Mehmet Özdilek, takımıyla ilk antrenmanına çıktı

26.10.2017 - 20:46 | Son Güncellenme: 26.10.2017 - 20:46

Atiker Konyaspor'un yeni teknik direktörü Mehmet Özdilek, takımıyla ilk antrenmanına çıktı.

Süper Lig'in 10. haftasında 29 Ekim Pazar günü Osmanlıspor'u konuk edecek yeşil-beyazlılar, hazırlıklarını Özdilek yönetiminde ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık tutulan idmanla sürdürdü. Isınma hareketleriyle başlayan antrenmanda, koşu ve pas çalışmaları yapıldı.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise futbolcuların, top kapma ve taktik çalışmanın ardından çift kale maçla idmanı tamamladığı öğrenildi.

Mehmet Özdilek, imza töreninin ardından ise Konyaspor TV'ye konuştu.

Açıklamaları şu şekilde:

“Burada olmaktan son derece mutluyum. Başkan ve yönetim kurulundaki arkadaşlara teşekkür ediyorum ederim tercihlerini bizden yana kullandıkları için. Bulunduğu konum itibariyle zor bir süreç ama oyuncu grubuna bakıldığı zaman bulunduğu yeri hak eden bir oyuncu grubu yok ve Konyaspor yok. Özellikle son iki senede Türkiye’de birçok şeyi Anadolu kulübü olarak başlatan Konyaspor’a layık buna damga vuran bir süreçten bahsediyoruz. Bu sene itibariyle sezon öncesinde Süper Kupa’yı kazanarak lige başlayan bir Konyaspor’dan bahsediyoruz. Dönem itibariyle bakıldığı zaman oynanan 9 haftalık süreçte beklentilerin biraz dışında kalan bir Konyaspor var bu aşikar ama ben hem kendime hem oyuncu grubuma çok inanıyorum. İnanarak geldim ve çok heyecanlı bir şekilde geldim. Tercih etmemdeki sebeplerden biri evet oyuncu grubu evet taraftar evet yerel medya ve yönetim kurulunun bütünleşmesiyle biz bu işin için çok rahat bir şekilde çıkabileceğimizi düşünüyorum. Eksiklerimiz var, eksilerimizin ne olduğunu biliyoruz. Sıkıntılar var bu sıkıntıların neler olduğunu biliyoruz. Konyaspor camiasını ve Konya şehrini dışardan iyi tanıyan iyi analiz eden biri olarak buraya geldik. İstatistiklere bakıldığı zaman ligde en az gol atan takımız. Ama bunun  yanında da az gol yiyen bir takımız. Az gol yeme özelliği zaten 2-3 senedir gelen bir özellik ama gol sayımızı biraz daha yükseltmeliyiz. Özellikle devre arasına kadar elimizdeki mevcut oyuncu grubu ile bunu harmanlamaya çalışacağız. Her maç biraz stresli geçecek bu süreçte devre arasına kadar ama ben teknik adam olarak başladığım kariyerimde ve 10 yıllık sürecinde hep bu tür takımlarda çalıştım. Bu süreçlerin nasıl yönetildiğini iyi bilen ve bu konuda çok tecrübeli bir teknik adamım. Ama tabi güvendiğim camianın büyüklüğü, oyuncuların kalitesi. Sadece kaybolan o değerlerini ve özgüvenlerini oyuncu grubuna tekrar vereceğiz. Amacımız iyi futbol oynayan, göze hoş gelen, taraftarıyla bütünleşebilen, tekrar o gücü arkasında hisseden bir Konyaspor yaratmak. Bunun için de konuşmaktan çok çalışmak, çalışmak, çalışmak olacak.”

“Taraftarsız son maçımızı oynayacağız. Taraftarın çok önemli olduğu bir ülkede yaşıyoruz ki buna örnek kulüplerden bir tanesi Konyaspor taraftarı. Bence Türkiye’de bir çığır açtılar. Diğer Anadolu kulüplerine bu konuda örnek oldular. Onlarla Konyaspor çok daha güzel bunu söyleyeyim. Evet futbolda bu dalgalanmalar var özellikle bu süreçte taraftarımıza gerçekten çok ihtiyacımız var. Bu sürece kadar olan birçok şeyi düşünmesinler, geride bıraksınlar. Yeni bir başlangıç var, Konyaspor’un bugünü ve geleceği geçmişinden çok daha önemli. Çünkü geçmişte yaşamıyorsunuz bugün çok önemli, çok kıymetli. Biz de tekrar son iki senede ortaya koyduğu tabloyu ve çizgiyi yakalamak için mücadele edeceğiz. Bunun kolay olmadığını da çok net biliyorum. Ama dediğim gibi özellikle ilk devre sonuna kadar elimizdeki oyuncu grubunu harmanlayıp doğru kadroyu sahaya koyup en azından kaybetse bile oynadığı oyundan keyif almaya çalışan bir Konyaspor üretmeye çalışacağız. Bunun için klasik şeyler söylemeyeceğim ‘zamana ihtiyacımız var, sabra ihtiyacımız var’ diye. Bunlar zaten futbolun içinde var ama kazanırken de kaybederken de keyif alan bu keyfi taraftarına veren bir Konyaspor yaratmak en büyük hayalim."

Senin için hazırladığımız haberler