Mehmet Yozgatlı: ''Daum, Oynarsan Seni Fenerbahçe'ye Almam Dedi''

Ali Bozkurt
28.04.2023 - 19:32 | Son Güncellenme: 28.04.2023 - 19:57

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formaları giyen eski futbolcu ve antrenör Mehmet Yozgatlı, Aziz Yıldırım ve Daum ile arasında geçen görüşmeleri anlattı. Detaylar...

Mehmet Yozgatlı: ''Daum, Oynarsan Seni Fenerbahçe'ye Almam Dedi''

AJANSSPOR HABER

Bir dönem Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş formaları giyen eski fıutbolcu Mehmet Yozgatlı, Daum ile arasında geçen anıyı Skorer'e anlattı. Yozgatlı, Daum'un İstanbulspor maçında oynaması halinde kendisini transfer etmeyeceğini söylediğini itiraz etti. Detaylar...

Üç büyükleri dolaşma hikayeniz nasıl oldu?

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş formaları giyen Mehmet Yozgatlı, üç büyük kulübe transfer olma hikayesini anlattı. Yozgatlı, ''Önce Galatasaray sonra Fenerbahçe oldu. Sonrasında Beşiktaş'a transfer oldum. 1997'de İstanbul'a geldim. İstanbulspor'da Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Hamza Hamzaoğlu, Gökhan Keskin, Emre Aşık, Saffet Akyüz'ü televizyondan izlerken ben bu ekibe transfer oldum. Ben Fenerbahçeliyim, hiçbir zaman inkar etmedim. Ben Aykut'u Oğuz'u izlerken bir sene sonra aralarına girdim. Benim için hayatımın en büyük şokuydu (Gülerek). İlk oynadığım maçta Hamza Hamzaoğlu'na asist yaptım. İkinci maçta golümü attım. Bana çok güvendi Ziya Doğan.'' dedi.

''Heyecandan duşta ayağım kaydı düştüm''

Adanaspor'da ilk forma giyeceği günü anlatan Mehmet Yozgatlı, ''Güven Kocaman ile ben varım PAF'tan A Takım'a çıkan olarak. Samsun'a karşı oynayacağız, idman bitti. Biz hala şut çekiyoruz. Malzemeci çağırdı 'Yozgatlı gelsene' diye. Ne olduğunu anlamadım. 'Hoca seni kadroya aldı, yürü' dedi. Şok oldum, şaka yapıyor sandım. Soyunma odasına gittim benim adım yazıyor. Yanımda hiç malzeme yok her şeyi evde bıraktım. Herkes otobüse binmiş beni bekledi. Bende o panik, korku ve heyecanla duştan çıkarken düştüm dizim yarıldı. Kanamaya başladı. Üstümü başımı giydim, otobüse oturdum. Oyuna girmeyi beklemiyordum. Yanımda Engin, Atakan abi var. Hoca 'ısın' dedi. Benim kalbim küt küt, nasıl olsa almaz diye düşünüyorum. Son 15 dakika oyuna girdim. Hamza abinin önüne attım o da gol yaptı.'' dedi.

İlgini Çekebilir
6 oyuncu yok! İşte Fenerbahçe'nin Sivas kadrosu
Habere Git

Mehmet Yozgatlı: ''Galatasaray'a transfer olduğumu haber verdiler''

Galatasaray'a transfer olma sürecinin anlatan Mehmet Yozgatlı, ''O sene sonradan oyuna girmekle geçti. Ailemin yanına Almanya'ya ziyarete gittim. Telefon geldi bana Sinan ağabeyden. 'İstanbul'a gelmen lazım seni Galatasaray'a verdik' dedi. Ben şok oldum. Cennete girmiş gibi hissediyordum az daha kaza yapıyordum arabayla. Emre Aşık, Saffet Akyüz, Ahmet Yıldırım, Emrah Eren. Biz beşimiz İstanbul'dan Galatasaray'a geçtik. Sadece ben kiralık gönderildim, diğerleri bonservisiyle gitti. Başkan, Fatih Terim'e 'Mehmet'i tepe tepe kullan, 5 sene sende kalıyorsa kalsın ama bonservisini Galatasaray'a vermem' demiş. Bir rüyadan başka bir rüyaya geçtim. Taffarel, Hagi, Popescu, Bülent Korkmaz, Okan Buruk... ilk zamanlarda fazla forma şansı bulmaz zor. Zaten bir tek genç olarak oynayan Emre Belözoğlu vardı. Fatih hoca sonrasında forma şansı vermeye başladı. Türkiye Kupası finalinde gol attım. Fenerbahçeliyim ama en büyük başarıları Galatasaray'da yaşadım. UEFA Kupası, Süper Kupa, Süper Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası başarıları kazandım.'' ifadelerini kullandı.

''Aykut Kocaman takım arkadaşımdı o sene hocam oldu''

Fatih Terim'den sonra Galatasaray'ın başına Lucescu'nun gelmesi sonrası gençlere şans vermediğini söyleyen Yozgatlı, ''Lucescu gençleri fazla sevmezdi. Tecrübeli isimlerle devam etti. Ben Adana Demirspor'a kiralık gittim sonra İstanbulspor'a geri döndüm. Aykut Kocaman takım arkadaşımdı o sene hocam oldu. 1.5 sene sonra da Fenerbahçe'ye trasfer oldum.'' dedi.

''Aziz Yıldırım bana uçak kokpitinde yer buldu''

Fenerbahçe'ye transfer olma sürecinde çok yorulduğunu söyleyen Yozgatlı, ''Fenerbahçe'ye transferimle ilgili kitap yazarım. Sezon başında Fenerbahçe beni istedi, bir türlü gidemedim. O sene ilk yarıyı gerçekten çok iyi geçirdim. Devre arasında Antalya'ya kampa gittik. Sinan ağabey ve Aykut hoca yanına çağırdı. 'Mehmet sen İstanbul'a gidiyorsun, seni Fenerbahçe'ye verdik' dediler. Haberler vardı ama benle görüşme olmadı. Hiçbir uçakta yer yok ben kokpitte gittim (Gülerek) Muhtemelen Aziz başkan ayarladı. İndiğimiz gibi menajerimle Fenerbahçe Kalamış Tesisleri'ne gittik.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Caulker: "Galatasaray'a gitmek istiyordum, onlar hariç tüm büyükler istedi"
Habere Git

''Maçta oynarsan Fenerbahçe'ye almam''

Daum'un maç öncesinde kendisine oynamaması gerektiğini söylediğini itiraf eden Yozgatlı, ''İstanbulspor binası TMSF'ye devrolmuştu. Cem Uzan olmadığı için kulüpte imza atacak hiç kimse kalmadı. Menajerimle her gün Kalamış - Halkalı arası mekik dokudum. Birisini bulmaya çalışıyoruz imza için. Transferin son gününe kadar böyle sürdü. Menajerime 'Bari kampa gideyim, oturmaktan başka bir iş yapmıyorum' dedim. Ligin ilk maçı İstanbulspor - Fenerbahçe maçı. Maç Güngören'de hava karlı. Aykut hoca aradı 'Mehmet biz kamptayız otele gel' dedi. Aykut hoca ile sohbet ettik, durumu anlattım. 'Seni kampa alacağım, yarın Fenerbahçe ile maç var. Sen bizim futbolcumuzsun' dedi. Kampa girdim hoca ile konuştuktan sonra. Biz Fenerbahçe'yi ilk maçta 3-0 yenmiştik. Biz otobüsten indik, o sırada Fenerbahçe de geldi. Ben Daum'u görüyorum, o da beni gördü. Almanca bana; 'Sen burada ne yapıyorsun? Oynarsan seni Fenerbahçe'ye almam' dedi. Ben de 'Hocam yapacak bir şey yok o zaman' dedim.'' ifadeleri kullandı.

''Dua ediyorum; 'Allahım inşallah gol attıracak bir şey yapmam'''

Kaçsaydın oradan sorusuna cevap veren Yozgatlı, ''Kaçmayı isterdim ama nasıl kaçayım (Gülerek). Seni almayacağım dedi. İki ateş arasında kaldım. Oynamak istiyorum, sonuçta kulübüm. Eğer oynarsam hayalim olan Fenerbahçe'ye gidemeyeceğim. Maç 0-0 devam ediyor. Aykut hoca ısınmamı söyledi. Eyvah dedim, dua ediyorum başkasına söylemiş olsun diye. Dakika 67'de oyuna girdim. Dua ediyorum; 'Allahım inşallah gol attıracak bir şey yapmam'. Zaten hazır değildim, vücudum götürmüyordu beni. Top geliyor pas veriyorum. Maçı 1-0 kaybettik. Daum'un o sözünden sonra bir daha Fenerbahçe'ye hayatta gidemem dedim.'' dedi.

''Transferime çaycı imza attı''

Daum'un İstanbulspor maçı öncesi söylediklerini odasında konuştuklarını anlatan Yozgatlı, ''İdmanlara başladım, beni Kadıköy'den çağırıyorlar. Aziz Yıldırım bana fırça atıyor 'Ne oldu senin işin' diye. Başkanım çözemedik, kimse yok diyorum. Onlar da çözemiyor. Transferin son saatleri biz o kişiyi bulduk. O kişi, dönemin Star binasının çaycısı. Çaycıya demişler ki İstanbulspor için yetki sende. O çaycı da memelektine gitmiş. Biz sonra onu bulduk, İstanbul'a getirttirdik. Akşam 11'de imzayı attı, biz o kağıtla notere gittik. Ertesi gün Fenerbahçe'ye transfer oldum. Fenerbahçe tesislerine girdim. Bana dediler ki 'Daum'un odası şu tarafta, seni bekliyor'. Daum bana kafayı taktı, beni kesinlikle oynatmaz dedim. Transferimi iptal etse ortada kalıyordum. Volkan Ballı ile Daum'un odasına girdik. Daum bana; 'Sen Almanca bilmiyor musun? Ben sana demedim mi oyuna girersen almam seni diye' dedi. Hiç 'Nasılsın iyi misin?' diye sormadı (Gülerek) Sonra sohbet ettik. 'Hemen idmana çıkıyorsun' dedi. Oradan yırttık.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan hodri meydan! Derbi hakemini değiştirin
Habere Git

''Aykut Kocaman beni Fenerbahçe'ye önerdi''

Beni Fenerbahçe'ye öneren kişi Aykut Kocaman'dı. 'Benim takımımda kapasitesi itibariyle Mehmet büyük takımda rahat oynar' demiş. Onun yeri bende çok ayrıdır. Takım arkadaşım, hocam, nikah şahidim.. Onun sayesinde Mehmet Yozgatlı oldum. Bana 'Fenerbahçe'de rahat oynarsın, sendeki kapasite kimsede' yok dedi. Üç şampiyonluk gördüm Fenerbahçe'de. Bir tane Denizli'de kaybettik.

''Abbullah Avcı, saçlarımı kesmemi söyledi''

Saçlarınızı nasıl kestirdiniz? sorusuna Abdullah Avcı'yı işaret eden Yozgatlı, ''İnanın çok zor kestirdim. Hep uzun ve sarı saçlarım vardı. Bant takardım. İlk takan kişi bendim. O bantı da ben yapardım maçtan önce uğraşırdım, kendimi konsantre ederdim. Abdullah Avcı söyledi bana. Alanyaspor ile Başakşehir hazırlık maçı oynadı. Abdullah hoca 'Bu ne Mehmet? Artık futbolu bıraktın, futbolcuyken bir karizmatikliğin vardı. Hoca oldun artık kesmen lazım.' dedi. Kafama yattı. Sonra da alıştım. İlk kestiğimde çok üzülmüştüm. Futbolcuyken saçlarım benim gücümdü.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler