Mehmet Özdilek: 'Henüz işimiz bitmedi'

19.02.2019 - 23:25 | Son Güncellenme: 19.02.2019 - 20:25

BB Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, ara transfer dönemindeki takviyeler, Sivasspor galibiyeti ve yabancı kuralı hakkında konuştu.

A Spor'a konuşan Özdilek'in sözlerinden Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

'Her şeye rağmen takımım iyi durumda'

Erzurumspor oyunsal anlamda sıkıntısı olmayan bir kulüp ancak bunu skorlarla lehimize çevirememiştik. İkinci yarıya başlarken kadromuza 7 oyuncu kattık. Bu kolay bir süreç değil. Kısa sürede oyuncu tercihleri yapmak durumunda kaldık. Değişik ülke ve takımlardan geldiler, değişik sistemlerde oynamaya alışkın oyuncular da vardı. Bu adaptasyon sürecini ne kadar az kayıpla geçersek bizim için o kadar önemli. Oyuncuların çok fazla hazırlanma ve dinlenme şansları yoktu. Ama her şeye rağmen takımım iyi durumda.

'Hiçbir zaman kafamızı öne eğmedik'

8. haftadan sonra ben buraya geldim. 2 puanlı bir takımdı Erzurumspor, kolay değil. Devre arasında kadromuza kattığımız oyuncularla bir harman yapmaya çalıştık. Takdir edersiniz ki 7 oyuncu birden almak kolay değildir, büyük bir risktir ama bu değişimi yapmamız gerekiyordu. En azından bulunduğumuz yerden 1-2 tık yukarı çıkabilmek için. Oyunsal anlamda hiç geri atmadık kazanabileceğimiz çok maç var. Zaman zaman bireysel hatalar, zaman zaman futbolun dışındaki nedenlerden dolayı 2-3 maç kaybettiğimizi ifade edebilirim ama hiçbir zaman geri adım atmadık ve kafamızı öne eğmedik. Oynadığı oyundan keyif alan ve mücadeleyi maçın başından sonuna kadar sahada taktik anlamda da disiplinli bir şekilde uygulayan bir takımım var. Hepsinden son derecede memnunum.

'Henüz işimiz bitmedi'

Son maçımızı kazanmak şu açıdan önemliydi, yukarıdaki takımlarla puan farkını kapatmak için. Bir de sürekli iyi oynayıp kazanamayınca bu durum ciddi bir baskı ve stres oluşturuyordu. En azından iyi bir oyunla bu ligin iyi takımlarından Sivasspor'a karşı 4 golle kazanmak moral ve güven açısından bizi çok yukarıya taşıdı. Ancak henüz işimiz bitmedi. Devam ediyor. Bu hafta yine çok zorlu bir müsabaka oynayacağız.

Senin için hazırladığımız haberler