Mercedes pilotu Hamilton: "En hızlı biz değiliz"

26.03.2021 - 13:55 | Son Güncellenme: 26.03.2021 - 14:14

Formula 1'de yeni sezonun ilk yarış haftasının başlamasına saatler kala F1 pilotları son durumları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçen sezonun şampiyonu Mercedes-AMG Petronas'ın Britanyalı pilotu Lewis Hamilton, şu anda pistin en iyi aracına sahip olmadıklarını ancak son iki haftada sıkı çalıştıklarını ifade etti. İşte detaylar...

Mercedes pilotu Hamilton: "En hızlı biz değiliz"
Detaylar geliyor...

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2021 Formula 1'de sezonunun ilk yarışı olan Bahreyn Grand Prix'si öncesi yapılacak olan 1. ve 2. antrenmanlarla heyecan başlayacak.

Yarış haftası öncesi F1 pilotları, takımlarının son durumları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Formula 1 tarihinde en çok yarış ve pole pozisyonu kazanan pilot olan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, Bahreyn GP öncesi verdiği röportajda, test öncesi yaşanan sıkıntılarının devam ettiğini ancak son iki haftada sıkı çalıştıklarını dile getirdi.

"Şu anda en hızlı biz değiliz"

Hamilton “Her sene biraz bilinmezlik olduğunu düşünüyorum, fakat genelde aracımızda neler olduğuna dair daha iyi bir hissimiz oluyordu. Bir takım olarak bizim için çok heyecan verici. Şu anda en hızlı biz değiliz ve istediğimiz yere gelebilmemiz için nasıl birlikte çalışacağımızı göreceğiz. Beni en çok heyecanlandıran da bu, bu meydan okuma için çok heyecanlıyım ve diğer takımların bu kadar yakın olması bence seyirciler için de çok güzel olacak, fakat ortak hedefimizi elde edebilmek için takımdaki erkek ve kadınlarla birlikte çalışmayı çok seviyorum.” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Formula 1'de sezon öncesi yapılan testlerde Mercedes-AMG takımı yeni aracı W12'de sorunlar yaşadı. 3 gün süren Bahreyn Test sürecinde toplam 304 tur atan Mercedes, F1 takımları arasında en az deneyimi elde eden ekip oldu. 

Hamilton'ın test sürecinde kum fırtınası nedeniyle sağlıklı veri toplayamaması ve takım arkadaşı Bottas'ın vites kutusunda arıza yaşaması, yeni sezon için Mercedes'in en büyük sorunu oldu.

Öte yandan 60 yıl aradan sonra Formula 1'e geri dönen Aston Martin'in Mercedes motoru ve şanzımanı kullanması ve onlarında benzer arızalar sebebiyle toplam 314 tur atabilmesi, yeni sezonun ana gündemiydi.

Bahreyn'in Sakhir Çölü'nde 5 bin 412 metrelik Bahreyn Uluslararası Pisti'nde 57 tur üzerinden yapılacak Grand Prix'de bugün 1. ve 2. antrenman turları, yarın 3. antrenman ve sıralama turları, 28 Mart Pazar günü de yarış gerçekleştirilecek.

İşte 2021 Bahreyn Grand Prix'si

       Bugün
Antrenman Turları 1
        14.30

Antrenman Turları 2
        18.00

        Yarın
Antrenman Turları 3
       15.00

Sıralama Turları
       18.00

28 Mart Pazar
Yarış 18.00

Formula 1 yarışları hangi kanalda?

Formula 1'in Türkiye yayın haklarını elinde bulunduran S Sport, yeni sezonda cuma günleri yapılan antrenman turları dahil olmak üzere tüm yarış ve antrenman seanslarını S Sport ve S Sport Plus’tan canlı yayınlayacak.

S SPORT CANLI İZLE

Senin için hazırladığımız haberler