A Milli Takım Haberleri | Daniele Santarelli'den Vargas'a Büyük Övgü

Orhan Gülek
30.09.2023 - 11:40 | Son Güncellenme: 30.09.2023 - 11:47

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli, A Milli Takımın yıldızı Melissa Vargas için övgü dolu sözler kullandı. İşte tüm detaylar...

A Milli Takım Haberleri | Daniele Santarelli'den Vargas'a Büyük Övgü

AJANSSPOR - HABER

Türkiye ile Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu zaferleri yaşayan Daniele Santarelli, Ay Yıldızlılar'ı 2024 Fransa Olimpiyatları'na taşıdı. İtalyan çalıştırıcı aynı zamanda başantrenörlüğünü yaptığı Imoco Volley için ülkesine döndü. Burada bir basın toplantısı düzenleyen Santarelli, kadın voleybolunun önde gelen isimlerini değerlendirdi. 

"Egonu en güçlü forvet"

Paola Egonu, Isabelle Haak, Melissa Vargas ve Boskovic için konuşan Santarelli hepsinin harika oyuncular olduğunu söyledi.  

"Her biri için tek bir sıfat bulmak zor" diyen Santarelli, "Onlarla çalıştığım için ayrıcalıklı ve şanslı olduğumu düşünüyorum. Onlarla çalışmak tarif edilmez bir şey. Teknik özelliklerinin dışında birbirlerinden çok farklı kişilikleri var. Paola Egonu'yu diğerlerinden daha fazla tanıyordum. Ancak Paola şüphesiz en güçlü forvet. Maçları değiştirme yeteneğine sahip. O inanılmaz bir yetenek. Bu oyuncuların hiçbirinin hücumda Poala'nın yapabileceklerini yapamayacağına inanıyorum. Bu diğerlerinin şampiyon olmadığı anlamına gelmiyor. Sadece hücum özelliklerinden bahsediyorum. Çok soğukkanlı ve bazı anlarda fark yaratabiliyor." ifadelerini kullandı. 

Boskovic, karizmatik bir lider

Boskovic için "Karizmatik bir lider" diyen İtalyan çalıştırıcı, "Takım için inanılmaz, yıllardır zirvede, çok komple bir oyuncu ve sadece hücumda güçlü değil, onunla geçirdiğim o üç ayı muhteşem bir şekilde yaşadım, harika anılarım var. Haak tüm oyuncular arasında en parlak ve en güler yüzlü oyuncu, kişi olarak çok komple bir oyuncu, kırılma noktasının temelleri konusunda belki de en güçlü oyuncu ve modern voleybolda bu çok önemli. Şüphesiz dünyanın en güçlü blokçularından biri, savunmada çok güçlü, hücumda olağanüstü, bence çok komple bir oyuncu." diye konuştu. 

İlgini Çekebilir
Melissa Vargas'tan büyük sıçrayış!
Habere Git

"Melissa Vargas harika bir keşif"

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın başarılarında önemli pay sahibi olan Melissa Vargas'ın bir özelliğini onu tanıdığında öğrendiğini söyleyen Santarelli, "Vargas, harika bir keşif; çünkü herkes onu bana başka şekilde anlatmıştı. Melissa'nın en güzel yanını gördüm. Bana onun sessiz ve konuşkan olmadığını söylemişlerdi. Ama onun neşeli yanını gördüm. Melissa'nın muhtemelen Türkiye'de bile kimsenin bilmediği bir yanını keşfettik. Gülümsediğini, eğlendiğini, elinden gelenin en iyisini yaptığını gördük. Herkes onun teknik yeteneklerini, hücumdaki gücünü biliyor; beni hayrete düşüren şey, savunma gibi bence onun için biraz daha az önemli olan temel konulardaki gelişimiydi. O da çok hoş bir keşif, ondan gerçekten sonuna kadar keyif aldım." açıklamalarını yaptı. 

Bu dört oyuncunun formasını evinin duvarına asma şansı yakaladığını kaydeden Santarelli, "Bu dört oyuncunun formasını evimin duvarına asmak hayal gibi. Ara sıra onlara bakıp 'Gerçekten şanslısın' demek çok önemli." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler