Mehmet Topal: "Arda Güler'i yormamamız gerekiyor"

İsa Kethüda
18.11.2023 - 13:02 | Son Güncellenme: 18.11.2023 - 13:20

Süper Lig'de son olarak Beşiktaş forması giyen ve geçen sezon aktif futbol kariyerini sonlandıran eski futbolcu Mehmet Topal, teklifler aldığını açıkladı.

Mehmet Topal: "Arda Güler'i yormamamız gerekiyor"

AJANSSPOR-HABER

Ülkemizde Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Başakşehir formaları giyen ve 19 Temmuz 2022 tarihinde futbol kariyerini sonlandıran eski futbolcu Mehmet Topal, Habertürk'te gündeme dair açıklamalarda bulundu. Topal, oynadığı takımlardan ve çalıştığı teknik direktörlerden de teklifler aldığını söyledi. İşte detaylar.

"Arda'yı yormamamız gerekiyor"

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler ile ilgili konuşan Topal, "Arda sahanın içinde güçlü olduğu takdirde gerçek performansını gösterecektir. Arda'yı yormamamız gerekiyor. Sakatlık psikolojisinden çıkarmamız gerekiyor. Bu konuda yardım etmeliyiz ona" dedi. 

"İsmail şu anki performansının çok daha üstüne çıkabilir"

İsmail Yüksek'in yükselen formunu değerlendiren Topal, "İsmail şu anki performansının çok daha üstüne çıkabilir. İsmail şu an performansını yükseltme açısından en iyi dönemlerinde ve Milli Takım'a da çok faydası olacaktır" şeklinde konuştu. 

İlgini Çekebilir
Büyükekşi: "Hakemlerde gruplaşma var, bunun önüne geçmeliyiz"
Habere Git

"Oynadığım takımlardan ve çalıştığım hocalardan teklifler aldım"

Futbolu bıraktıktan sonra oynadığı takımlardan ve çalıştığı teknik direktörlerden güzel teklif aldığını söyleyen Topal, "Ben acele etmek istemedim. 15 yaşından beri bu işin içindeyim ama işin teknik direktörlük boyutunun çok farklı olduğunu düşünüyorum. Kendimi geliştirmeye gayret ettim, birazcık izlemek istedim, geride durmak istedim. Yüzde yüz hazır olmadan başlamak istemedim. Birazcık da emekliliğin tadını çıkarttık. Ailemle vakit geçirmeye gayret gösterdim. Uzun bir süre yoğun bir temponun içerisindeydim. Şu an her şey yolunda gidiyor" diye konuştu.

"Galatasaray ve Fenerbahçe ligin üzerinde bir kadro kurdu"

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına değinen Topal, "Bence Galatasaray ve Fenerbahçe ligin üzerinde bir kadro kurduğunu düşünüyorum. Bu kadar yoğun maç tempolarına rağmen, bu kadar fazla maç süresine rağmen gerçekten çok iyi götürdüler. 

"Herkesin birbirini yenebilecek seviyede olduğunu düşünüyorum"

Sakatlıkları en az seviyeye indiren takım bence çok büyük avantajı elde edecektir diye düşünüyorum. Galatasaray ve Fenerbahçe ligin üstünde kadro kurdular ama dünya futbolunda bütün takımlar herkes birbirini yenebilecek seviyede olduğunu düşünüyorum. 

İlgini Çekebilir
Fatih Altaylı: "Süper Kupa, Suudi Arabistan'da oynanacak, bu iş bitmiş"
Habere Git

Rıza hocanın geldiği Beşiktaş, bir çıkış arayan Beşiktaş var. Abdullah hocanın tekrar Trabzonspor'a dönmesiylen çıkış yakalayan bir Trabzonspor var" dedi. 

"İkinci yarı çok farklı geçecek diye düşünüyorum"

Şampiyonluk yarışının son haftaya kadar gideceğini söyleyen Topal, "Kadrolarda yavaş yavaş eksilmeler ve sakatlıklar olduğu için performansların dışına çıkabiliyorsunuz. Bence ikinci yarı çok farklı geçecek diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Örümcek lakabım ilk Galatasaray'da bana takmışlardı"

Örümcek lakabı ile ilgili sözlerine devam eden Topal, "Örümcek lakabım ilk Galatasaray'da bana takmışlardı. Sonra Valencia'ya gidince orada da süreç devam etti. Valencia'da da ahtopot demeye başlamışlardı. Örümcek ve Ahtapot arasında gidip geliyordum futbol kariyerim boyunca" dedi.

"Ülkemizde maalesef herkes futbolu biliyor"

Ülkemizde teknik direktörlük yapmanın çok zor olduğunu söyleyen Topal, "Ülkemizde maalesef herkes futbolu biliyor. Bir mağlubiyetten sonra çok ağır eleştirilere maruz kalabiliyorsunuz ama haftaya döndüğünüz zaman bir teknik direktörün takımı hazırlama süreci, camiayı hazırlama süreci, antrenman süreci, maç süreci... Gerçekten çok büyük bir sorumluluk ve çok zor bir sorumluluk diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler