Melih Okutan: Hedefim A Milli Takım ve Premier Lig!

25.01.2018 - 18:04 | Son Güncellenme: 25.01.2018 - 18:04

Melih Okutan: Hedefim A Milli Takım ve Premier Lig!

Boluspor'un geçtiğimiz transfer döneminde Fenerbahçe'den kadrosuna dahil ettiği genç oyuncu Melih Okutan, geçen hafta deplasmanda 2 golle geçtikleri Giresunspor maçını değerlendirirken, hedefinin A Milli Takım ve İngiltere Premier Lig olduğunu belirtti.

Boluspor'un genç yeteneği Melih Okutan, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.

Melih Okutan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Hafta sonu Giresun'da çok değerli bir galibiyet aldık. Giresunspor'u yenmek kolay bir iş değil. Ben de oyuna sonradan girip bir gol bir asistlik bir katkı sağladım bunun için çok mutluyum. Her gün daha fazlasını vermek için elimden geleni yapıyorum. Antrenmanlarda olsun, maçlarda olsun çok çalışıyorum.Performansımın yükselişini de bu çalışmaya bağlıyorum açıkçası.

'İlk hedefim A Milli Takım formasını giymek'

Milli takım formasını giymeyi çok istiyorum. Alt yaş kategorilerinde defalarca Milli takım formasını giydim. Daha sonrasında Boluspor'u iyi temsil etmek ve önümüzdeki yıllarda Süper Lig'de, 4 büyüklerde forma giymek istiyorum. Daha yaşım çok genç 21 yaşındayım önümde uzun yıllar var, Avrupa'ya da gitmek istiyorum. İlk ümit milli takıma çağrıldığımda çok sevinmiştim.Ümit milli takımı formasını bu sene giymeye başladım,üç kere giymek nasip oldu. A Milli takıma gitmenin yollarından biri de Ümit Milli takımdan geçer iye düşünüyorum. Mart sonunda 2 tane çok önemli maçımız var. O maçlarda da elimden geleni yapacağım.Bir değişiklik de oldu.Hocamız Abdullah Ercan görevinden ayrılmış.Yerine Alpay Özalan gelmiş. Alpay Özalan da Türk ftbolu için önemli bir isim.Umarım onun gelişiyle de Ümit milli takım çıkış yakalar.

'Boluspor hak ettiği yerde değil'

Aslında lige iyi başlayamadık.Beklenen performansı gösteremedik. Hoca değişikliğinden sonra bir ivme yakaladık.Oynadığımız son 9 maçta 7 galibiyet aldık, bu da bizi üst sıralara taşıdı. Boluspor çok iyi bir camia,burada olduğum için çok mutluyum. Şuan bence hala Boluspor sıralama olarak hak ettiği yerde değil. Biz de hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni yapacağız futbolcu grubu olarak. Boluspor camiası hedefleri olan bir camia. Bizim hedefimiz bu sene ilk iki sırada ligi bitirmek.Bunun için elimizden geleni yapacağız.Son 2-3 ayda gösterdiğimiz performanstan sonra takım içindeki konuşmalara çok önemli yansıma oldu. Takım içinde herkes geleceğe dair çok güzel şeyler söylüyor. Tabii ki takımın performansının iyi gitmesi oyncu grubunun da moralini yükseltiyor. Bu da sahada daha iyi performans göstermeye, daha iyi mücadele etmeye yarıyor. Takım arkadaşlarımla ve abilerimle diyaloğum çok iyi. İyi bir arkadaşlık ortamımız var bunu yakaladık. İnşallah sezon sonuna kadar böyle devam ettirip sezonu çok iyi bir yerde bitirmek istiyoruz.

'Sorumluluğumun farkındayım, ona göre çalışıyorum'

Genç yetenek olarak bahsedilmek çok güzel bir şey bununla gurur duyuyorum ama bunun sormluluğunun farkındayım. Çünkü Türk futbolunun hep dile getirilen bir sorunu var biliyorsunuz altyapıdan genç oyuncu yetişmiyor. Ben de sorumluluğumun farkındayım ona göre çalışıyorum.İlk geldiğimde alışma süreci geçirdim. Şu an şehri çok iyi tanıyorum. Transferimden sonra 6 ay geçti, artık kenti daha iyi biliyorum. Güzel bir şehir. Mutuyum burda.

Premier Lig'de oynamak isterim

Özellik olarak hızlı bir futbolcu olduğum için, İngiltere'de futbol çok hızlı oynanıyor, orayı kendime uygun görüyorum açıkçası.Küçüklüğümden beri Bayern Münih'e karşı bir sempatim vardır.Maçlarını da seyretmeye çalışıyorum. Cristiano Ronaldo'yu çok beğeniyorum, Eden Hazard'ı ve Theo Walcott'u çok beğeniyorum, kendime rol model olarak aldığım oyuncular bunlar. Sahada neler yaptıklarını dikkatli izliyorum ben de onlardan bir şeyler kapmaya çalışıyorum.

'Sait Hoca, başarımızdaki en büyük etken'

Sait Hoca'nın oyuncularla birebir ilişkilerinin çok iyi olduğunu düşünüyorum.Oynayan oyuncu da oynamayan oyuncu da bence takım içerisinde hiç huzursuzluk yaratmıyor gayet de mutlu. Oyucuya saha içerisinde verdiği güven bu başarımızdaki en büyük faktörlerden biri bence.

Andre Santos sözleri

Andre iyi bir futbolcu. Antrenmanlarda bazen onu hayranlıkla izliyorum. Çok da neşeli bir insan. Takım içinde bizi çok güldürüyor. Mutluyum onunla oynadığım için.Çok büyük bir kariyeri var ; Fenerbahçe ,Arsenal, Brezilya Milli takımı. Onunla birlikte oynamak da gurur verici bir şey.

Boluspor taraftarına mesaj

Boluspor taratarı bizi desteklemeye devam etsin.Taraftarımızın güzel bir yanı var kötü gidişatımızda da bizim yanımızda oldular.Bizim yanımızda olmaya devam etsinler.Onlara verdiğimiz bir söz var, İnşallah onu gerçekleştireceğiz. Bu hafta Ümraniye karşısında zorlu bir maça çıkacağız. Zorlu bir maç olacak, galip gelmek istiyoruz. Stadı doldursunlar, bizi desteklesinler.

Senin için hazırladığımız haberler