Galatasaray'ın yeni transferi Mehmet Yağmur Ajanspor'a özel açıklamlar yaptı!

09.08.2017 - 21:34 | Son Güncellenme: 09.08.2017 - 21:34

Galatasaray Odeabank'ın yeni transferi ve Milli basketbolcu Mehmet Yağmur, Ajansspor'dan Eyüp Yıldız'ın sorularını cevapladı!

İşte o açıklamalar:

Galatasaray'ın teklifini nasil kabul ettin? Bize transfer sürecini anlatir misin?

Bu yil transfer donemine girerken ilk onceligim hem saha icinde hem saha disinda sorumluluk alabilecegim bir takimda olmakti. Ben kendine devamli yatirim yapan, mucadeleyi ve takim oyununu seven bir oyuncuyum ve hem mental hem fiziksel durumuma bakinca en verimli halimde olduguma inaniyorum. Galatasaray'a gelisimde Erman Abi'nin ve Recep (Sen) Abi'nin etkisi buyuk. Her ikisiyle de daha once calistim, birbirimizi taniyoruz, onlarin benden beklentileri, Galatasaray'in bu seneki ihtiyaclari ve benim hedeflerim tamamen ortustu ve bu yola ciktik. Boyle buyuk bir camianin parcasi oldugum icin cok gururluyum ve omuzlarimda buyuk bir sorumluk hissediyorum. Zaten sezon oncesi calismalarima da bireysel olarak basladim.

 Milli Takım'ın Eurobasket'te şansını nasıl değerlendiriyorsun?
 
Ersan'in takimda olmayisinin bir dezavantaj olusturmadigini kimse iddia edemez tabi ki. Ancak, ben bu denklemin her iki tarafini da kariyerimde yasamis bir oyuncu olarak biliyorum ki basari sadece isimlere bagli degil. Basariyi getiren cok sayida soft faktor var; bunlarin ilki takim olabilmek, ikincisi de taraftar destegi. Ufuk Abi'nin sisteminde her iki faktoru de basariyla kullandigini daha once gorduk. Takimimiz o havayi yakalarsa, seyircinin de destegiyle basari ihtimalini goruyorum.
 
 Alex Renfroe ile iyi bir gard rotasyonu olacağını düşünüyor musun?
 
Kesinlikle düşünüyorum. Renfroe genc yaşına rağmen avrupa basketbolunu bilen, özgüvenli oynadığı maçlarda iyi anlamda sınırı olmayan bir oyuncu. Birbirimizi tamamlayacak, dengeleyici ozelliklerimiz, yetkinliklerimiz var. İyi bir ikili olacağımızı düşünüyorum. Takımın beyni point guardları; Erman Abi'nin sisteminde bu extra boyle. Onun saha icerisindeki eli olacagiz.
 
Darüşşafaka'da istediğin süreleri alamadın sebebi nedir? 
 
Darussafaka'da istediğim süreleri bu sene David Blatt gelince alamadım. Sezon başında yasadigim sakatligin ve rotasyon sekillenirken eksik olmamin da etkisi var ama en buyuk etken kocun kafasindaki gorev paylasimlari ve bu konudaki esnekligi. Ama bu surecte ben psikolojik olarak hic dusmedim.
Hep herkesten fazla çalıştım, sans verildiğinde herkesin beklentisinin uzerine çıktım. Benim işim bu, ben hep hazır olmalıyım, hep çalışmalıyım. Benim felsefem bu. Sezon sonunda coach David ile toplantımızda, kendisi bana senin hakkını çok yedim ozur dilerim dedi. Bu da benim bir oyuncu olarak, uzerime duseni, dogru olani yaptigimi gosterir, icim rahat.
 
David Blatt hakkında düşüncelerin nelerdir?
 
David Blatt, avrupanin en buyuk basarilarini kazanmis, Nba'de yuzuk kazanmış üst seviye bir coach. Basketbol disinda da iletisimi son derece kuvvetli, insani yonu yuksek, cevresinde sevilen biri. Tempolu, agresif hücum oynatan, her mac icin ayri ayri setler hazirlayan, basketbol ile yasayan bir spor adami. Saha icerisinde taktiksel anlamda cok atik ve esnek. Diger yandan isin rotasyon tarafinda, kisilere verdigi gorevler konusunda cok net ve daha az degisim gosteriyor.
 
Erman Kunter'in tempolu basketbolunu kendi oyun tarzına uygun buluyor musun?
 
Tabii ki. Erman abi cok tecrübeli bir koc ve bu yilki kadroyu kurarken ne kadar ince eleyip sik dokuduklarini, titiz davrandiklarini cok iyi biliyorum. Beni de takimina ilk Turk transferi olarak aldığına gore bana inandi. Bende Erman abinin bana olan bu inancını bosa çıkarmayacağıma eminim.
 
Yeni sezonda Sinan Erdem'de maçlarınızı oynayacaksınız. Sen bu salonu biliyorsun salon hakkında düsüncelerin nelerdir?
 
 Bu salon ile tek bir sey soyleyebilirim. Bu salon seyirci ile guzel ! Basta da soyledim, taraftar ile butunlesmek butun denklemleri alt ust eder. Takim olmayi basarip, extra eforu verip, seyirci ile butunlesirsek bu sezon cok surprizler yasatiriz Sinan Erdem'de.
 
Son olarak Galatasaray taraftarlarına ve basketbol severlere bir mesajın var mı?
 
Bu sezon herhangi bir sezon degil. Galatasaray'a gonul veren, formasini terleten, saha icinde veya saha disinda olan herkesin elinden gelenin bir fazlasini ortaya koymasi gereken bir sezon. Bu ruh bir kez yakalanirsa, ki taraftar destegi olmadan olmaz, cok farkli, cok surprizli, cok iyi bir sezon gecirecegimizi dusunuyorum.
 
Teşekkürler.

Senin için hazırladığımız haberler