Mehmet Özdilek, "O sezonla bu sezonu kıyaslamak..."

14.05.2021 - 19:52 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 20:02

13 yıl boyunca Beşiktaş'ta oynayıp, futbolu Beşiktaş'ta bırakan Mehmet Özdilek; meşhur 1992-93 sezonuyla günümüzdeki şampiyonluk yarışını yorumladı. İşte detaylar...

Mehmet Özdilek, "O sezonla bu sezonu kıyaslamak..."

AJANSSPOR - HABER

 

Beşiktaş'ın yaşayan efsanelerinden, "Şifo Mehmet" lakaplı Mehmet Özdilek, 1992-93 dönemindeki şampiyonluk yarışı ile günümüzdeki rekabeti kıyasladı. 1992-93 döneminde Galatasaray, final haftasında Ankaragücü'nü 8-0 mağlup edince şampiyonluk Beşiktaş'tan uçup Galatasaray'a gitmişti. Mehmet Özdilek, o dönemle günümüzün kıyaslanmasının "doğru" olmayacağını belirtip, deneyimlerini Goal.com ile paylaştı. İşte, emekli futbolcunun açıklamaları...

"Konjonktür aynı değil..."

28 yıl önceki yarışla, günümüzdeki rekabetin kıyaslanamayacağını ileri süren Mehmet Özdilek, "O günle bugün arasında çok farklılıklar var. O gün maça çıkarken tek odaklandığımız şey kazanmaktı. Konjonktür aynı değil. Ekonomiler farklı, oyuncu profilleri farklı. Yani o sezonla bu sezonu kıyaslamak bana göre doğru değil." cümleleriyle genel düşüncesini belirtti. 

"Baskı altına almak çok önemli..."

Mehmet Özdilek, "Bugün itibarıyla esas olan şey kazanmak. Kazanıp rakibin ne yaptığına bakmaları gerek. Beşiktaş'ın şu anda iki gol avantajı var. Ama iki gol deyip geçmemek lâzım. Çok önemli bir avantaj. Attığı toplam gol de daha fazla olduğu için aslında bu üç gollük bir avantaj.

İki takımın da yapması gereken tek şey rakip maçla bağlantısını kesip ilk önce kendi maçlarını kazanmak. Bu gibi durumlarda ilk 45 dakika, rakibi psikolojik anlamda baskı altına almak adına çok önemlidir." 

"Her iki takımda maça odaklanmıştır..."

Emektar futbolcuya, "İki takımın psikolojik durumunun" sorulması üzerine Mehmet Özdilek, "Şu anda her iki takım da tamamen maçlara odaklanmış durumdadır. Çünkü çok büyük kitle yarınki maçı heyecanla bekliyor. Her iki camia da son noktayı şampiyonlukla koymak istiyor." şeklinde konuştu. Özdilek'in diğer açıklamaları şöyle;

"Stresi kontrol etmeyi başaran takım..."

"Beşiktaş, son iki haftaya kadar iyi oyunla kazanan bir takım olarak geldi. Karagümrük maçında berabere kalsalardı şu anda bunların hiçbiri konuşulmayacaktı. Burada önemli olan baskıyı kontrol etmek.

 

Takım performansı önemli, ama esas olarak stresi kontrol etmeyi başarabilen takım şampiyonluğa ulaşır. Ben Beşiktaş'ı çok daha avantajlı görüyorum. Çünkü üç gollük bir avantaj oldukça önemli."

Senin için hazırladığımız haberler