Mehmet Topal tarih yazmaya devam ediyor

28.10.2020 - 20:58 | Son Güncellenme: 28.10.2020 - 20:58

Başakşehir son dakika... Medipol Başakşehir’in Paris Saint-Germain (PSG) ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçına ilk 11'de başlayan Mehmet Topal, Avrupa kupalarında 100. maçına çıktı. İşte detaylar...

Mehmet Topal tarih yazmaya devam ediyor

AJANSSPOR - HABER

Mehmet Topal Avrupa kupalarında 'dalya' dedi.

 

Bugüne kadar 99 Avrupa maçına çıkan başarılı oyuncu 63 Avrupa Ligi, 26 Şampiyonlar Ligi, 9 UEFA Kupası, 1 de UEFA ön eleme maçı oynadı. PSG maçı ile birlikte 'dalya' diyen Mehmet Topal futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış oldu.

 

Galatasaray, Valencia, Fenerbahçe ve Başakşehir formaları ile Avrupa kupalarında boy gösteren ve 100’ler kulübüne giren 34 yaşındaki tecrübeli isim daha önce de başarılması çok güç ilklere imza atmıştı.

 

Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir’de şampiyonluk kazanarak aynı ligde 3 farklı takımla şampiyonluk yaşayan ilk Türk futbolcu olarak bu sene tarihe adını yazdıran Topal, Şampiyonlar Ligi’nde de bir rekor kırmıştı.

 

Daha önce Galatasaray ve İspanya La Liga ekiplerinden Valencia ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde boy gösteren 34 yaşındaki orta saha, geçen hafta Medipol Başakşehir’in RB Leipzig ile oynadığı Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında da süre alarak 10 yıllık dilimler olan 2000, 2010 ve 2020’li yıllarda Şampiyonlar Ligi’nde maça çıkan ilk Türk futbolcu olmuştu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler