Denizlispor Başkanı Mehmet Uz'dan Transfer Yasağı Açıklaması

Akın Ungan
02.09.2022 - 17:51 | Son Güncellenme: 02.09.2022 - 18:00

TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor Başkanı Mehmet Uz açıklama yaptı. Mehmet Uz, transfer yasağının kaldırılması için çalıştıklarını belirtti. İşte detaylar.

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz'dan Transfer Yasağı Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Radyospor'da Nazım Türknas tarafından hazırlanıp, sunulan Üçleme Programı'na konuk olan Denizlispor Başkanı Mehmet Uz, Denizlispor'daki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

"Yasağı kaldırmak için çabalıyoruz"

Transfer tahtasının kapalı olduğunu belirten Mehmet Uz, bu anlamda kulübün borçlu olduğu oyunculara tek tek ulaşmaya çalıştıklarını belirtti. Uz; "Geçen sene kulübün kayyuma kalma durumu varken biz gelmiştik. Çok daha kötü bir durumdaydık o yüzden şu anki halimize şükrediyoruz. Transfer tahtasının kapalı olacağını bildiğimiz için anlaşmalarımızı bu doğrultuda yapmaya çalıştık, her sözleşmemizi 2 yıllık yaptık, kadromuzu da mümkün mertebe koruduk." dedi.

"Yabancı oyuncular uzlaşmıyor"

Mehmet Uz, "Yasak konusunda da futbolcu arkadaşlarımızla iletişime geçmeye çalışıyoruz borçlar meselesinde. Tek tek arayıp ikna etmeye çalışıyoruz. 10 dakika oynamamış bir oyuncu bile bizden tüm sezonların ödemesini istiyor. Özellikle yabancı oyuncular bu konuda çok katı ve uzlaşmaz tutum sergiliyor. Şayet, onlar da bize yardımcı olurlarsa bu kulübün önü açılacaktır." şeklinde konuştu.

"Hiçbir oyuncuya ve teknik heyetimize borcum yok"

Kendi dönemiyle ilgili bir sorunun olmadığını açıklayan Uz, şunları söyledi: "Benim şu an şahsım adına hiçbir oyuncuya ve teknik heyetimize borcum yok. Kendi dönemimdeki tüm sorumlulukları yapıyorum. Ancak eski oyuncular bize engel olurlarsa bu tarz büyük camialar yok olmaya doğru giderler. Başka camiaların nerden nereye geldiğini görüyoruz"

"Şirketleşme olmazsa olmaz"

Sözlerine devam eden Uz, "Bu anlamda ben kulüplerimizin bir an önce şirketleşmesi gerektiği ve dernek statüsünden kurtulmaları gerektiğini düşünüyorum. Önümüz açıldığı takdirde ben de bu konunun üstüne daha sıkı düşmeyi düşünüyorum. Çünkü şuan için belirsizlik hakim. Şirketleşelim ama borç durumumuzu bilmiyoruz ki?" ifadelerini kullandı.

Mehmet Uz, "Kime ne kadar borcumuz var, tam hakim olamadığımız için büyük bir sorun içindeyiz. Halbuki baştan şirket olsaydık, bu şekilde bir borçlanma durumu asla olmazdı. Biz, sağlam temellerle ayağımızı yere sağlam basarak ilerlememiz lazım." şeklinde konuştu.

"Gerçekçi hedeflerimiz var"

Yeni sezona dair kulübün hedefleri hakkında realist açıklamalarda bulunan Başkan Uz; "Hedef bundan sonra şirketleşme adı altında kulübün borçsuz hale gelmesi ve sorunsuz bir şekilde ilerlemesi, özellikle altyapı hamlesinin gerçekleşmesi. Bunun ardından da şampiyonluklar, sportif başarılar zaten gelir." dedi.

Denizlispor Başkanı Mehmet Uz son olarak, "Takım olmadıktan sonra ve ekonominiz sağlam olmadıktan sonra bütün bu vaatler boş. Zaten benim yanımda esas oyuncularım kaldı, teknik direktörümüz Denizli insanı Mesut Bakkal devam ediyor.”ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler