Mehmet Seyit Özkan: "Oyuncularımıza teklif var. Tercihimiz..."

19.04.2017 - 12:55 | Son Güncellenme: 19.04.2017 - 12:55

AJANSSPOR ÖZEL- Altınordu Başkanı Mehmet Seyit Özkan, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Gündeme dair özel açıklamalarda bulunan Mehmet Seyit Özkan, "Cengiz Ünder'in Avrupa'ya gitmesi erken fakat tasarruf Başakşehir'in. Athletic Bilbao takımını örnek aldık Süper Lig'de de yabancı oyuncu oynatmayacağız. Alıcı kardeşler, Yusuf Acer, Erce Kardeşler için kapımızı çalan kulüpler var"dedi.

İşte Mehmet Seyit Özkan'ın Radyospor yayınında yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar;

'Çocuklarımızın yeteneklerini geliştirmek lazım'

"Ben uçağa ilk defa 24 yaşında bindim, bizim çocuklarımız 8 yaşında biniyor. Çocuklarımız farklı kültürden çocuklardan etkileniyor. Hem çocuklarımızın tabanını geliştirmek lazım, hem de yeteneklerini geliştirmek lazım. Bu tip turnuvaları yapmak lazım"

'Çağlar ve Cengiz'i Milli Takım'da görmek...'

"Çağlar ve Cengiz'i Milli Takım'da görmek, insanın evladının adam olduğunu görmek gibi bir şey. Guru verici. Moldava maçını izlerken eşime, "Cengiz topu şimdi sola doğru çekip tokatlarsa şut vuracak..." dedim ve golü oldu. Bunlar insanın emeklerinin zayi olmadığının ve gençlere imkan verildiği zaman neler yapılacağının göstergesi. Çağlar Söyüncü ve Cengiz Ünder bunun en güzel örneği. Cengiz şu anda Başakşehir takımının oyuncusu, ikinci satışından %30 pay hakkımız var. Başakşehir çok organize bir kulüp ve bizim gibi bir proje takımı. Şu anda bana göre Cengiz Ünder'in Avrupa'ya gitmesi şu anda erken fakat tasarruf Başakşehir kulübünün. Cengiz kendini ispatlamış bir oyuncu o da Çağlar gibi ülkemizin ismini temsil edecek buna yürekten inanıyorum"

'Athletic Bilbao takımını örnek aldık'

"A Takımımız tamamiyle kendi bütçesiyle yönetiliyor. Kulüp bütçesine artı ve eksi ücretimiz yansımıyor. Giderlerimiz genç oyunculara oluyor. Ben 50 yaşına kadar ücretlerimi bu topraklardan kazandım. 50 yaşından sonra yine bu topraklara vakfetmekten çok mutluyum. 2 yıl içerisinde bütçesine denkleyen kulübüz. Bu alanda Athletic Bilbao takımını örnek aldık. İşin bütçe konusunda ise RB Leipzig kulübünü örnek aldık. Süper Lig'de herkes Altıordu'yu görecek. Süper Lig'de de olsak yabancı kuralımız hiçbir zaman değişmeyecek"

'Çok yakında 3 tane sol bek geliyor'

"Ben olayı şöyle görüyorum. Her kararı süreç içinde ele almak lazım. Fatih hocamızın neden serbest bıraktığını biliyorum. O dönemde yerli oyuncular astronomik ücretler alıyordu.
Ben bunu Hagi ve Sneijder için söylemiyorum. Mesela Eto'o Antalyaspor'a çok şey kattı. Onun dışında sağ bekler ve sol beklerin dışarıdan gelmemesi lazım. Her kulüp atanla tutanı bulamuyor olabilir ama diğerlerini bulabilir. Türkiye'de sol bek açığı var. Çok yakında Ali Mert Aydın, Hamit Kulya ve Yusuf Can Esenler 3'ü de sol bek 3 numaralar geliyor"

'Profesyonel futbolcu mesleğini yapmak zorunda'

"Profesyonel takımlar profesyonel oyunculardan oluşur ve yaptığı iş karşılığında ücret alır. Futbolcular sahaya çıktığı zaman bütün haftanın performansını 90 dakikaya sığdırılır. Bu mesleği onlar seçti, ben seçtirmedim. Madem bu mesleği seçtiniz gereklerini yapmak zorundasınız. Profosyenel futbolcuya koş denir mi? Ben geçen sezon transfer döneminde bazı oyuncularımıza ya bu işin gereğini yaparsanız ya da yollarımızı ayırırız dedim ve ayrıldık. Devre arası transfer olan arkadaşlarımızdan Okan Derici uydu, Hasan Kabze uydu bir lişi uymadı onunla da yollarımızı ayırdık.
Profesyonel futbolcu mesleğini yapmak zorunda. Herkesin hayatta sorunları var. İşe gelirken sorunlarımızı ceketimizi asar gibi asmalıyız. Oyuncular 90 dakikada işlerini yapmak zorundular yoksa başka kulüplerde oynarlar. Çok oyuncu olursa kulüpler burada seçici olur"

'Oyuncularımıza teklif var. Çocuklarımızın kariyerlerini düşünüyoruz'

"Kerim Alıcı ve Barış Alıcı aramıza sekiz yıl önce katıldı. Çok memnunuz. Ailesinin sportmen yapısı oyuncularımızı etkiliyor. Anne ve babaya şükranlarımı sunuyorum. Altınordu formasıyla bizi Avrupa'da temsil edecekler iki arkadaşımızdan umutluyum. Alıcı kardeşler, Yusuf Acer, Erce Kardeşler ve diğer arkadaşlarımız için kapımızı çalan kulüpler var. Bu anlamda bizim ilişkide olacağımız kulüpler çok önemli.Freiburg ve Başakşehir proje takımıydı tercihlerimizin sebebi buydu. Çocuklarımızı transferinde parayı değil, kariyerlerini düşünüyoruz"

YASAL UYARI: BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILMAZ.

 

Senin için hazırladığımız haberler