Meksika - Polonya Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

Ali Bozkurt
22.11.2022 - 12:38 | Son Güncellenme: 22.11.2022 - 12:43

2022 Dünya Kupası maçları başladı. Meksika ile Polonya karşı karşıya geliyor. Maç hangi kanalda, muhtemel ilk 11'ler ve canlı yayın dahil detaylar haberde.

Meksika - Polonya Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası'nda C Grubu'nda Meksika ile Polonya karşı karşıya geliyor.  Yıldız oyuncu Lewandowski'nin boy göstereceği karşılaşma merak konusu oldu. Meksika - Polonya maçı ne zaman ve hangi kanalda gibi aramaların yanı sıra muhtemel ilk 11'ler de merak konusu olmaya başlandı. İşte zorlu karşılaşmaya dair merak edilen detaylar...

Meksika - Polonya Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta Ve Hangi Kanalda?

Dünya Kupası C Grubu'nda gerçekleşecek olan Meksika - Polonya karşılaşması 22 Kasım 2022 Salı (bugün) günü saat 19:00'da gerçekleşecek. TRT 1'den naklen yayınlanacak. Ayrıca zorlu karşılaşmayı AJANSSPOR MAÇ MERKEZİ sekmesinden de canlı olarak takip edebilirsiniz.

974 Stadı'nda oynanacak Meksika-Polonya maçını Avustralyalı hakem Chris Beath yönetecek.

Muhtemel ilk 11'ler

Meksika: Ochoa, Sanchez, Araujo, Montes, Gallardo, Alvarez, Rodriguez, Guardado, Lozano, Vega, Jimenez

Polonya: Szcesny, Bednarek, Glik, Kiwior, Cash, Szymanski, Bielik, Zielinski, Zalewski, Swiderski, Lewandowski

Katar'ın ev sahipliği yapacağı 22. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Polonya Milli Takımı, tarihinde 9. kez finallere katılma başarısını gösterdi.

Arjantin, Meksika ve Suudi Arabistan ile C Grubu'nda yer alan Polonya Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve aday kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

Polonya Dünya Kupası geçmişi

Dünya Kupası'na daha önce 8 kez katılan Polonya Milli Takımı, en büyük başarısını 1974 ve 1982'de üçüncü olarak elde etti.

Katıldığı son üç turnuvada gruplardan çıkamayan Polonya, kupa tarihinde oynadığı 34 maçın 16'sını kazanırken, 13'ünde ise mağlup oldu. Rakip fileleri 46 kez havalandıran Polonya, kalesinde ise 45 gol gördü.

Meksika Dünya Kupasına nasıl katıldı?

Teknik direktörlüğünü 2019 yılından bu yana Gerardo Martino'nun yaptığı Meksika, iki yıl önce formatı yenilenen Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler elemelerinde averajla ikinci olarak Katar vizesi aldı.

Kanada, ABD, Kosta Rika, Panama, Jamaika, El Salvador ve Honduras'ın mücadele ettiği 3. turda aynı puana (28) sahip olduğu Kanada ile zirveyi paylaşan Meksika, üst üste 8. kez finallere gitmeye hak kazandı.

Meksika, Katar 2022 biletini şu sonuçlarla aldı:

Meksika-Jamaika: 2-1
Kosta Rika-Meksika: 0-1
Panama-Meksika: 1-1
Meksika-Kanada: 1-1
Meksika-Honduras: 3-0
El Salvador-Meksika: 0-2
ABD-Meksika: 2-0
Kanada-Meksika: 2-1
Jamaika-Meksika: 1-2
Meksika-Kosta Rika: 0-0
Meksika-Panama: 1-0
Meksika-ABD: 0-0
Honduras-Meksika: 0-1
Meksika-El Salvador: 2-0

Dünya Kupası tarihinde 7 kez gruplarda, 7 kez de son 16 turunda elenen Meksika Milli Takımı, Kolombiya ile oynadıkları ve ilk yarım saatte 2-0 öne geçmelerine karşın 3-2 yenildikleri maçın ardından yoğun bir şekilde eleştirildi.

Senin için hazırladığımız haberler