Mehmet Seyit Özkan'dan flaş açıklamalar! Alex, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder...

03.04.2018 - 17:01 | Son Güncellenme: 03.04.2018 - 17:01

Mehmet Seyit Özkan'dan flaş açıklamalar! Alex, Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder...

Altınordu kulübü başkanı Mehmet Seyit Özkan, U12 Cup etkinlikleri kapsamında Türkiye'ye gelen eski Fenerbahçeli Alex de Souza hakkında flaş açıklamalar yaptı. Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı Programında Özgür Sancar'a konuşan Özkan ayrıca Altınordu altyapısında çıkan Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü hakkında da gündeme gelecek açıklamalarda bulundu

'Alex her konuştuğu dolu olan genç bir spor adamı'

"Sportif etkinlikler sorumlumuz Umut Köse ile konuşurken Alex konusunu gündeme getirdi. Umut Köse daha önce Fenerbahçe'de görev almıştı ayrıca Aragones'in tercümanlığını yapmıştı. Bende bu vesile ile öğrendim. Umut Köse, çalışmaları planlarken Alex'i getirelim mi? dedi ve neden olmasın dedik."

"Kendisi 'televizyon programının zamanlaması uyarsa gelirim' dedi. Bizde kendisine videolar attık, Altınordu'yu tanıttık ve Samet kardeşimizde yardımcı oldu. Güzel bir PR olur dedik. Alex iki hafta önce gelmişti gitti tekrar geldi uzun yollar bunlar. Şunu söyleyeyim, her konuştuğu dolu olan genç bir spor adamı. Çocuklarımız çok mutlu oldu. Çocukları çok sevdi"

'Alex'e teknik direktörlük konusunu sordum, bana 3 yılım daha var dedi'

"Alex'e sayın başkanın sözlerini sordum yani antrenörlük konusunu sordum. Alex İngilizce biliyor. Tabii yanımızda Samet var Umut var Portekizce de konuşuluyor. 

" Alex'e 'Artık bir takımda başlarsın değil mi?' dedim. Yok dedi ben önce altyapıda emek vereceğim daha 3 yılım  var.

"Türkiye'den ayrılık ani oldu, çocuklar Brezilya'ya dönünce adaptasyon süresi oldu. Aileme çok değer veriyorum. Çocuklarımı büyütüp öyle girerim bu işlere ifadelerini kullandı. Alex gibi isimler buralara kolay gelmiyor. Çoklu düşünen, iletişimi çok iyi olan farklı adamlar bunlar"

Alex'in müthiş anısı...

"Alex ile sohbet ederken müthiş anılar anlattı. Bir gün maç sırasında Fenerbahçe 3-0 galip iken kazanılan bir frikikte topun başına 3-4 kişi gelmişler. Daha önce çok fazla kullanmayan bir oyuncu ben atmak istiyorum demiş. Alex olmaz demiş. Biz her antremandan sonra hep frikik çalıştık  ve senin hakkın değil ifadlerini kullanıyor. Burası çok önemli bir kereliğine birşey olmaz demiyor. Bunlar çok önemli bence."

'Alex hala çok fit çıksa bir yarım devre oynar'

"Alex ile yemek yedik mesela hala çok fit durumda bana göre çıksa bir devre oynar. Mesela fotoğraf çekimi için Alex her seferinde Altınordu formasını çıkardı giydi hiç çekinmedi. Yabancı oyuncu oynatmıyoruz, Messi bile gelse bizde imkan yok oynamıyor. Alex bize bu konu hakkında 'bence çok doğru bir düşünce' dedi" 

Alex: Ben burada iken altyapıya önem veren kulüp görmedim

Alex bize, 'Ben burada iken altyapıya önem veren kulüp görmedim. Burada çok önemli bir iş yapıyorsunuz' dedi ve sizi takdir ediyorum dedi. Bunlar önemli"

'Çağlar Söyüncü, Premier Lig'e gidiyor'

"Çağlar Söyüncü, Premier Lig'e gidiyor. Büyük takımlar peşinde. Bayern Münih takımının izlediğini de biliyorum. Çok fazla bilgi vermiyorlar ama izlediklerini öğrendim.  Güçlü, başarılı bir oyuncu ve bizimde payımız olduğu için bana da sordular. Artık burada 'Körler, sağırlar birbirini ağırlar' işini bitirip ihracat yapmamız lazım"

'Cengiz'e 16 yaşından beri Hagi'nin yolundan gideceksin dedim'

"Cengiz'in zaten Allah vergisi bir yeteneği var. Messi yanında oynasa bu çocuk için der yani iyiki yanımda oynuyor diye. Ben mesela Cengiz'e 16 yaşından beri Hagi'nin yolundan gideceksin dedim. Hagi gibi 35 metre diagonal pas atmalar, beklemedik şutlar gibi özellikleri var. "

'Cengiz'e bir tavsiyem var...'

"Cengiz'e bir tavsiyem var. Aman dostlarını, arkadaşlarını iyi seç. Yanlış arkadaş seçme. Ömer Uzun sıkı markajda zaten. Salih Uçan'dan ağzımız yandı o yüzden Cengiz'e önem veriyor. Bu meslek 35 yaşında bitiyor sonuçta"

Senin için hazırladığımız haberler