Mehmet Sepil: "Statların taraftara açılmasını umuyoruz"

14.10.2020 - 17:47 | Son Güncellenme: 14.10.2020 - 17:49

Son dakika haberleri... Kulüpler Birliği, başkan Mehmet Sepil ile beraber toplandı. Toplantı sonrası Mehmet Sepil, son dönemde karar alınan localara seyirci alımı, gelirlerin takımlara dağılımı ve yayıncı kuruluş beIN Sports ile kulüplerin anlaşma durumu hakkında çok önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Mehmet Sepil: "Statların taraftara açılmasını umuyoruz"

Kulüpler Birliği, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'in başkanlığında toplandı. Mehmet Sepil, toplantı sonrasında kulüplerin ekonomik durumu, yayıncı kuruluş beIN Sports ile anlaşma durumu ve localara taraftar alma konusunda değerlendirmeler yaptı.

Gündem ekonomik koşullar

Toplantının en önemli gündeminin kulüplerin ekonomik koşulları olduğunu söyleyen Sepil, "21 takımın tamamı başkanları ve temsilcileri toplantıya katıldı. Artık ligler başlandı ve 4 maç oynandı. Bugünkü yoğun gündemin en önemli bölümünde ekonomik koşulları tartıştık." dedi.

"Statların taraftara açılmasını bekliyoruz"

Seyircisiz oynamanın maç başı gelirlerinin azaltmasıyla beraber stadyumlara taraftar alınmasını beklediklerini ifade eden Mehmet Sepil, "Özellikle pandeminin yarattığı olumsuzlukları konuştuk. Nasıl tedbirler alabiliriz diye Kulüpler Birliği paydaşları ile konuştuk. Çok ciddi gelir azalması oldu pandemiden dolayı. Bunun başını maç gelirleri kapsıyor. TFF'den de bir güzel açıklama geldi. Bundan sonraki maçlarda locaların yüzde 50 kapasite ile açılacağını söyledi. Bize de bildiri geldi. Önemli bir adım olarak görüyoruz. Zaten UEFA'nın kendi tavsiyesi de yüzde 30'a kadar seyirci alınabileceğini söylüyor. Örneğin Rusya maçında yüzde 30 kapasiteyle seyirci alım izni vardı. Zaman içinde Türk futbolunda da sağlık konusunun ülkemizde daha iyi bir noktaya geldiğini düşünüyoruz. Dolayısıyla futbol statlarının da daha fazla kapasite ile açılmasını umut ediyoruz. Bu sadece locaların açılmasıyla bazı statlarda birçok statta loca yok. Dolayısıyla bu takımlarımız loca gelirlerinden faydalanamayacak. 1. ve 2. Lig takımlarını düşündüğümüzde loca olan sayısı da çok çok az. Dolayısıyla çok iyi bir başlangıç. Geçen sene 8 maçı seyircisiz oynamıştık bu sene de 4 maç ve toplam 12 maç. Umuyoruz ki kısa zamanda statlarda seyircilerin tamamının olmasını umuyoruz. Bunun için şimdiden çok heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

Yayıncı kuruluş anlaşması

Yayıncı kuruluş ile olan anlaşmazlık konusunda fikirlerini dile getiren Mehmet Sepil, "Maç günleri gelirleri dışında kulüplerin önemli geliri de televizyon gelir. Yayıncı kuruluş ile yapmış olduğumuz anlaşma 5 yıldı. Buradan gelecek ödemeler futbol kulüpleri için çok önemli. Pandemi döneminde daha fazla artıyor. Biz yayıncı kuruluş ile olan anlaşmanın daha uzun yıllar devam etmesini umuyoruz. Ama aynı şekilde de henüz bir anlaşmaya varılamadı. En yakın zamanda anlaşmaya varılmasını arzu ediyoruz. Kulüplerin maddi gücü de gün geçtikçe azalıyor. Federasyon ile kulüplerin görüşlerini bildireceğiz." şeklinde konuştu.

"Spor Yasası'nı kulüpler destekliyor"

Spor Yasası hakkında bilgiler veren Sepil, "Spor Yasası da çok önemli. Bunu da konuştuk. Yıllardır beklenilen bir çalışma. Bundan 1 ay kadar önce spor bakanı spor yasası ile yapılan çalışmayı kulüplerle federasyonla paylaştı. Biz de kulüpler olarak ayrı ayrı çalışma yaptık. Spor Yasası'nı kulüpler destekliyor. Çok önemi bir adım olacak. Burada koyulan yasanın içeriğinde birçok konunun biz kulüplerin görüşünü alarak yapılması çok önemli. Zaten Spor Bakanlığı da bizden bunu bekliyor. Bununla ilgili bir komisyon oluşmasına karar verdik. Bundan sonraki görüşmelerde Kulüpler Birliği olarak ortak bir komisyon oluşturarak daha fazla katkı vereceğiz." dedi.

"TFF'den toplantı talep edeceğiz"

Bazı konuların son anlarda tartışışmasından şikayetçi olduklarını açıklayan Sepil, "Onun dışında güncel konuları tartıştık. Özellikle kendi aramızda şunu konuştuk. Bazen sezonun kararının alınması son dakikaya kalıyor. Özellikle geçen sene limit sayıları ve yabancı konusu hep son dakikalarda tartışıldı. Bu konularda federasyon ile şimdiden başlatıp çok daha sağlıklı ve dolayısıyla son dakika aceleye getirilmemesini tartıştık. Şu andaki koşulları da görüşmek için TFF'den toplantı talep edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler