Mehmet Özdilek: Santraforu Türkiye'den alacağım!

06.01.2018 - 17:43 | Son Güncellenme: 06.01.2018 - 17:43

Mehmet Özdilek: Santraforu Türkiye'den alacağım!

Konyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, devre arası kampında açıklamalar yaptı. Gelecek adına ışık verdiklerini söyleyen Özdilek, transfer çalışmaları hakkında konuştu. Ayrıca Özdilek, Cenk Tosun’un Everton’a gidişi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Özdilek’in A Spor’da verdiği röportajdan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Gelecek adına ışık verdik"

İlk devreyi iki etapta değerlendirmek lazım. 10 haftalık periyot ve geldiğimiz süreç. Geldiğimizde 18.olan ve zihinsel olarak yıpranmış bir Konyaspor vardı. Zihinsel anlamda çok şey değiştirdik diye düşündüm. Her maçı kazanacak kadar oynadık ama bitiricilik önemli. Bu alanda sıkıntı yaşadık. Son 2-3 haftayı Ömer Ali ile bitirdim. Gelecek adına ışık verdik. 3 kulvarda yarışan bir Konyaspor var. Geçen sene 1 puan alan Konyaspor bu sene 6 puan aldı ve son maça kadar iddiasını devam ettirdi. Ligde ise 7-8 puan yukarıda olabilirdik. Bireysel hatalar ve hakem hataları vardı. Onun için biraz geride bitirdik.

Kaç transfer yapacaklar?

Ön tarafta ciddi eksiklerimiz var. 1-2 güne kadar katılacaklardır. 4 tane oyuncu alıp biraz beklemek istiyoruz. Amacımız oyunsal formatımızı yukarı çıkarmak. Kolay bir süreç yoktu. Geçen sene 9.olan bir Konyaspor vardı. Bu sene yine ilk 10 içinde olmak istiyoruz. Bunu yapabilecek gücümüz ve tecrübemiz var. İkinci yarı Konyaspor adına çok daha iyi olacak diye düşünüyorum.

Özdilek, santraforu hangi ligden alacaklarını açıkladı

Santraforu Türkiye Ligi’nden tercih edeceğim. Tabii ki portföyümüz var ama adapte olması adına Türkiye’den bildiğim oyuncu olsun isterim. Dışarıdan da görüşme halinde olduğumuz 1-2 oyuncu var. Onlar da kısa süre içinde netleşir. Geçen sene kupayı alan, sezon başında Süper Kupa alan bir Konyaspor vardı. Hedeflerin üzerine koyarak devam etmek gerek. Yukarıdaki hava şartlarının ne kadar sert olduğu biliniyor. Sezon başına da Süper Kupa ile başlayınca hedef büyüttüğümüz imajını ortaya koydu. Ben son 7 haftalık periyotta gelişim anlamındaki mücadeleden son derece memnunum. Eksiğimiz elbette vardı. Birçok oyuncu grubunu denedik maalesef o bölgede verim alamadık. Golü bulmanız lazım. Zor şartlarda gol atıyoruz. Bitiricilik anlamında eksikliğimizi her maçta hissettik açıkçası.

"Yerli teknik adamlara güveniyorum"

Önemli olan şansı yakalamak. Olgunluğa doğru gelmeye başladım. 12 yıldır teknik adamlık yapıyorum. Tamer Tuna bu sene iyi bir süreç yaşadı, Malatya’da Erol Hoca başladı. Yardımcı hoca olmak başka bir şey teknik direktör olmak farklı bir şey. İnşallah yukarıya doğru kariyerlerini taşırlar. Ben futbol hayatımın sonunda Paris Saint Germain’den teklif aldım. Ben yerli teknik adamlara güvenen bir teknik adamım. Benim oynadığımda yabancı furyası çok farklıydı. Gordon, Derwall iyi işler yaptı. Bu bir süreç. Türk futbol tarihine bakın. Başarılarda Türk teknik adamlar var. Biraz sabır ve hoşgörü gerekiyor. Bunun bir devlet politikası olması lazım. Bu alanda eksik var.

PSG'ye transferi ve Cenk Tosun yorumu

Paris Saint Germain’e neden gitmedim? 33 yaşındaydım. Çok güzel maçlar oynamıştım. Onlar beni 24-25 gibi düşünmüşler. Yaşımı duyunca inanamadılar. Böyle bir olay yaşamıştım. Cenk Tosun şimdi Avrupa’da olacak. Cenk’i çok beğenen bir teknik adamım. Son 2 senedir üstüne koyarak gelen bir Cenk Tosun var. Daha önce beraber oynadığı oyunculardan katkı muhakkak önemlidir. Demba Ba, Gomez… Asla vazgeçmedi. İşini yaptı. Geçen sene ve bu senede çok farklıydı. Kendisini müthiş hazırlayarak gelen bir Cenk vardı. Ona uygun bir lige gitti diye düşünüyorum. Kolay mı, değil. Onun başarılı olması hem ülke adına, hem Beşiktaş adına, hem de oyuncular adına önemli. Bir kapı açtı. Daha önce giden arkadaşlarımız da başarılı oldu. Cenk umarım performansını daha da yukarıya çıkaracaktır.

Senin için hazırladığımız haberler