Formula 1 Haberleri | Mercedes, Lewis Hamilton sessizliğini bozdu!

Orhan Gülek
02.01.2022 - 21:00 | Son Güncellenme: 02.01.2022 - 23:32

Formula 1'de sezonun son yarışında tartışmalı bir şekilde şampiyonluğu kaybeden ve emekli olacağı konuşulan Hamilton için Mercedes'den heyecanladıran bir paylaşım geldi.

Formula 1 Haberleri | Mercedes, Lewis Hamilton sessizliğini bozdu!

AJANSSPOR - HABER

Lewis Hamilton emekli mi oluyor? Abu Dhabi'deki hayal kırıklığının ardından, hiçbir açıklamada bulunmayan hatta sosyal medyadan bile paylaşım yapmayan Lewis Hamilton, sessiz kalmaya devam ediyor.

 

FIA Ödül Töreni'ne de katılmayan Hamilton'ın emekli olacağı iddiaları var.

Günler sonra, Mercedes sürücüsünün FIA ödül törenine katılmaması, F1'de devam etmesi konusunda spekülasyonlara yol açtı. Eski F1 patronu Bernie Ecclestone da Mercedes pilotu Lewis Hamilton'ın F1'deki koltuğundan ayrılabileceğini öne sürdü. Mercedes patronu Toto Wolff ise geçtiğimiz günlerde bu iddiaları daha da güçlendiren bir açıklama yaptı. Woff, "Lewis'in yarışmaya devam edeceğini umuyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
2022 Formula 1 sezonu ilklere sahne olacak...
Habere Git

Tüm karışıklığın ortasında Hamilton hayranları hala aynı konuda önemli bir açıklama beklerken, Mercedes AMG F1 takımından taraftarları heycanlandıran bir tweet geldi. 
Alman takımı Mercedes AMG F1, resmi sosyal medya hesabından Lewis Hamilton'ın resmini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

“Sıkıntı bazılarının kırılmasına neden oluyor; diğerleri rekor kırmak için.”

İlgini Çekebilir
Mercedes F1, gelecek yıl geleneksel rengine dönebilir
Habere Git
İlgini Çekebilir
Formula 1'e ilgi artıyor
Habere Git

Mercedes'in tweeti, Lewis Hamilton'ın F1'de kalacağının bir işareti mi?

2013 yılında Mercedes ile sözleşme imzalayan ve neredeyse tüm rekorları kırarak F1 tarihinin en başarılı pilotlarından biri olan Lewis Hamilton, Formula 1'in en önemli figürlerden biri oldu. Hamilton'ın emekli olması ise Formula 1 için iyi bir haber değil.

İlgini Çekebilir
Mercedes, 2022 motorunu ilk kez ateşledi!
Habere Git

"Hamilton'a bir mesaj attım"

Konuyla ilgili yeni FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem ise yaptığı açıklamada Hamilton'ın Formula 1'den ayrılmayacağına emin. Sulayem "Evet, Hamilton'a bir mesaj attım. Henüz olanlar hakkında konuşmaya %100 hazır olmadığı düşünüyorum ve bunu da çok iyi anlıyorum. Hamilton'ın emekli olacağını düşünmüyorum. Bunlar sadece söylenti. O bırakacağını açıkladı mı? Kesinlikle hayır. Eğer bir pilotsanız, kendi söyledikleriniz önemlidir, başkalarının sizin hakkında söyledikleri değil. Yani böyle bir şey olmayacağına inanıyorum. Lewis sporun ve F1'in önemli bir parçası, pek çok başarı yakaladı." dedi.

İlgini Çekebilir
"Mercedes hata yaptı"
Habere Git

F1'de son yarışta neler olmuştu?


Mercedes pilotu Hamilton, pazar günü Abu Dabi'de koşulan sezonun son yarışında Red Bull pilotu Hollandalı Max Verstappen'e karşı 8. şampiyonluk için mücadele etmişti. Kazaların ve pit stop stratejilerinin damga vurduğu yarışın bitimine 6 tur kala Williams pilotu Nicholas Latifi kaza yapınca piste güvenlik aracı girmiş ve Verstappen yeniden şampiyonluk yarışına dahil olmuştu. Yarış direktörü Michael Masi, Vestappen'in tur bindirmesi gereken otomobillere güvenlik aracını geçme izni verince iki pilot son turda baş başa kalmış, lastikleri yeni olan Hollandalı pilot, yaptığı atakla kariyerinin ilk şampiyonluğuna uzanmıştı.

Lewis Hamilton'ın Formula 1'deki rekorları

Formula 1'de sayısız rekora imza atan Hamilton, onlarca rekorun yanı sıra (2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2020) 7 kez Dünya Şampiyonluğu, 4147.5 kariyer puanı, 103 yarış galibiyeti, 181 podyum, 103 pol pozisyonu, 59 en hızlı tur rekorlarını da elinde tutuyor.

Senin için hazırladığımız haberler