Mehmet Sepil açıkladı! Görevine devam edecek mi?

16.09.2020 - 14:59 | Son Güncellenme: 16.09.2020 - 15:03

Süper Lig'de yeni sezon başladı. Kulüpler Birliği, gündem maddelerini görüşmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının gündeminde neler vardı? Mehmet Sepil görevine devam edecek mi? İşte detaylar...

Mehmet Sepil açıkladı! Görevine devam edecek mi?

AJANSSPOR-HABER

Kulüpler Birliği aylık olağan toplantısı İstanbul’da sona erdi ve başkan Mehmet Sepil, görevine Süper Lig'in devre arasına kadar devam edeceğini açıkladı.

Kulüpler Birliği İstanbul'da bir araya geldi

Süper Lig'de yeni sezonun başlamasının ardından gözler Kulüpler Birliği'nin ilk yapacağı toplantıya çevrildi. Kulüp başkanları, toplantı için İstanbul'da bir araya geldi. Toplantıda birçok konu masaya yatırıldı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç toplantıda neden yer almadı?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun katıldığı toplantıda Fenerbahçe’yi ise yönetim kurulu üyesi Mustafa Kemal Danabaş temsil etti. Toplantıya Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, halası Suna Kıraç'ın vefatı sebebiyle katılmadı.

Mehmet Sepil'in açıklamaları

Toplantının ardından açıklama yapan Sepil yayıncı kuruluş ile ilgili olarak, "Önümüzdeki bekleyen konuları konuştuk. Bugün en önemli konu, pandemi sonrası oluşan kulüplerin yaşadığı ekonomik zorluklardı. Neredeyiz, neler yapabiliriz? Bunları tartıştık. Önemli gelir kaynaklarımızda azalmalar var. Anadolu kulüplerinin en önemli geliri olan TV gelirlerinde bir netlik yok. TFF ile beIN Sports ile görüşmeleri sürüyor. Şimdiye kadar kulüpler avans aldığı için operasyonlarını daha akıllı bir şekilde yönetiyordu. Kulüplere bir avans gelmedi. TFF bu konuda görüşüyor. Bizim beklentimiz bu sürecin en kısa sürede sonlandırılmasıdır. Kulüpler Birliği olarak biz aynı noktadayız. Kontrat ne diyorsa bizim hakkımız odur. Kontratın gerektirdiği ödemelerin yapılmasını bekliyoruz. Ben de bu görüşmelerin birkaçında bulundum. Umudumuz konunun sonlandırılması"  dedi.

Gelirler ve vergi iadesi konularına değinen başkan Mehmet Sepil, "Kulüplerin maç günü gelir kaybı da söz konusu. İlk önce sağlık diyoruz. Sorun Türkiye'de değil her yerde maçları etkiliyor. Yüzde yüz seyircili maçları beklemiyoruz. Ama bazı ülkelerde olduğu gibi belli oranda az da olsa seyirci alınmaya başladı. Bu konuda karar Sağlık Bakanlığı'nda ve yetkililerdedir. Umarız pandemide bu konu olumlu şekilde yürüyebilir. En azından statların belli bölümlerinin, localarının kulüplere getirmesi için açılması adına talepte bulunacağız. Bu konuyla ilgili karar verici bellidir. Bir randevu talep edeceğiz. Durumun en doğru şekilde nasıl yapılabileceğini kendilerine aktaracağız.Vergi iadesi konusu da önemli. Bu yasa ile ilgili değişiklik yapıldı. Geçen sene ödemeleri kulüpler alamadı. Maliye Bakanı ile geçen hafta yaptığımız toplantıda düşüncelerimizi ilettik. Duyduğumuz kadarıyla en kısa sürede hayata geçecek. Bu da kulüpleri ferahlatacak. Sayın Bakan bizleri dikkatlice dinledi" ifadesini kullandı.

Başkanlığa devam edecek

 
Sepil başkanlık görevine devam edeceğini ifade ederek, "Kararlar hep son dakikada tartışılıyor. Tüm çalışmaların şimdiden çalışmalara başlaması için TFF ile görüşme halindeyiz. Son dakikada bir takım aksiyonlar almak yerine, yapılması gereken değişiklikler varsa ve kulüplerin görüşmelerini iletmemiz gerekiyorsa iletme kararı aldık. Başkanlık görevi oldukça zorlu bir görev. Bunu yürütmek için tüm zamanınızı buraya ayırmanız gerekiyor. Uzun vadeli yapamayacağımı seçimden önce de paylaşmıştım. Sayın başkanlar, devre arasına kadar bu değişimin olmamasını söylediler. Ben de devre arasına kadar görevime devam edeceğim. Şimdiden süreci ilan ederiz dedik. Seçimli bir genel kurul yapacağız. Yeni başkan göreve gelecek" ifadesini kullandı
Senin için hazırladığımız haberler