Melissa Vargas'tan Filenin Sultanları ile büyük sıçrayış!

25.09.2023 - 08:23 | Son Güncellenme: 25.09.2023 - 09:25

Bu yaz başarıdan başarıya koşan Filenin Sultanları’nın en dikkat çeken isimlerden Melissa Vargas için bu yıl nasıl geçti?

Melissa Vargas'tan Filenin Sultanları ile büyük sıçrayış!

Filenin Sultanları bu yıl önce FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi’nde daha sonrasında ise Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda birinci oldu. Olimpiyat Elemeleri’nde de grubunu namağlup bitiren A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda Melissa Vargas performansı ile göz dolduran isimlerden biri oldu. İşte detaylar…

Fenerbahçe ile şampiyonlukla başladı

Bu yaz Milli Takım’a ‘merhaba’ diyen Melissa Vargas ilk olarak bu sezon Fenerbahçe Opet ile Sultanlar Ligi’nde şampiyon oldu. Vargas, 2022-23 sezonunda Sarı-Lacivertli ekiple Spor Toto Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu ve AXA Sigorta Kupa Voley ikinciliği de elde etti. Milli voleybolcumuz Sultanlar Ligi final etabında ise ‘En İyi Pasör Çaprazı’ ödülüne layık görüldü ve ‘En Değerli Oyuncu’ (MVP) seçildi. 

Çin’de üst üste 2 şampiyonluk

Melissa Vargas 2021-22 ve 2022-23 sezonlarını Çinli ekip Tianjin Bohai Bank’ta geçirdi. Fenerbahçeli pasör çaprazı Çin Kadınlar Voleybol Ligi’nde ekibi ile üst üste 2 şampiyonluk yaşadı. 23 yaşındaki voleybolcu ayrıca Çin’de geçirdiği sezonda %61 hücum oranı ile oynadı ve 417 sayı kaydetti. Vargas kaydettiği sayıların 49’unu ACE, 29’unu ise bloktan aldı ve ligdeki ‘En Skorer Oyuncu’ oldu. Milli voleybolcu final serisinin ardından ise ‘En İyi Yabancı Voleybolcu’ ödülüne layık görüldü. 

Milliler ile ilk maçında en skorer oyuncu oldu

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız bu yıl mayıs ayında başlayan 2023 FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi’nde yer aldı. Melissa Vargas ile Ay-Yıldızlı takımdaki ilk maçına 31 Mayıs’ta Güney Kore karşısında çıktı. İlk 6’da başladığı bu maçta 15 sayı kaydeden Vargas maçın en skorer oyuncusu oldu. Filenin Sultanları, Milletler Ligi çeyrek finalinde İtalya’yı, yarı finalinde ABD’yi finalinde ise Çin’i devirerek şampiyon oldu. 23 yaşındaki voleybolcumuz ise Türkiye ile şampiyon olduğu FIVB Voleybol Kadınlar Milletler Ligi’nde ‘En Değerli Oyuncu’ (MVP) seçildi. 

İlgini Çekebilir
Kabilesi tarafından kucaklanmayan çocuk: Melissa Vargas
Habere Git

Vargas bir kez daha ‘MVP’

Milletler Ligi’nin ardından gözler CEV Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’na çevrildi. Avrupa’dan da altın madalya ile dönen Filenin Sultanları’ndan Vargas şampiyona finalinde Sırbistan’a karşı tam 41 sayı kaydetti. Performansı ile göz dolduran Vargas, EuroVolley’de ‘En İyi Çapraz Oyuncu’ ve ‘En Değerli Oyuncu’ (MVP) ödüllerine layık görüldü. 

2023’te Türkiye için 545 sayı!

Melissa Vargas, Olimpiyat Elemeleri’nde ise Türkiye’ye toplamda 117 sayılık katkı sağladı. 100 sayı barajını aşan Vargas, A Milli Takım ile 2024 Paris Olimpiyatları’na vize aldı. 2023’te Milli Takım için toplamda 545 sayı kaydeden Vargas performansı ile göz doldurdu.

1,5 milyondan fazla takipçi kazandı

Milli voleybolcu Melissa Vargas, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda forma giymeden önce Instagram’da 67 bin takipçiye sahipti. Filenin Sultanları ile 2 şampiyonluk ve 1 Olimpiyat Elemeleri sonrasında Vargas’ın Instagram hesabı adeta patlama yaptı. Vargas, bu yazın ardından Instagram’da 1,5 milyondan fazla takipçi kazandı. 

Senin için hazırladığımız haberler