Mehmet Özdilek: "Kupa şampiyonu olmamız bir avantajdı"

16.01.2018 - 20:29 | Son Güncellenme: 16.01.2018 - 20:29

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Trabzonspor ile 1-1 kaldıkları Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrası yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Özdilek'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"İkinci yarıda Trabzonspor'un baskısı oldu. Final paslarında bitiriciliğimiz olmalıydı. Geçen sezonun kupa şampiyonu olarak Trabzon'a geldik, kupada gidebildiğimiz nokta neresi olur bilmiyorum ama kupa şampiyonu olmamız önemli bir avantajdı.

Ligde en az bu maç kadar önemli maçlarımız var. Her iki takım oyuncularını kutluyorum. Bugün kızım Damla'nın doğum günü onun doğum gününü kutluyorum, kızım iyi ki varsın."

Video -  Mehmet Özdilek'in basın toplantısı

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, turu geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi. 

Ziraat Türkiye Kupası 16. turu rövanş maçında Trabzonspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Trabzon'a avantajlı geldiklerini belirterek, "Tur atladığımız için mutluyum. Oyuncularımı yürekten tebrik ediyorum. İlk maçta kazandığımız 1-0'lık skor buraya gelirken bizim için bir avantajdı. Bunu çok doğru kullandık. Trabzonspor'un stresli olacağını tahmin edebiliyorduk ama bu kadarını tahmin etmiyorduk. Golü bulmamız oyunu biraz daha ofansif hale getirdi. Sadeci 30 ile 40 arası bocaladık. İlk yarı 1-0 önde kapattık. Baskı yiyeceğimizi düşünüyordum ama bu biraz fazla sürdü. Baskıyı yerken de pozisyonlar bulduk. Sonuçta maç 1-1 bitti. Seyir zevki yüksekti. Her iki takımın oyuncularını tebrik ediyorum. Biz tabii geçen senenin kupa şampiyonu olarak geldik. Yolumuza devam ediyoruz. Bu bizim için sevindirici. Ben oyuncularımı tebrik ediyorum. Müthiş bir birliktelik ve takım birliği ile sahada oldular. Yolumuza bakacağız" dedi.

Bu skor pazar günü iki takım arasında oynanacak olan maçı nasıl etkiler sorusuna ise Özdilek, "Bilemiyorum. Biz her maçı ayrı ayrı düşünüyoruz. Ligde Trabzonspor çok ciddi bir çizgi içerisinde, sadece bizim maç değil bütün maçlar çekişmeli ve zorlu geçecek. Bizim bulunduğumuz yer bizim açımızdan sağlıklı değil ligde, kazanma odaklı oynayacağız. Mücadele gücü yüksek bir maç oynayacağız. Bizim amacımız kazanmak olacak. Trabzonspor çok iyi bir takım çok iyi oyuncuları var. Abdulkadir için ayrı bir parantez açmak lazım. Ülke adanı önemli bir yetenek geliyor" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler