Formula 1'de Lando Norris ve Max Verstappen savaşı! Kazanan Ferrari oldu...

28.10.2024 - 00:15 | Son Güncellenme: 28.10.2024 - 00:47

2024 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 20. yarışı Meksika'da düzenlendi. Ferrari pilotu Carlos Sainz, pole'den başladı yarışı kazandı. İşte tüm detaylar...

Formula 1'de Lando Norris ve Max Verstappen savaşı! Kazanan Ferrari oldu...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu sezonun 20. yarışı Meksika'da gerçekleşti. Yarışa pole pozisyonundan başlayan Carlos Sainz, yarışı kazanmayı başardı ve sezondaki 3. zaferini elde etti. İspanyol pilota podyumda eşlik eden pilotlar ise Charles Leclerc ve Lando Norris oldu.

İlk virajda yine kaza oldu

Geçen seneki Meksika GP'de Sergio Perez, ilk virajda kaza yapmış ve DNF olmuştu. Bu sene ise ilk viraja gelmeden VCARB pilotu Yuki Tsunoda, Williams pilotu Alex Albon ile temas etti ve iki pilotta yarış dışı kaldı. Yarışın ilk 6 turu, güvenlik aracı eşliğinde sarı bayraklarla geçti.

Max Verstappen'e 20 saniye ceza geldi

Red Bull pilotu Max Verstappen, Lando Norris ile kıyasıya bir mücadele içine girdi ve iki pilot neredeyse birbirlerine temas edeceklerdi. Verstappen ve Norris ikilisi, pist dışına taştı ve bu kapışmanın sorumlusu olarak Max Verstappen gösterildi. Hollandalı pilota, iki ayrı suçtan 10'ar saniye toplamda 20 saniyelik ceza verildi.

Fernando Alonso, 400. yarışında DNF oldu

Aston Martin'in 43 yaşındaki tecrübeli pilotu Fernando Alonso, Formula 1'deki 400. yarışına 16. turda veda etmek durumunda kaldı. İspanyol pilotun aracında yaşanan mekanik bir sorundan dolayı takımı, aracı yarıştan çekmek durumunda kaldı.

Ferrari üst üste 2. zaferini aldı

Ferrari, bu sezonki 6. zaferini elde etti ve geçen haftaki Amerika GP'nin ardından üst üste ikinci zaferini elde etti. İtalyan takımda geleneksel olan galibiyet sonrası Maranello'ya bayrak asma geleneği, bu hafta da devam ediyor. Carlos Sainz, pole pozisyonunda başladığı yarışta zaferi takımına getirmeyi başardı.

Meksika GP yarış sonucu:

1) Carlos Sainz

2) Lando Norris

3) Charles Leclerc

4) Lewis Hamilton

5) George Russell

6) Max Verstappen

7) Kevin Magnussen

8) Oscar Piastri

9) Nico Hulkenberg

10) Pierre Gasly

11) Lance Stroll

12) Franco Colapinto

13) Valtteri Bottas

14) Esteban Ocon

15) Guanyu Zhou

16) Liam Lawson

17) Sergio Perez

Pilotlar Şampiyonası son durum

İşte Meksika GP sonrası pilotlar sıralamasındaki son durum:

1) Max Verstappen: 362 puan

2) Lando Norris: 316 puan

3) Charles Leclerc: 291 puan

4) Oscar Piastri: 251 puan

Senin için hazırladığımız haberler