Melih Bostan Analizi

21.10.2019 - 20:30 | Son Güncellenme: 23.10.2019 - 19:03

Melih Bostan analizi, kaç gol attı, güçlü güçsüz yönleri nelerdir

Melih Bostan Analizi

Fenerbahçe altyapıda forma giyen Melih Bostan ile profesyonel sözleşme imzalandı. Peki Melih Bostan kimdir ve nasıl bir futbolcu? 15 yaşındaki Melih Bostan, santrafor pozisyonunda görev yapıyor.  Ajansspor yazarlarından Ali Bozkurt, Fenerbahçe’nin genç yeteneği hakkında analiz yaptı.

 

İşte o analiz;

Doğum Tarihi: 15 (8 Nisan 2004)

Uyruk: Türkiye

Mevki: Santrafor

Boy: 167 cm

Kullandığı Ayak : Sağ

Sakatlık Durumu: Tekrarlayan bir sakatlığı yok.

 

Profil

 

Nisan 2004'te Kocaeli’de dünyaya gelen Melih Bostan, futbola 2015 yılında Derince spor altyapısında başladı. 2016'da Derince spor’un altyapısından Fenerbahçe altyapısına geçen Melih Bostan, o tarihten bu yana sarı-lacivertli kulüpte forma giyiyor.

GÜÇLÜ VE EKSİK YÖNLERİ ( Teknik Kapasite, Mental Kapasite, Fiziksel Kapasite)

Fenerbahçe altyapısında oynayan 15 yaşındaki Melih Bostan, gelecek vaadeden bir yetenek olarak gündeme düştü. Melih’in gündeme düşmesini sağlayan en iyi özelliği hızlı bir oyuncu olması. Altyapıda çıktığı maçlarda hızıyla dikkatleri üzerine çekmesini çok iyi biliyor. Hem pivot hem de kanat santrafor olarak görev yapmasını çok iyi başarıyor. Takımın beyni gibi saha içinde mücadeleyi asla bırakmayan bir yapıda. Tam bitirici bir özelliğe sahip sert şutlarla rakip kalesini zor durumda bırakmayı çok iyi başarıyor. Çektiği sert şutlarla goller bulmayı biliyor. İsabetli şut istatistikleri bulunuyor. Fenerbahçe’nin göz bebeği olan Melih, savunma arkasına yaptığı koşularla âdeta kaleci ile karşı karşıya kalmasını başarıyor. Sezisi çok kuvvetli bir yapıya sahip. Pas oyununa biraz daha yatkın olması lazım, kanı sıcak aktığı ve kendini daha çok ön plana sokmaya çalıştığı için pozisyonları harcıyor. Kendini pas oyununa şimdiden alıştırdığı taktirde bir alışkanlık olarak devam edip ileride daha çok işine yarayacağını görecektir. Top ayağına geldiği zaman ara sıra soğukkanlılığını kaybediyor. Soğukkanlılığını koruması taktirde A takıma daha erken çıkabilecek kıvama gelecektir.

Adam eksiltmesini biliyor. Kazandığı topları hızlıca yaptığı çıkışlarda adam eksilterek gitmesi neredeyse tümü olumlu sonuçlanıyor. Yüzde yüze yakın bir olumluluk söz konusu ve asla göz ardı edilmemeli.

 

Mücadeleyi asla bırakmıyor. Takım için elinden geleni yapıyor. Hep kazanmak gibi düşünce içinde ve bu Melih’i daha ileri seviyelere ulaşmasını sağlıyor. Tüm takımın üstünde titremesi Melih’in kendini bırakmasına izin vermiyor. Yeteneklerine ihanet edecek zamanı ve çevreyi asla bulamıyor ki bulacağını da sanmıyorum. Fenerbahçe oyuncu üzerinde resmen ağ kurmuş ve bu yeteneği kazanmak için elinden gelenin daha fazlasını yapıyor.

Fizik olarak biraz eksik durumda üst seviyede forma giyecekse fiziğini geliştirmeye devam etmelidir. Mücadele ederken hep yerde kalması sonucu üst seviyelerde tutunma şansı asla olamaz. Hem bulunduğu seviye hem de bulunacağı seviye için fiziği yetersiz durumda. Diğer takımların gelecek vaadeden oyuncularını gördüğümüz zaman fizik olarak onların gerisinde kalıyor.

Süratle giderken şut çektiği zamanlar güçsüz kalıyor. Güçsüz kalan topları ayağı ile kaldıramadığı tam olarak ortada. Biraz daha dengeli olarak ilerlemesi lazım. En güzel dikkat çeken özelliği ise bir santrafora göre açtığı ortalar. Sanki bir bek oyuncusu gibi ortalar açıyor. Olumlu olarak açtığı ortalarda takımı adına skor değiştirmesini sağlıyor. Duran topları olumlu olarak kullanmayı beceriyor. Hava toplarında kendini geliştirmesi lazım. Hem yapılan ortalarda hem de savunmaya yardıma gelirken duran toplarda boyunun kısa olması buna engel oluyor lakin net olarak gelen topları da olumlu olarak başaramıyor. Bu istatistik her ne kadar kötü gözükse de, Luis Suarez kalibresinde ki bir santrafor bile 76 hava topundan 53 tanesinde başarısız olduğunu söylemekte fayda var. Umarım taraftarın da beklentilerini karşılamayı başarabilir.

 

HAZIRLAYAN:  ALİ BOZKURT

Yayınlanma Tarihi: 21.10.2019

 

Analizinin yapılmasını istediğiniz futbolcuların isimleri mail olarak atabilirsiniz
 
 
Mail: scout@ajansspor.com
Senin için hazırladığımız haberler