Mehmet Şimşek: "Eskişehirspor yaşıyor, yaşayacak"

02.10.2021 - 16:26 | Son Güncellenme: 02.10.2021 - 16:52

Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek, kırmızı-siyahlı kulübün puan silme ve transfer yasaklarına değinirken, FIFA ile TFF'ye de sitemde bulundu. İşte detaylar...

Mehmet Şimşek: "Eskişehirspor yaşıyor, yaşayacak"

Nazım TÜRKNAS / Volkan YILMAZ - AJANSSPOR

Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas ve Volkan Yılmaz’a konuk olan Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mehmet Şimşek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Eskişehirspor yaşıyor, yaşayacak

Mevcut durumun çok üzücü olduğu Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek, bu konuda gelen yasakları detaylandırdı. Şimşek şöyle konuştu: "Biz Eskişehirspor üzerinden Türk futbolunu gözlemlemeliyiz. Çok acaip şeyler oluyor. Tamam yabancı futbolcuya borcumuz var, FIFA alt yapıya transfer yasağı koyuyor. Tamam as takıma koy ama altyapıda 9-10-12 yaşında çocuklara lisans çıkaramıyoruz. Biz çok şaşırıyoruz bu işlere, anlam veremiyoruz. FIFA, bu piramidin en üstünde bulunuyor ama resmen Eskişehirspor'un oynamaması isteniyor. TFF'de öyle, sadece Eskişehirspor'un mu borcu var da biz puan cezaları alıyoruz, anlamıyorum. Biz belli bir dönem deplasmanlara bile taraftardan topladığımız parayla gittik. Ya kardeşim 5 senedir 1 kuruş para girmeyen kulüp olur mu? Bu kulübün yaşama şansı var mı? Ama Eskişehirspor yaşıyor, yaşayacak!"

Var gücümüzle çalışıyoruz

"Deli gibi çalışan bir yönetim kurulumuz var" ifadesi kullanan Şimşek, "Farklı anlaşmalarımız oluyor. Bunları kendi şehrimizde de çok anlatamıyoruz çünkü nerede paylaşsak bizden evvel icra gidiyor. Herkes kendi payını kurtarma derdinde tabi. Ama dediğim gibi, var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.

Cristian Tanase 1 dakika oynamamış, paranın % 50'sini istiyor 

Borçların neden kapanamadığı meselesini de örneklendiren Şimşek; "Örneğin 1 dakika forma giymişliği yok Tanase’nin ama , %50'sini alırım diyor. Biz gel 1/4'ünü verelim diyoruz, kabul etmiyor o yüzden de imza atmıyor. Haliyle de bizim filiz yapımız olan altyapımız yasak yiyor" dedi.

Hedef ligde kalmak

Mevcut kadro ile hedefin ligde kalmak olduğunu belirten Mehmet Şimşek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu sezon hedefimiz ligde kalmak tabiiki. Çünkü bu kapasiteyle üst lige zorlamak gibi bir şansımız yok ne yazık ki çünkü 17 yaşında çocuklarla oynuyoruz. Tabii ki bir mucize olursa güzel olur ancak durum bu şekilde maalesef."

Borcumuzu silin diyen yok, imza istiyoruz

İmza verilirse transfer yapıp bir gelir sağlanabileceğini aktaran Şimşek, federasyona seslendi. Şemşek, "4 büyükler diyorsunuz da ben o 4 büyükler hangileri bilmiyorum birisi Karadeniz temsilcisi sanırım. Herkesin borcu var, bize de 1 2 dönem transfer yasağı kaldırılsın biraz takviye yapıp düzlüğe çıkalım istiyoruz. Yoksa biz borcumuzu silin demiyoruz, borcumuz var zaten ve ödenecek illaki ama ödememiz için gerekli imkan sağlansın istiyoruz" diye konuştu.

1 dosya sonra altyapı yasağı kalkıyor 

Altyapı için yasağın kalkabileceğini belirten Şimşek, A takımda işlerin çok daha zor olduğunu belirtti. Şimşek; "Artık şuan son 1 dosyayı kapatırsak altyapı yasağımız kalkıyor ama a takımın yasağını kaldırmamız için çok fazla uğraşmamız lazım" dedi.

100 bin lira galibiyet primi 

Galibiyetler için de bir prim olduğunu belirten Mehmet Şimşek konuşmasını şöyle bitirdi: "Biz iç saha dış saha olarak çocuklarımıza 100 bin lira prim veriyoruz galibiyet için. Urfa maçında berabere kalındı ama biz galip olmuş gibi sevindik ve prim vermiş olduk bunun için de."

Senin için hazırladığımız haberler