Mehmet Özdilek'ten flaş sözler! Abdullah Avcı, Quaresma, transfer...

26.08.2019 - 17:20 | Son Güncellenme: 26.08.2019 - 14:23

Mehmet Özdilek'ten flaş sözler! Abdullah Avcı, Quaresma, transfer...

Beşiktaş’ın ve Türk futbolunun unutulmaz simalarından biri olan ve günümüzde teknik direktör olarak futbola hizmet eden Mehmet Özdilek, sporun gündemini değerlendirdi. Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayın konuğu olan Mehmet Özdilek’in açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Özdilek: “İlk haftalarda oyundan çok kazanmak önemli”

Açıkçası şu takım lige çok hazır dersem gerçekle bağdaşmaz. Ligin 2.haftasındayız. Oyundan çok kazanmak önemli. Takımlar form grafiğini yakalamak için belirli bir süreye ihtiyaç duyuyor. İyi giden, kötü giden takımlar var.

Abdullah Avcı Beşiktaş’ta başarılı olur mu?

Gönlümüz tüm teknik adamların başarılı olmasından yana. Abdullah Avcı için 2 haftayı değerlendirebiliriz. Şu ana kadar oyun olarak da skor olarak beklentilerin altında kaldı Beşiktaş. Sivas yenilgisi beklenmeyen bir maçtı. Göztepe maçını da canlı izledim. Oyun felsefesinin dışında bir anlayış var. Göztepe maçında istediklerini uygulayamadı, pas hataları çoktu. Geçişlerdeki aksaklıklar ortada. Kendisi de bunu ifade etti. Beşiktaş belki galip geldi ama oyun olarak tatmin etmedi.

Beşiktaş’ın handikapları neler?

Kadro derinliği çok önemli. Gökhan belli bir yaşa geldi. Douglas biraz daha ofansif oynamayı seviyor. O açığı kapatabilir. Beşiktaş’ın yaptığı transferlerin takımla az vakit geçirmesi handikap. Boyd, Ankaragücü’nde iyi işler yaptı, Göztepe maçında beklentinin altındaydı. Zamanla birbirlerini tanıdıkça performansları artabilir. Bazı şeylerin oturması zaman alabilir. Beşiktaş bu süreci kayıpsız geçmek ve milli arada süreci tolere etmek isteyecektir.

Forvete takviye yapmak gerekiyor mu?

Beşiktaş mutlaka forvet transferi yapmalı. Hedef şampiyonluk ise Burak’a alternatif, hatta onu zorlayacak bir oyuncu alınmalı. Güven beklentinin üstündeydi geçen sene. Alternatif bir oyuncu fakat; Beşiktaş gibi kulüplerde sadece 1 oyuncuya dayalı gitmek sakınca yaratır. Sakatlık, cezalı ve formsuzluk durumu var. Sadece Burak ile olmaz. Yeni bir transfer yapmakta fayda var bence.

“Quaresma ile ayrılık daha erken olmalıydı, bu noktaya gelmemeliydi”

Ben Quaresma konusunu bu noktaya getirmezdim. Devam etmeyeceksem sezon başında süreci sonlandırırdım. Transferin bitmesine az süre kala böyle bir ayrılık olmamalıydı. İkili ilişkiler neticesinde ayrılık olacaksa daha erken olmalıydı.

Süper Lig’deki şampiyonluk yarışı

Şampiyonluk yarışında olacak takımlar belli. Trabzonspor da bu yarışta olacak. Fenerbahçe’nin olmazsa olmaz hedefi şampiyonluk. Galatasaray da bu işin içinde olacak. Başakşehir’in oyuncu kadrosu kaliteli. Zaman içinde toparlayacaktır. Anadolu takımlarından zirveyi zorlayacak bir takım çıkar mı, ben de merak ediyorum. Fakat; çok zorlayacak bir takım çıkacağını şu an için düşünmüyorum.

TFF’nin yeni projesi hakkında ne düşünüyor?

Eski futbolculardan hakem olur mu? Futbolun yaşı 40’lara kadar geldi. Oyuncuların profesyonel hayatı ilerleyen yaşlara kadar gidebilir. Bizim dönemimizde 35 yaşında, ‘Yeter artık’ diyorlardı. Şimdi ise iyiyse oynayabilir düşüncesi ortaya çıktı. Bu doğru bir yaklaşım. Tabi ki eğitim süreciyle olabilir. Her işte olduğu gibi kişileri çok çabuk işin içine dahil ediyoruz. Bu da sorunlar çıkarıyor. Futbol hayatını erken bitirmiş insanların profesyonel hakemlik yapmasını doğru bulurum.

Mehmet Özdilek takım çalıştıracak mı?

Sezon başında görüşmelerim oldu. Fakat; ortak bir noktada buluşamadık. Zaman neyi gösterecek bilemiyorum. Tabi ki futbolun içinde kalmaya devam edeceğim.

Senin için hazırladığımız haberler