Mehmet Özdilek: "Maçların oynanması mümkün değil"

14.05.2020 - 13:51 | Son Güncellenme: 14.05.2020 - 13:54

BB Erzurumspor'da 11 isimde koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından açıklama yapan teknik direktör Mehmet Özdilek, "Dramatik bir gece geçirdik. Bu şartlar altında futbol oynanması imkansız" dedi.

Mehmet Özdilek: "Maçların oynanması mümkün değil"

BB Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, kulübünde 11 ismin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından açıklamalarda bulundu.

NTV'ye konuşan Özdilek, şu ifadeleri kullandı:

"TÜM PROSEDÜRLERİ UYGULADIK ANCAK 11 POZİTİF VAKA ÇIKTI"

"Biz 6 gün önce antrenmanlara başladık. TFF Sağlık Kurulu'nun verdiği prosedürleri harfiyen uyguladık. Herkese test yaptırdık, hepsi negatif çıktı. 5. gün tekrar test yaptırdık. Bu süreye kadar da gruplar halinde çalıştık, takım halinde çalışmadık. Evli olanlar akşam evlerine gitti, bekarlar tesiste kaldı. Dün gelen telefon her şeyi alt üst etti. 11 pozitif vakaya rastlandı, 7-8 kişi de sarı diye tabir edilen arada olan kısım."

 

"DRAMATİK BİR GECE GEÇİRDİK"

"Bunun psikolojik tarafı çok zor. Gece tesisinizin önüne 8-9 tane ambulans geliyor. Yapılması gereken bu tabii. Çok dramatik bir geceydi bizim için. Ben 60 gündür evdeyim, buraya gelirken mecbur olarak izolasyondan ayrılarak geliyorum. Geldiğimiz yerler vakaların en çok görüldüğü yerler."

"MAÇLARIN OYNANMASI MÜMKÜN DEĞİL"

"TFF Sağlık Kurulu'nda Mete Düren hocamız çok net ifade ediyor, 'bu ortamda oynanması çok zor diyor. Oynanabilmesi için tüm takımın test yapıp kampa girmesi gerekir, içeri-dışarıyla irtibatın kesilmesi lazım' diyor. Biz test yapıyoruz, akşam oyuncu evine gidiyor dolayısyla testin bir anlamı kalmıyor. Dün akşam geçirdiğimiz geceyi Allah biliyor. Allah kimseye yaşatmasın. Bu süreçte futbol oynanması mümkün değil."

"ÇOĞU TAKIM TEST YAPTIRMIYOR"

Bazı takımların test yaptırmadan antrenman yaptığını ya da sadece bir kez test yaptırdıklarını kaydeden Özdilek, “Şunu söylemem lazım bizim ligimizde de Süper Lig’de de bir çok takım test yaptırmadan başlıyor. Ya da bir test yaptırıp ikinci testi yaptırmıyor. İlk testlerden sonra her şey bitmiş gibi hayatlarına devam ediyorlar. Ciddi anlamda büyük bir risk. Ben futbolcularımın hiç birinde hastalığın belirtisini görmedim. Bu futbolcuların eşi, babası, annesi ve çocuğu var. Dolayısıyla insanlardan rica ediyorum biraz duyarlı olun” açıklamalarında bulundu.

"VAKALAR BİRÇOK TAKIMDA ARTACAK"

Liglerin iptal edilmediği sürece vakaların artacağına da değinen Mehmet Özdilek, “Futbolda ligler neden iptal edilmiyor bilmiyor. Dünyada bazı ülkelerin başlamak gibi düşünceleri var ama bazıları iptal etti. Bu işin ekonomik tarafına hak veriyorum. Ama fedakarlık gerekiyorsa hepimizin o fedakarlık içerisinde olması lazım. İllaki bir şeyi yapacaksın demek işi başka bir boyuta getiriyor. Bugün Beşiktaş’ta yeni vakalar var. Birçok takımda artacak bu vakalar. Kimse test yaptırmadan antrenman yapıyor. Doğru yaptığımız her şey yıkılacak. Bu süreç çok önemli diyorsak dikkatli olmalıyız. Çünkü bizim yaptığımız işte mesafeyi koruma şansımız yok” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler