Göztepe Başkanı Mehmet Sepil Türk yatırımcıları neden kabul etmedi?

Feride Kara
14.07.2022 - 16:37 | Son Güncellenme: 14.07.2022 - 16:48

Göztepe'nin eski başkanı Mehmet Sepil Türk yatırımcıların tekliflerinin finansal olarak daha cazip olmasına rağmen niye yabancı bir yatırımcıyla anlaştığını açıkladı

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil Türk yatırımcıları neden kabul etmedi?

Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Göztepe'de görevi bırakan ve kulüp hisselerinin yüzde 70 devri konusunda Sport Republic şirketiyle anlaşma sağlayan eski başkan Mehmet Sepil önemli açıklamalarda bulundu.

Sports Republic'in önemi

Mehmet Sepil, devir sürecinde yabancı olarak sadece Sports Rebuplic şirketinin teklifi olduğunu belirterek, “Yatırımcı olmak isteyen Türk yatırımcılar da vardı. Hatta onların teklifleri finansal olarak daha cazipti. Ancak burada benim en önemli kriterim Göztepe'nin doğru yönetilecek bir şekilde bu ortaklığı kurmasıydı. Sports Republic ile anlaşmasaydık kulüpte hissedar olarak kalmayı istemiyordum. Ama Sports Republic benim hissedar olarak kalmamı istedi. Bu anlaşmada Sports Republic, Göztepe kulübünün mevcut ortaklarına bir ödeme yapmıyor. Kendileri Göztepe kulübüne sermaye katılımı yaparak, Göztepe için daha rahat hareket edebileceğimiz bir Göztepe oluşturmak şeklinde anlaşma yaptık. Bunun için de yüzde 70'ini Sports Rebuplic devralacak” dedi.

Sezon başlamadan devir tamamlanır

Göztepe Spor Kulübü'nde futbolun yönetiminden tamamen Sports Republic şirketinin sorumlu olacağını söyleyen Mehmet Sepil, "Yabancı şirketin Türkiye'ye gelip ortak olması kolay bir iş değil. Bunun için hukuki ve mali birçok incelemeler yapılıyor. Normalde bu incelemelerin bitmesi 3-5 ay bulabiliyor. Ancak biz onlara borçsuz bir kulüp devretme taahhütünde bulunduk. Geçmişin tüm garantisinin bizim tarafımızdan karşılandığı bir kulüp devrediyoruz. Böylece incelemeyi daha hızlı yapma imkanı oldu. Sezon başlamadan devrin tamamlanacağını ve resmiyete kavuşacağına inanıyorum." 

İlgini Çekebilir
Göztepe, yeni sezon formalarını tanıttı
Habere Git

Neden yabancı yatırımcı seçti?

Ortaklık için Sports Republic'i neden tercih ettiğini de anlatan Sepil, “Sports Republic'in çok önemli bir geçmiş performansı var. Son 10 yıl içerisinde yaptıkları belli. Göztepe'de nasıl bir politika olacağını tahmin etmek için Midtjylland örneğine bakmak gerekiyor. Midtjylland gibi bir takımı şampiyonluğa oynayan, Avrupa'ya katılan bir kulüp haline getirdi. Bu kulübü nasıl bu duruma getirdilerse aynı politikayla Göztepe'ye de bunu yapacaklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ilk kez bir yabancı kulüp başkanı olacak

Sports Rebuplic şirketi sahibi Rasmus Ankersen'e kulüp başkanı olması için teklif götürdüğünü aktaran Mehmet Sepil, “İş bitince yeniden konuşacağız. Bu gerçekleşirse sadece ilk yabancı yatırımcı değil, aynı zamanda da Türkiye'de ilk kez bir yabancı kulüp başkanı olmuş olacak. Ancak kendisiyle bu konuda henüz kesin bir anlaşma yapmadık. Sürecin bitmesini bekleyip, ilk yönetim kurulu toplantısında başkanın seçileceği günü bekliyoruz” cümlelerine yer verdi.

Senin için hazırladığımız haberler