Menajerler garanti istedi, Mustafa Kapı'ya yol göründü

17.02.2020 - 17:59 | Son Güncellenme: 17.02.2020 - 17:59

Galatasaray’da Mustafa Kapı’nın kadro dışı bırakılması gündeme damga vurdu.

Galatasaray Kulübü’nden yapılan resmi açıklamada, “Son 3 yılı yatılı olmak üzere, 2014 yılından bu yana Galatasaray Futbol Akademisi bünyesinde yetişmesi için emek ve değer verilen Mustafa Kapı, sözleşme uzatılması için kendisine sunulan tüm yapıcı önerileri reddettiğinden, kadro dışı bırakılmıştır” denildi.

Burhan Can TERZİ

Peki olayın perde arkasında neler yaşandı...Mustafa Kapı, bir süre önce Ogan Tarhan ve Ali Egesel’in resmi olarak da Necdet Ergezen’in sahibi olduğu PMH menajerlik şirketine geçti. Bu şirkete Burak Yılmaz, Abdülkadir Ömür gibi yıldızlar da bağlı...

Menajer tarafı genç futbolcunun A takımda süre alması ve teklif geldiğinde inisiyatifin kendilerinde olmalarına yönelik garanti istedi. Son dönemde Türkiye’de birçok gencin Avrupa’nın yolunu tutup gelişim kaydetmesi ve Mustafa’ya da gelecek olası bir teklifte Galatasaray’ın bırakmama ihtimali olsun istemiyorlardı. Futbolcunun inisiyatifi dışında gelişen bu olaylar sonrası sarı-kırmızılılarla menajerler arasında restleşme büyüdü ve işin sonunda Mustafa Kapı kadro dışı kaldı. Mustafa Kapı’nın sözleşmesi 31 Mayıs 2020’de sona eriyor.

Fatih Terim’den Mustafa’ya fırça

Saha içi tarafındaysa Mustafa Kapı, teknik direktör Fatih Terim’i çok kızdırıyordu. Özellikle topla çok oynaması, müsait durumdaki arkadaşlarına top atmaması Terim’i çileden çıkarıyordu. Tecrübeli teknik adam sezon başı hazırlıklarında yine topla çok oynayan genç futbolcuya “Mustafa 3 kişi Kapı diye bağırıyor sen hâlâ topu vermiyorsun” diye sert çıkmıştı.Erken yaşta A takım şansı bulan ama fiziken gelişim kaydededemeyen Mustafa, gözden düşmeye başlamıştı.

Yeni adresi Avrupa olacak

Galatasaray ile sözleşmesi Mayıs ayında sona erecek Mustafa Kapı, Türkiye'de Galatasaray dışında bir kulüpte forma giymeyi düşünmüyor. Mustafa'nın yeni adresinin Fortuna Sittard ya da bir Belçika ekibi olması bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler