun efsane ismi Maradona ve Fenerbahçe - Beşiktaş derbisi hakkında konuştu. İşte detaylar...

Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'daki görevinden ayrılan Mehmet Özdilek, kararıyla ilgili gerekçeyi açıkladı.  

'Başkan devam etmemi istedi!'

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Özdilek, "Antalyaspor maçından sonra, kulübün kendi içerisinde yaşanan sorunlar, ekonomik sorunlar ve diğer etkenlerden dolayı yorulduğumu düşündüm. Erzurumspor markası her şeyin önündedir. Kişisel menfaatler çok önemli değil. Fakat ben bu ortamda geleceği çok net göremedim. Hep flu resimlerle uğraştım. Bundan dolayı bırakmanın kendi adıma hem de Erzurumspor camiası adına daha iyi olacağını düşündüm ve bıraktım. Sağolsun başkan bırakmamam için çok uğraştı; ama ben verdiği kararın arkasında duran bir insanım. Kararım değişmedi. Ben kendi çıkarımı düşünmedim. Prensiplerim doğrultusunda karar aldım" dedi. 

'Transfer konusuna çok girmek istemiyorum'

Mehmet Özdilek, "Ayrılıklar kolay değildir ve üzücüdür. Covid 19 nedeniyle sadece 7-8 oyuncuyla günlerce antrenman yapmak zorunda kaldığımız süreçler yaşadık. Transferler arzu ettiğimiz oyuncular mı, ya da yapmak istediklerimiz mi (?), tartışmaya açık bir konu, bunlarla ilgili çok yorum yapmak istemiyorum. Ama aldığımız oyuncuyu tanıyor olmanız gerekir. Üstelik ben kimseyi yarıda yolda bırakmadım. Ama lige yeni çıkan takımların yabancı oyuncuları belirleyici olmalı. Geçen sezon takımımızda yer alan 16 oyuncu bugün itibariyle takım içeresinde varolmaya çalışıyorlar. Kimlik ve karakter koyuyorlar, taktire değer. Ama tecrübeli oyuncular da olursa, sonuç almanız kolaylaşıyor. 9 maçta Karagünmer maçı hariç her maçta rakibe üstünlük kuran bir takım olduk. Hâkem mağduru olduk. Bunu spor camiası net biçimde ifade etti.  Galatasaray, Trabzonspor, Sivasspor maçları bariz aleyhimize hataların olduğu maçlar. 9 maçın beşinde hakem kararları hep aleyhenize oluyorsa canınız yanıyor" şeklinde konuştu. 

'Maradona en iyisi onun gibisi bir daha gelmez'  

Bir süre önce hayatını kaybeden Maradona'nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olduğunu belirten Özdilek, "Gençekten şanslı bir nesiliz. Onu izledik. Futbol tarihinin en iyi oyuncusu; ondan daha iyisi yok. Bundan sonra onun kadar yeteneklisinin geleceğini sanmıyorum" ifadelerini kullandı. 

'Beşiktaş haketti'

Beşiktaş'ın Fenerbahçe zaferi için ise Mehmet Özdilek, "Beşiktaş, iyi futbol oynadı. Fenerbahçe beklentinin altında kaldı. Beşiktaş başından sonuna kadar hakederek kazandı. Bir eksik kalıp, bu galibiyeti almak daha önemli. Ama derbi galibiyetiyle her şey bitmiyor. Sonrasında da iyi oyunu devam ettirmek gerekiyor" dedi.  

Senin için hazırladığımız haberler