Melih Mahmutoğlu'ndan Larkin sözleri

22.04.2020 - 23:57 | Son Güncellenme: 23.04.2020 - 00:12

Melih Mahmutoğlu'ndan Larkin sözleri

Fenerbahçe Beko Kaptanı Melih Mahmutoğlu, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ertelenen liglerin durumu hakkında konuşurken, Türk vatandaşlığına geçen Shane Larkin'den de bahsetti.

"Bizler robot değiliz."

TRT Spor'a konuşan ve ertelenen ING Basketbol Ligi'nin devamıyla ilgili senaryolara değinen Melih Mahmutoğlu, "Gönül isterdi ki; ligi bitirebilelim. Her şeyin başı sağlık. Gidişat zor olacağını gösteriyor, başlamasının sağlıklı olacağını düşünmüyorum. Virüsü bir yana koysanız bile sezona başlamak tehlikeli olacak. 1 ay, 1.5 ay oldu, yurt dışından gelecek oyuncular, karantinalar var, şu an bazı senaryolar konuşuluyor. Bu kalan maçlar sezonun en kritik maçları olacak. Ben pek sağlıklı göremiyorum. Böyle bir ciddi virüsle karşı karşıyayız. Sağlık her şeyden önemli. Talihsiz açıklamalar görüyorum. Seyircisiz oynanır deniyor, bizler robot değiliz. Aynı anda 40-50 kişi salonda oluyoruz öyle olsak bile. Biz de bu hastalığı kapabiliriz. Sağlıklı görmüyorum sezonun kısa sürede başlamasını." dedi.

Takımda ve idari menajer Cenk Renda'da koronavirüs görülmesiyle ilgili de görüş bildiren Fenerbahçe Beko Kaptanı, "Bizim için süreç zorlu geçti. Son deplasmanlarda bunun bilincindeydik. Valencia deplasmanı da özellikle çok etkiledi. Bu kadar olacağını bilmiyorduk, kimse bilmiyordu. Bizden hastalanan çok oldu ama biz grip olduğunu düşünmüştük. Bunu öğrenince sonrasında testler yaptırdık, pozitif vakalar oldu ama sonrasında herkes negatif çıktı. Bu bizi sevindirdi, aynı zamanda da korkuttu."

Şu anda salonda gidip idman yapmadıklarını belirten Melih Mahmutoğlu, EuroLeague'in erteleme kararı vermekte geciktiğini de söyledi ve "Salona gidemiyoruz şu an. Evde kondisyoner eşliğinde çalışıyoruz ama topla oynayamıyoruz. Bir şutörü etkilemesi çok daha olası tabii. Belki bu işler biraz daha düzeldiğinde 2'li 3'lü idmanlara gidilebilir. EuroLeague erteleme kararında bence geç kaldı. Oyuncular Birliği'nin de etkisi oldu maçların ertelenmesi konusunda. Ciddi bir hastalık olmadan süreci atlattık, önemli olan da oydu." ifadesini kullandı.

Fenerbahçe'ye olan bağlılığını da anlatan milli basketbolcu, "Erdemir'de çok güzel günler geçirdim. Orası benim için hep güzeldi. Eğitimimi aldığım yer orası. Ben o zamanlar da Euroleague'i kazanmak istiyordum, başardım. Doğuştan Fenerbahçeliyim ve Fenerbahçe'de başarılı olmak hep hayalimdi. Her oyuncu oynamak ister ama oynamadığın zamanda da kendimi motive ettim. Ama takımda kalmamdaki en büyük etki, benim Fenerbahçeli olmam." diye görüş bildirdi.

Melih Mahmutoğlu ile soru-cevap

Obradovic'in sakalları?

"Hocanın sakallları henüz benim seviye ulaşamadı. Daha var."

Euroleague'in bu sezonki sürprizi?

Zalgiris diyebiliriz belki ama o kadar büyük bir sürpriz olmadı. Tabii Anadolu Efes'in iyi performansından da bahsedebiliriz ama tam olarak sürpriz diyemeyiz.

Larkin?

Avrupa'nın şu an en iyi oyuncusu. Türk oldu, hayırlı olsun. Bizim ihtiyacımız olan bir bölge miydi, orası tartışılır ancak bana düşmez bu. Takıma umarım katkısı olur. 

2001 Avrupa Şampiyonası TRT SPOR2'de yayınlanıyor. İzliyor musun?

Hırvatistan maçını izledim. Bakıyorum, sanki kimse kimseye pas atmak istemiyor, öyle bir kadro. (Gülerek) Ama inanılmaz oyuncular ve jenerasyon tabii.

En unutamadığın maç?

Dünya Kupası'nda kaybettiğimiz ABD maçı.

Oynadığın en iyi 5?

Sloukas, Bogdanovic, Datome, Bjelica, Semih Erden.

Karşılıklı oynamaktan hiç hoşlanmadığın bir oyuncu?

Çok fazla yok ama Jaycee Carroll çok hareketli tabii. 

Favori dizi, filmin?

Son olarak La Casa de Papel ve Masum izledim. İkisini de beğendim. Unorthodox da çok iyiydi. 

Senin için hazırladığımız haberler