Mercedes yeniden siyaha döndü!

Eren Tuncay
15.02.2023 - 15:59 | Son Güncellenme: 15.02.2023 - 16:10

Formula 1'de 2023 sezonu öncesi takımlar araçlarını tanıtıyor. Dün Ferrari'den sonra bugün Mercedes de yeni aracı W14'ü lansmanla tanıttı. İşte detaylar.

Mercedes yeniden siyaha döndü!

AJANSSPOR - HABER

Formula 1'de 2023 sezonu 3 Mart'ta başlayacak. Takımlar bu ay içinde yeni sezonda kullanacakları araçları tanıtıyorlar. Ferrari'nin dünkü görkemli tanıtımının ardından Mercedes de yeni aracı W14'ü görücüye çıkardı.

Yeniden siyaha dönüş

Formula 1'e girdikleri 2010 yılından 2020'ye kadar Mercedes aracında gümüş rengini kullanmıştı. Ancak 2020'de Black Lives Matter hareketine öncülük eden Lewis Hamilton'la beraber 2020 ve 2021 sezonlarında Mercedes, siyah araç giydirmesi kullanmıştı. Takım 2022'de özüne, gümüş rengine dönmüştü. Ancak bu sezon bir kez daha siyaha döndüklerini açıkladılar.

Yeniden zirveye dönmek istiyorlar

2014-2021 yılları arasında 8 sezon üst üste markalar şampiyonluğunu kazanan Mercedes, geçen sezon bu unvanı Red Bull'a kaybetmişti. Alman üretici, geçtiğimiz sezonu Ferrari'nin de ardında üçüncü sırada tamamlarken, bu sezon yeniden zirveye dönmek istiyor.

İlgini Çekebilir
VİDEO - Ferrari, yeni aracı SF-23'ü piste çıkardı
Habere Git

Mick Schumacher yedek pilot

Efsane pilot Michael Schumacher'in oğlu Mick Schumacher, Formula 1'de Haas takımında geçirdiği iki sezonun ardından Amerikan takımından ayrılmıştı. Mercedes'le anlaşan Alman pilot, Lewis Hamilton ve George Russell'ın ardında Mercedes'in yedek pilotu olacak. Schumacher ayrıca anlaşma gereği McLaren takımının da yedek pilotluğu görevini üstlenecek.

"Biraz daha burdayım"

Yeni araç W14'ün lansmanında konuşan Lewis Hamilton'ın her sezon ne zaman emekli olacağı merak konusu oluyor. Yine bu soruyla karşılaşan 7 kez dünya şampiyonu pilot, "Düşündüğümden biraz daha fazla süre burada olmaya devam edeceğim" diyerek henüz bırakmaya niyetli olmadığını göstermiş oldu.

İlgini Çekebilir
Lewis Hamilton'dan deprem paylaşımı: "Kesinlikle yürek parçalayıcı"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler