Göztepe'de Başkanlıktan İstifa Eden Mehmet Sepil Kulüp Hakkında Açıklama Yaptı

Akın Ungan
13.05.2022 - 18:34 | Son Güncellenme: 13.05.2022 - 18:55

Göztepe'de kulüp hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran Mehmet Sepil, kulübü satışa çıkardığını duyurmuştu. Sepil, Göztepe'nin geleceği hakkında açıklama yaptı.

Göztepe'de Başkanlıktan İstifa Eden Mehmet Sepil Kulüp Hakkında Açıklama Yaptı

Mart ayında başkanlık görevinden istifa ettiğini duyuran Göztepe eski Başkanı Mehmet Sepil, kulübün geleceği ile ilgili açıklama yaptı. 8 yıldır kulüp hisselerinin çoğunluğunu elinde bulunduran Sepil, şunları söyledi:

"Yabancı yatırımcı getirmek istedim"

"Göztepeyi başarılı kılmak için yönetim değişikliği yapmamız gerektiğini çok daha eskiden düşünmeye başladım. Türkiye'ye yabancı yatırımcı getirmek istedim. Ama yabancı yatırımcılar Türk futbolundaki olumsuzluklardan çekiniyorlardı."

"Rasmus Ankersen altyapımızı dahi görmek istedi"

"Ama Göztepe yapısıyla ve taraftar grubuyla yabancı yatırımcılar için olumlu bir takımdı. Hakikaten birçok ülkeden gelenler, gidenler oldu. Avrupa ve Amerika'dan fonların bir çoğuyla görüştüm. Bunların içinde en ilerlemiş olanı Danimarkalı grup olan Rasmus Ankersen oldu. Altyapımızı dahi görmek istediler. Ama sonuç alamadık."

"Olmamasının esas sebebi Türk futbolunun düşen gelirleri"

"Bunun en önemli sebebi ligden düşmemiz oldu. Ama esas sebep Türk futbolunun düşen gelirleri oldu. Daha çok ortaklık yapısı tartışıldı. Ama olmadı. Fonlar futbolu yönetecekti ben amatör branşları yönetecektim. Ancak Süper Lig gelirinin bariz düşmesinden dolayı Göztepe'den de Türk futbolundan da ilgilerini yitirdiler. Mevcut yayıncı kuruluşla büyük ihtimalle 2 yıl daha uzatılacak yayın ihalesi."

"O yüzden Mart ayında açıkladım"

"Ayrılma kararı benim için de kolay olmadı. Neticede bu sezonun bitmesiyle birlikte 3 hafta sonra tekrar top başı yapılacak. O yüzden Mart ayında açıkladım. Devir olursa takımı hazırlama fırsatları olsun diye. Yayın gelirleri artmazsa bundan sonra başta Süper Lig kulüpleri olmak üzere takımlar için hayat daha zor olacak. Takımı ateşlemek için her şeyi yaptık. Ligde kalma için çok yüksek prim açıkladık. Ama netice alamadık."

"Abromovic'in Türkiye'de bulunma sebebi Göztepe değil"

"Bu süreçte Türkiye içinde de ağırlıklı ilgilenenler oldu. Abromovic'in Türkiye'de bulunma sebebi Göztepe değil. Rusya-Ukrayna görüşmelerinde ara bulucu görevi olmasıydı. Diğerleri yalan haberdi."

"Diğer kulüplerin kazandığından daha fazlasını kazanmadık"

"Fann Token'den para kazandık iddiaları da yalan. Diğer kulüplerin kazandığından daha fazlasını kazanmadık. İlgilenen Türk yatırımcılar da oldu. Şu an itibariyle kimseye devir yapmadım. Bir gün yapacak olursam bunu önce Göztepe taraftarına açıklar devralacağı taraftarla tanıştırıp herkes mutabık kalırsa devrederim."

"Adana maçından sonra devir işlemini gerçekleştireceğiz"

"2 - 3 yıllık plan ve programlarına inanmam lazım. Göztepeliliğimi amatör branşlarla devam ettirmek istiyorum. Adana maçından sonra mevcut şartlardaki en iyisine devir işlemini gerçekleştireceğimize inanıyorum. Kötümser değilim."

"Futbolun içinde kalmak istemiyorum"

"Göztepe'ye değer katacak, kriterlerime uygun bir yatırımcıyı Adana maçından sonra hızlıca bulup devri gerçekleştireceğime inanıyorum. Aksini düşünmek istemiyorum. Çünkü futbolun içinde kalmak istemiyorum. Sadece amatör branşlarla ilgilenmek istiyorum."

"Türkiye'de her şeyin silinip baştan inşa edilmesi gerekiyor"

"Kendi adıma futbolda yapmak istediklerimi yapamamamın nedenlerinden biri Türkiye'deki futbol yapısı. Şu an Türkiye'de her şeyin silinip en baştan inşa edilmesi gerekiyor. Ben futboldan hızlı bir şekilde uzaklaşmak istiyorum. Tümüyle her şey yanlış."

"Bizi düşüren oyuncu transferleri mi, hakem hataları mı..."

"Biz düştük ve bunun sorumluluğu bende ancak bizi düşüren en önemli madde oyuncu transferleri mi inanılmaz hakem hataları mı azalan gelirler mi taraftar mı her şeyin katkısı olmuştur. Sürekli elinden geleni yapmaya çalışıyorsun. Ama sürekli eleştiriliyorsun. Hayatta beklentilerle elinde sahip olduklarınız farklılıklar gösterebiliyor."

"Taraftarın beklentisi çok yüksek ama gerçekçiliği yok"

"Özellikle taraftarın beklentisi çok yüksek ama gerçekçiliği yok. Şöyle düşünün siz çocuğunuzu özel okulda okutuyorsunuz. Size teşekkür etmiyor Ferrarim nerde diye soruyor. Ama realite ile beklentiler her zaman örtüşmez."

"Benim için futbol bitmiştir"

"Benim için futbol bitmiştir. Ben her şeyi doğru yaptım demiyorum. Ama taraftarımızın da kendileriyle yüzleşmesi gerekiyor. Onların baskısıyla gönderdiğimiz hocalar ve oyuncular gittikleri yerde başarılı oldular. Bakın Okan Buruk bakın İlhan Palut bakın Cikalleshi, bakın Tayfur Bingöl."

Senin için hazırladığımız haberler