Meksika Teknik Direktörü Gerardo Tata Martino görevinden ayrıldı

Feride Kara
01.12.2022 - 13:22 | Son Güncellenme: 01.12.2022 - 13:33

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Meksika, C Grubu'nda Suudi Arabistan'ı 2-1 yenmesine rağmen son 16'ya kalamadı. Teknik Direktör Tata Martino görevinden ayrıldı

Meksika Teknik Direktörü Gerardo Tata Martino görevinden ayrıldı

AJANSSPOR HABER

Dünya Kupası'nda Meksika C Grubu'ndaki üçüncü maçında Suudi Arabistan'ı 2-1'lik skorla mağlup etti. Ancak bu galibiyet Meksika'ya tur için yetmedi. C Grubu'ndan son 16'ya Arjantin lider, Meksika ile aynı puandaki Polonya ise gol averajıyla çıktı.

 

Hayal kırıklığının ilk sorumlusu benim

Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında Meksika Teknik Direktörü Martino sözleşmesinin Meksika'nın elenmesinin ardından sona erdiğini söyledi. Martino "Sahip olduğumuz bu korkunç hayal kırıklığı ve hayal kırıklığının ilk sorumlusu benim. Sorumlu kişi olarak bu büyük başarısızlığın sorumluluğunu tamamen üstleniyorum.

Görevinden ayrıldı

Hakem bitiş düdüğünü çaldığında, Meksika teknik direktörlük görevim sona erdi." diyen Meksika Teknik Direktörü Gerardo Tata Martino görevinden ayrıldığını açıkladı. Meksika, turnuvadan men edildiği 1990 yılından bu yana ilk kez Dünya Kupası son 16'da yer almayacak. 

Ochoa "Amaç üç veya dört gol atmaktı"

Kaleci ve kaptan Guillermo Ochoa maçın ardından takımının maç öncesi kendileri için belirledikleri beklentilerin gerisinde kaldığını söyledi. Ochoa, "Bizim için amaç üç veya dört gol atmaktı. Bu utanç verici çünkü denedik ve elimizden gelenin en iyisini yaptık. Fırsatlar yarattık ve bugün daha fazla gol atabilirdik. Ofsayt sebebiyle geçersiz gol oldu. Çok üzgünüz" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler