Menajerinden Yusuf Yazıcı ve transfer açıklaması!

28.10.2019 - 18:22 | Son Güncellenme: 28.10.2019 - 16:16

Menajerinden Yusuf Yazıcı ve transfer açıklaması!

Fransa’da Lille forması giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Bordeaux maçında 1 gol 2 asistlik performans sergiledi. Ünlü spor gazetesi L’Equipe, haftanın 11’inde Yusuf Yazıcı’ya da yer verdi. Yusuf Yazıcı, Lille'den hangi takıma transfer olacak? Transferde hedefleri neler? Yusuf Yazıcı’nın menajeri Adem Cebeci, milli futbolcuyla ilgili Radyospor’a çok özel açıklamalar yaptı.

Yusuf Yazıcı'nın menajeri Adem Cebeci Radyospor'a konuştu

Radyospor’da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Adem Cebeci’nin açıklamaları şu şekilde:

Adem Cebeci: "Yusuf Yazıcı formayı aldı ve bırakmayacak"

İnşallah Yusuf Yazıcı formayı aldı ve bırakmayacak. Farklı bir ülkeye gitti. Alışmak için belli bir süreç gerekiyordu. Kulüp bu anlamda aceleci olmadı. Zaman alacağını ve Yusuf’un her zaman yanında olacağını söylediler. Yusuf adaptasyon sağlamak için elinden gelen her şeyi yaptı. Biraz daha takımına alışmaya başladı. Önümüzde çok daha güzel süreçler olacaktır.

Adem Cebeci: "Yusuf'tan daha iyi performanslar göreceğiz"

Yusuf Yazıcı’yı çok küçükken tanıyordum. Abartılacak bir performans değil. Sezon başı kampını Lille ile birlikte geçiremedi. Fiziksel kapasite isteyen bir ligde oynuyor. Yusuf da o seviyelere ulaşmaya başladı. O seviyeyi yakaladığında Yusuf’tan çok daha performanslar göreceğiz. Hocası da aynı açıklamayı yaptı. Hocası, daha yüksek bir performans sergileyeceğini söylüyor. Bordeaux maçındaki performansını beğendim. Çok daha iyisini yapabilecek bir kapasiteye sahip.

Adem Cebeci: "Lille, Yusuf'un kariyerinde sıçrama yapması için iyi bir seçenek"

Lille’de Campos önemli başarılara imza atmıştı. Genç bir kadro kuruldu. Oyuncuları geliştirip çok daha üst düzey takımlara pazarlamak istiyorlar. Yusuf da en üst seviyeye gidebilmek için bir basamak kullanmak zorundaydı. Onların amacı Yusuf’u alıp parlatmak ve çok daha iyi bir takıma göndermek. Campos da Yusuf’a çok güveniyor. Bu bir motivasyon kaynağı. Bu açıdan Lille’e çok sıcak bakmıştık.

Yusuf Yazıcı, Fransızca öğrendi mi?

Yusuf Yazıcı’ya Fransızca öğrensin diye hoca tuttuk. Fransızcasını geliştirmeye başladı. Zaten İngilizcesi iyi seviyede. Yusuf, “Nereye gidersem gideyim. O kültüre alışmaya çalışacağım” diyordu. Şimdi Fransa’daki kültürü öğrendi ve adaptasyon sürecini iyi şekilde geçirmeye çalıştı.

Adem Cebeci: "Zeki'nin Lille'de olması önemli bir avantaj oldu"

Zeki Çelik ile altyapılarda oynadılar. Milli Takım’dan da takım arkadaşı. Lille’de Yusuf ile Zeki yakın arkadaşlar. Zeki, Yusuf’a destek veriyor. Zeki’nin de orada olması bizim için tabi ki önemli bir avantaj oldu.

Adem Cebeci: "Yusuf Yazıcı, kendisinden sonrakilere referans olmak istedi"

Yusuf’un her zaman bir ideali vardı. Altyapıdan çıkan bir oyuncunun, bir Trabzonlu gencin önce Türkiye’de sonra dünyada neler yapabileceğini göstermek istiyordu. En iyi şekilde bayrağı nasıl dalgalandırırım diye bakıyor. Alttan gelecek arkadaşlarımızın önünü nasıl açarım diye düşünen bir futbolcu. Transferde ısrarcı olma sebeplerinden biri buydu. Altyapıdan gelecek oyuncular da motive olur diye düşündü. Türk oyuncuların Avrupa’daki üst düzey takımlarda oynaması için teşvik edici bir durum.

Adem Cebeci: "Yusuf bir kahraman olmak istiyor"

Türk futbolu için hep aynı şeyi söylüyoruz. Kurtuluş üretmeye dayalı bir sistem geliştirmeye bakıyor. Zaman zaman halk kahramanları çıkar. Yusuf da o kahramanlardan biri olmak istiyor. Milli Takım’dan arkadaşları var. Onlarla da gurur duyuyoruz. Bizim gençlerimiz bunu başarabilir. Yusuf ve Yusuf gibilerin çoğalması gerekiyor. Öyle bir misyon üstlendi. Bunu da geliştirmek istiyor.

"Yusuf Yazıcı, tüm maçlarda oynamak istiyor"

Bizim kısa, orta ve uzun vadeli planlamalarımız var. Sürekli konuşuyoruz. Maksimum seviyede ne kadar süre alabiliriz buna bakıyoruz. Campos’un da planları var. Sakatlık olmadığı sürece Yusuf tüm maçlarda oynamak istiyor. Yusuf’un oynama isteği her zaman var. Hocaların taktiksel görüşlerine de saygı duymak gerekiyor tabi ki.

Senin için hazırladığımız haberler