Menajeri açıkladı: "Cengiz Ünder için City..."

07.07.2017 - 15:52 | Son Güncellenme: 07.07.2017 - 15:52

Menajeri açıkladı: "Cengiz Ünder için City..."

AJANSSPOR ÖZEL -  Medipol Başakşehir forması giyen Cengiz Ünder’in menajerliğini üstlenen Ömer Koray Uzun, Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında futbolcunun geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Uzun, temsil haklarını elinde bulundurduğu Salih Uçan, Harun Tekin, Berke Özer gibi isimlerin son durumuyla ilgili de önemli bilgiler verdi. Ömer Koray Uzun’un Radyospor’da yaptığı açıklamalar şu şekilde :

City ile yapılan toplantıda neler konuşuldu?

Başakşehir, Cengiz konusunda gerekli açıklamayı yaptı. Başakşehir yönetimi City modeliyle ilgili benzer bir çalışma yürütüyor. City kulübüyle yapılan toplantıda bununla alakalı konular konuşuldu. City’nin ülkede bir çok işbirliği yaptığı takım var. 8-9 tane takımdan bahsedebiliriz. Onlarla ilgili bir takım görüşmeler yapıldı. Cengiz konusunda da genel bir görüş alış-verişinde bulundular. Cengiz Ünder anlamında bir proje olarak konuşmalar yapıldı. Böyle bir proje var. Başakşehir de bu konu hakkında zaten bir açıklama yaptı.

"Cengiz Ünder için bir anlaşma olmadı"

Proje ile ilgili bir detay veremem. City, Cengiz’e talip oldu. Ama nasıl bir işbirliği olacak? Bunlar tartışıldıktan sonra genel anlamda Cengiz konusu da değerlendiriliyor. Rakamlarla ilgili bir şey demek doğru olmaz. Kulüpler arasında olan bir şey. Herhangi bir anlaşma da olmadı. Cengiz ile ilgili kulüpler anlaştıktan sonra bizim görevimiz başlıyor. Sonuçta bonservisli bir oyuncudan söz ediyoruz.  

"Cengiz Ünder, transferi dert etmiyor"

Cengiz de her oyuncu gibi Premier Lig’de ve Avrupa’da oynamak ister. Ama koşulların uygun olması gerekiyor. Belli bir noktaya gelirse, kendi düşünceleri elbette olacaktır. Genel anlamda kulübün menfaatleri önemli. Cengiz, transfer konusunu pek dert etmiyor. Slovakya kampına yarın gidiyorlar. Böyle bir durum gerçekleşirse daha detaylı şekilde değerlendiririz.

Enes Ünal projesi gibi...

Cengiz için bir çok düşünce ve opsiyonlar olabilir. Sadece Premier Lig değil, projeler var. Oyuncu doğru biçimde gidebilmeli. Enes Ünal projesi gibi durumlar elbette ortaya çıkabiliyor. Bir takım kıstaslar transferde etkili olabiliyor. Futbolcunun alım hakları doğrultusunda da bir proje çizilebiliyor. City’nin “Evet bizim oyuncumuzdur ve oynayabilir” demesine belirli bir süreçte karar veriliyor.

"City, Lille ve Freiburg Cengiz'i istedi"

Cengiz, şu anda Başakşehir’de devam edecek gibi görünüyor. Bir çok takım kendisiyle ilgileniyor. Başakşehir’e Lille, Freiburg gibi kulüpler de geldi. Soranlar da oluyor. Çok iyi bir sezon geçirdiği için kulübü de arıyorlar. Ancak bu transfer kulüple alakalı. Benim bildiğim teklif yapan kulüpler; Manchester City, Lille ve Freiburg

Salih Uçan Fenerbahçe'de kalacak mı?

Fenerbahçe’de kamp dönemi başladı. Yarın da hazırlık maçı var. Salih Uçan şu anda elinden geleni yapıyor. Şu an Fenerbahçe’nin oyuncusu. Atiker Konyaspor’a gidecek diye bir durum yok. Salih Uçan konusunda bize gelen herhangi bir teklif yok.

"Harun transferinde bir gelişme yok"

Harun Tekin şu anda Bursaspor’da devam ediyor. O da antrenmanlara bugün başladı. Milli takıma gitmişti. Yeni hocasıyla devam ediyor. Şu an için herhangi bir transfer gelişmesi yok. Olursa bunu da paylaşırız.

"Altınordu'dan yeni isimler çıkacaktır"

Altınordu çok iyi bir sezon geçirdi. Çok önemli bir proje. Cengiz, Çağlar, Salih gibi oyuncular oradan çıktı. Giden oyuncular, gittikleri takıma katkı sağlayabiliyor. Çok iyi performans gösteriyorlar. Çok ciddi bir altyapı eğitimi alıyorlar. Bu oyuncular dolayısıyla başarı kazanabiliyor. 21-22 yaşında bir yaş ortalamasıyla oynadılar. Şu andaki kadro da çok genç bir kadro. Gelecek sezon da çok iyi oyuncular çıkmasını bekliyoruz.

"Berke, Avrupa takımlarının listesinde"

Berke Özer de Altınordu’da iyi bir gelişim kaydetti. Milli takımda yer aldı. Berke’yi de Avrupa’da bir çok takım takip ediyor. İspanya, İtalya, Almanya gibi ülkelerdeki kulüplerin listesinde. Takip ediyorlar. Galatasaray’dan Berke için herhangi bir teklif olsa Altınordu ile görüşeceklerdir. Genel planlama olarak yurtdışı düşüncesi var. Ancak bu Altınordu’nun takdiri. Berke de önümüzdeki senelerde ülkemizi çok iyi şekilde temsil edecektir. İtalya’da bir Donnarumma örneği var. Öyle bir potansiyele ulaşacak bir oyuncu. Fatih Terim de o yüzden zaten kadroya davet etti. Büyük bir potansiyeli olduğunu düşünüyorum.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler