Mehmet Selim Kosif kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Akın Ungan
23.05.2024 - 20:39 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 20:41

Fenerbahçe'de başkan adayı olan Aziz Yıldırım'ın yeni yönetiminde Mehmet Selim Kosif de yer aldı. Peki Mehmet Selim Kosif kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Mehmet Selim Kosif kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, seçimlerde aday olacağını açıkladı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı Ali Koç ile Aziz Yıldırım arasında geçecek.

Mehmet Selim Kosif Aziz Yıldırım'ın yönetiminde

Aziz Yıldırım'ın yeni yönetimine dahil olan isimler belli oldu. Mehmet Selim Kosif de Aziz Yıldırım'ın yeni yönetim listesinde asil olarak yer aldı.

Mehmet Selim Kosif kimdir?

Memleketi aslen rize'ye dayanan Selim Kosif, 1964'te İstanbul'da dünyaya geldi. Lise sonrası yüksek öğrenimini kısa bir süre Almanya'da yaptıktan sonra ABD, Los Angeles'ta tamamladı. Selim Kosif, ailesinin kurduğu 1970'lerde inşaat, deniz nakliyatı ile faaliyetine başlayan ardından da 1984'te girdikleri otomotiv bayiliği ve son dönem otel yatırımları ile öne çıkan Kosifler Grup'un Yönetim Kurulu Üyesidir.

Selim Kosif, 1998'den beri Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığını yürüten Aziz Yıldırım'ın 11. kez başkan seçildiği Kasım 2013'te yönetim kuruluna Reklam Pazarlama ve Kaynak Yaratma Sorumlusu yönetiminde yedek üye olarak girdi. Sonrasında Bayan Basketbol Şube Sorumlusu görevini de üstlendi. Aziz Yıldırım'ın 12. başkanlığı döneminde de yönetim kurulunda yedek üye olarak görevini sürdürmekte olan Kosif'in bu görevleri, 3 Haziran 2018'de yapılan Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda, listesinde yer aldığı Aziz Yıldırım'ın başkanlığı Ali Koç'a kaybetmesiyle sona erdi.

Senin için hazırladığımız haberler