Mehmet Özdilek: "Galatasaray'a karşı 1 puan kötü değil ama..."

04.03.2019 - 00:27 | Son Güncellenme: 04.03.2019 - 00:27

Erzurumspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, Galatasaray maçının ardından beIN Sports'a konuştu. Mehmet Özdilek'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Oyuna baktığımız zaman kazanabilecek kadar forse ettiğimizi düşünüyorum. Pozisyonlar da bulduk ama gol atamadık. Rakip Galatasaray, iki taraf için de zor maçtı. İki tarafın da 3 puana ihtiyacı vardı. Golden sonra moralimiz yükseldi. İlk yarıda rakibin pozisyonu yoktu. İkinci yarının başlangıcında Galatasaray'ın baskılı olacağını düşünüyorduk ki öyle oldu. Golü de yedik. Ondan sonra yeniden oyuna dahil olduk.

Galatasaray koşu kalitesi yüksek değildi. 1-1'den sonra net pozisyonlarımız vardı. 3 puan alsak çok daha mutlu olacaktık. 10 haftalık periyotta çok fazla puan farkı yok. 1 galibiyet bizi yukarı sıralara daha yakınlaştıracak. Galatasaray'a karşı 1 puan kötü değil ama 3 puan da alabilirdik. Umarım her maçı bu şekilde mücadele ederek oynarız.

Galatasaray'ın çok etkili ayakları var. Pes etmemek çok önemli. 1-1'den sonra 2 ve 3'u bulacak pozisyonlar da bulduk. 6 kilometre fazla koştuk ama gol vuruşları ustalık ister. Son vuruşlarda seviyemiz yüksek olsa çok daha farklı şeyler konuşurduk. Kazanamıyorsan kaybetmemek de önemli. Her maç çok önemli. Bu maçı unutacağız, önümüzdeki haftaya bakacağız.

''Kazanmaya ihtiyacımız vardı''

Mehmet Özdilek, maç sonunda NTV mikrofonuna da konuştu:

Bizim için çok önemli bir maçtı. Kazanmaya ihtiyacımız vardı. Çok dengeli bir oyunla başladık. Rakibin özellikle arkaya atılacak toplarda zaafı olduğunu biliyorduk. Rashad'la bunu değerlendirmeye çalıştık.

İlk devre oyunu kontrol ettik ve rakibe pozisyon vermedik. 6 km'ye yakın fazla koştuk bugün rakipten. Galatasaray'ın da etkili oyuncuları var. Özellikle kanat oyuncularımızın top kayıpları bizi biraz kendi sahamıza hapseder gibi oldu. Koşu mesafemiz ve azmimiz bizi oyundan düşürmedi. Final paslarını ve son vuruşları değerlendiremedik.

Kazanabilecek kadar oynadığımızı düşünüyorum. Gol vuruşu tabii ustalık ve beceri işi. Genele bakarsak oynanan oyundan memnunuz. Ligin boyu kısaldıkça her puan bizim için önemli. 1 puan önemli. Deplasmanda oynayacağız haftaya. Puanlama yaptık kendi aramızda. Lig bittiğinde umut ediyorum ki kırmızı çizginin üzerinde olacağız

Basın toplantısında neler söyledi?

Evinde Galatasaray ile 1-1 berabere kalan Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da Teknik Direktör Mehmet Özdilek, “3 puanı kaybettiğimiz için üzgünüz” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 24. hafta maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor evinde Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından konuşan BB. Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, 3 puanı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını kaydederek, “3 puanı kazanacak kadar oynadık. Her iki takımında 3 puana ihtiyacı vardı. 1-0 öne geçerek oyunun büyük bir bölümün kontrol ettik, ilk devreye moralli girdik. İkinci yarı başı itibariyle ilk 10 dakika çok basit top kayıpları bizi kendi sahamıza hapis etti, golü yedik 1-1. Sonra ciddi rakibin çok üzerinde oyun oynadık. Geriye hapis ettik son vuruşlarda etkili olamadık. Bakıldığı zaman mücadele istek adına oyuncularımı tebrik ediyorum. Galatasaray’da çok yetenekli oyuncuları var. Gönül ister ki bu mücadelenin 3 puanla taçlanmasıydı. Her maç bizim için çok kıymetli, kaybetmemekte şu ortamda çok önemliydi. Dolu stat da oynamak keyif veren unsur. Zaman zaman 1-1 den sonra onlar da suskunluk içerisine girdi. Futbol adına keyifli bir akşam oldu. Mücadeleye devam edeceğiz. 10 hafta var. Son 5 yılda 37 puan hep kurtarmış ligde kalmak için. Bundan sonraki maçları kaybetmemek çok önemli. Planlamamız 38-39 puan" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler