Menajerinden Jimmy Durmaz açıklaması: "Galatasaray'ı hep önde tuttu. Şans gelirse..."

04.10.2019 - 20:14 | Son Güncellenme: 04.10.2019 - 17:18

Menajerinden Jimmy Durmaz açıklaması: "Galatasaray'ı hep önde tuttu. Şans gelirse..."

Jimmy Durmaz'ın Galatasaray'a transferinde inisiyatif kullanan FIFA menajeri Erk Toros, futbol gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Türk takımlarının Avrupa maçlarındaki performansını değerlendiren Toros, Jimmy Durmaz’ın Galatasaray’daki durumuna da değindi.

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Erk Toros’un açıklamaları şu şekilde:

Türk takımlarının Avrupa maçlarındaki performansını nasıl buldu?

Bu sene bir şanssızlık mı var? Biraz kaderci bir yaklaşım olacak ama öyle… Beşiktaş ideal kadrosuyla sahaya çıkamıyor. Galatasaray oynaması gerektiği gibi oynadı. PSG’ye karşı da böyle oynayabilirsiniz. Fırsat da elde ettiler. Skoru yakalayabilirlerdi, olmadı. Trabzonspor ve Beşiktaş’a da üzüldüm. Beşiktaş’ın tabi kadro açısından şanssızlıkları var. Ülke futbolu adına da bunu söyleyebiliriz tabi. Her sene Türk takımları için şansımız azalıyor. Avrupa’ya gitmek bir gelir kaynağı. Oyuncuları pazarlamak açısından da böyle bir durum söz konusu.

“Alanyaspor’un başarısı tesadüf değil”

Alanyaspor’un aldığı bütün oyuncular takıma uydu. İyi de performans verdiler. Alanyaspor yöneticisi olsam, “Bunu niye alalım” diyebileceğim oyuncular da vardı. Ama transferler yerinde. Ligdeki konumları da ortada. Alanyaspor’un başarısının tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Lig maratonu çok uzun bir maraton. Olmadık şanssızlıklar olabiliyor. Futbolcuların kendilerini başka noktada görmesi de olumsuzluğu tetikliyor. Alanyaspor, kendi takımına en uygun oyuncuları bulmuş.

“Jimmy Durmaz’a fırsat gelirse değerlendirir”

Jimmy Durmaz çok çalışkan bir oyuncu. Antrenmanlardan kaytarmıyor. Profesyonel bir şekilde çalışıyor. Türkiye’de yetişmiş oyuncular da var tabi. Kadroda olup olmaması, Jimmy’nin çalışmalarını etkilemez. Görev verilmesini bekler. Galatasaray’ın kadrosu kaliteli oyunculardan kurulu. Fırsat geldiğinde Jimmy en iyi şekilde değerlendirecektir. Galatasaray temposu yüksek bir maç oynadı. Teknik ekip takımın bir kısmını dinlendirmek isteyebilir. Eğer Jimmy Durmaz’a fırsat gelirse, Ankara’da eski taraftarının önünde iyi bir performans göstereceğini düşünüyorum. Şans bulmasını diliyorum tabi ki.

“Jimmy Durmaz, Galatasaray’ı hep önde tuttu”

Jimmy Durmaz, transfer döneminde Galatasaray’ı hep önde tuttu. Yurt dışından da talipliler vardı. En sıcak ilgiyi Galatasaray’a gösterdi. Galatasaray’ın teknik ekibi ve scout ekibi de çok sıcaktı. Jimmy’nin tercihi Galatasaray oldu.

İsveç Milli Takımı kadrosuna alınmama sebebi

Jimmy, milli takım kadrosuna bu sefer çağrılmadı. Orada da gençleşen bir kadro var. Jimmy, İsveç’e uzun dönem hizmet etti. Orada da genç bir kadro çıkarılmaya çalışılıyor. O yüzden alınmadığını tahmin ediyorum. Sezon sonuna doğru olan milli maç arasında davet gelecektir.

Senin için hazırladığımız haberler