Formula 1 Haberleri | Red Bull: Abu Dabi GP'de Mercedes hata yaptı

20.12.2021 - 14:51 | Son Güncellenme: 20.12.2021 - 15:13

Max Verstappen'in Abu Dhabi'de elde ettiği şampiyonlukla ilgili olarak takım müdürü Christian Horner, değerlendirmelerde bulundu.

Formula 1 Haberleri | Red Bull: Abu Dabi GP'de Mercedes hata yaptı

AJANSSPOR - HABER


Red Bull takım patronu Christian Horner, şampiyonun belirlendiği Abu Dhabi yarışında, Mercedes'in hata yaptığını dile getirdi.

"Taktik olarak Mercedes hata yaptı"


Horner “Abu Dabi’de aleyhimize kararlar alındı. Lewis’e şikanı kesmesine karşın ceza verilmedi. Pek çok insan Lewis’in ‘oturan bir ördek’ olarak bırakıldığını söylüyor ama taktik olarak Mercedes hata yaptı. Pite girmediler ve Lewis’i onlar zor duruma soktu.” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Formula 1'de günlerdir beklenen Dhabi Grand Prix'i geçtiğimiz haftalarda gerçekleşti. Şampiyonluk mücadelesini son yarışa kadar taşıyan Max Verstappen ve Lewis Hamilton, bu sezon kozlarını son kez paylaştı. Yarış boyunca lider götüren Hamilton'ı son turlarda Latifi'nin kazası bozdu.

Lewis Hamilton radyoyla küfürlü mesajlar gönderdi

 

55. turda Latifi bariyerlere çarpınca güvenlik aracı girdi. Bunun üzerine Red Bull Verstappen'i pite çağırdı ve yumuşak lastikleri taktı. Daha sonra Lewis Hamilton, pite gelemediği için radyoyla küfürlü mesajlar gönderdi.

Verstappen pitte girerek yeni lastikler taktı

Öte yandan Verstappen ise pitte girerek yeni lastikler taktı. Güvenlik aracı sonrası tur yiyen otomobillerin aradan çekilmemesi kararı çıktı. Son turda Max Verstappen, Lewis Hamilton'u geçerek liderliğe yükseldi. Nefes kesen mücadelede kazanan Max Verstappen ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Senin için hazırladığımız haberler