Mehmet Zeki Çelik: ''Bursaspor beni istemedi''

05.03.2021 - 17:21 | Son Güncellenme: 05.03.2021 - 17:34

Son dakika spor haberleri... Lille forması giyen Mehmet Zeki Çelik açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, Bursaspor ve İstanbulspor günlerini anlattı. 24 yaşındaki yıldız Lille'e transfer sürecinden de bahsetti. İşte Mehmet Zeki Çelik'in açıklamaları...

Mehmet Zeki Çelik: ''Bursaspor beni istemedi''

Fransız ekibi Lille'de forma giyen milli futbolcu Mehmet Zeki Çelik, Spor Arena’nın Youtube kanalına açıklamalarda bulundu. Lille’e transfer sürecini anlatan 24 yaşındaki futbolcu, ''Lille’e transfer olacağıma inanmadım, yalandır diye dil dersi bile almamıştım'' dedi.

 

'Bursaspor beni istemedi'

İstanbulspor’a transfer olduğu dönemde altyapısından yetiştiği Bursaspor’un kendisini istemediğini belirten Mehmet Zeki Çelik, ''Bursaspor altyapısının adından Nilüferspor transfer oldum. Ben oynadıktan 1 sene sonra kulüp satıldı ve adı Karacabey oldu. 3. Lig’de oynamak bana çok şey kattı. Futbolun zorluğunu orada gördüm. Bir sürü şey öğrendim. 18 yaşında 34 maça çıktım orada. O sezon sonunda Bursaspor beni istemediğini söyledi, ben de ayrılma kararı aldım ve İstanbulspor’a transfer oldum'' dedi.

 

'İstanbulspor hayatımın dönüm noktasıydı'

İstanbulspor’da oynadığı dönemin kariyerine çok şey kattığını belirten 24 yaşındaki futbolcu, ''İstanbulspor hayatımın dönüm noktasıydı. 2 sene orada oynadım. Yalçın Hoca ile beraber futboluma çok şey kattım. Benim için Lille’e gelmem inanılmaz bir şey. Ben de şaşırdım. Lille’e transfer olacağıma inanmadım, yalandır diye dil dersi bile almamıştım'' şeklinde konuştu.

'1. Lig’den Lille’e kimse transfer yapmaz diye düşünüyordum'

Milli sağ bek, Fransa ekibi Lille’e transferini ise şu sözlerle anlattı: 

''Karabük’te kupa maçımız vardı. Bir scout oraya geldi. Maçtan sonra öylesine gelmişlerdir, izleyip gideceklerdir diye düşündüm. 1. Lig’den Lille’e kimse transfer yapmaz diye düşünüyordum. 1 ay sonra tekrar geldiler ve sezon sonuna kadar sürekli istediler. Demek ki bir ışık gördü Luis Campos, Sonrasında İstanbul’da benimle yemek yedi ve alacağını her türlü hissettirdi, ikna etti beni.''

 

Mehmet Zeki Çelik’in Lille’e transfer olduğu dönemde Luis Campos, Ligue 1 ekibinin sportif direktörlüğünü yapıyordu. Campos, Aralık 2020’de görevinden ayrıldı. 

Yıldız oyuncu, kariyerinin dönüm noktası olarak tanımladığı 2017-18 sezonunda İstanbulspor ile TFF 1. Lig’de mücadele etti ve 38 maçta 3 gol attı. Ardından 2.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Lille’in yolunu tutan Mehmet Zeki Çelik, buradaki ilk sezonunda 39 maça çıkıp 1 gol attı ve 5 asist yaptı.

 

O dönemden bu yana Lille forması giyen Mehmet Zeki Çelik, bu sezon ise şu ana kadar 29 maça çıkıp takımına 2 gol 1 asistlik katkı sağladı. 

U16'dan bu yana tüm yaş kategorilerinde ay - yıldızlı formayı terleten genç futbolcu, A Milli Takım'da ise 18 maçta süre alıp 2 gol kaydetti.

Mehmet Zeki Çelik, daha önce Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder, Ozan Kabak ve Merih Demiral gibi isimlerin Avrupa'da forma giymesiyle ilgili olarak, "Son dönemlerde bu arttı; bu sporcuların düşünce yapısından da kaynaklanıyor. Çünkü bu giden futbolcuların hepsinin hedefi var. Konuştuğumuzda görüyoruz, kendilerine bir hedef belirlemişler ve kendilerine inanıyorlar. Biz başarılı olmaya çalışıyoruz, inşallah onlar da gelip başarılı olurlar ve ülkemizden çok daha fazla genç yetenek çıkar" değerlendirmesinde bulunmuştu.

.

Senin için hazırladığımız haberler