Mercedes'ten Lewis Hamilton ve George Russell hamlesi! İspanya GP...

Furkan Sönmez
12.06.2024 - 02:59 | Son Güncellenme: 12.06.2024 - 03:22

Formula 1 takımlarından Mercedes, İspanya GP öncesinde Lewis Hamilton ve George Russell'ın araçlarına yeni güncellemeler getirecek. İşte tüm detaylar...

Mercedes'ten Lewis Hamilton ve George Russell hamlesi! İspanya GP...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de bu sezonki ilk podyumunu Kanada GP'sinde elde eden Mercedes, Kanada'daki hafta sonunda gösterdiği performansla taraftarlarını heyecanlandırdı. Markalar sıralamasında 4. sırada yer alan Mercedes, Montreal'de 28 puan topladı ve bu sezonki en iyi hafta sonunu geçirdi.

İspanya GP için yeni taban hazırlıkları

Mercedes, İspanya GP için yeni taban hazırlıklarına başladı. Takım, yakın zamanda yapılan güncellemeleri tamamlamasını umduğu yeni bir ön kanada geçip ve aracın dengesini arttırmayı başardı. Şimdiki asıl plan ise İspanya'daki bir sonraki yarışa yeni bir taban da dahil olmak üzere çeşitli güncellemeler getirmek. George Russell'ın podyumuyla ümitlenen Mercedes, iki pilotunu da olabildiğince podyum sıralamasına sokmak istiyor.

Toto Wolff gelecek için umutlu

Mercedes takım patronu Toto Wolff, takımının geçmişte yaşadığı sorunları son zamanlarda geride bıraktığını ifade etti. Wolff, "Imola'dan bu yana kesinlikle doğru adımları attığımızı ve araca gayet iyi çalışan bazı parçalar koyduğumuzu düşünüyorum, ki bu geçtiğimiz birkaç yılda zorlandığımız bir şeydi. Şimdi her hafta sonu performansımız artıyor ve Barcelona'da bize yardımcı olacak yeni parçalar geliyor. Dolayısıyla bu olumlu gidişatı sürdürebileceğimizi umuyorum" dedi.

Mercedes bu sezonki ilk pole'ünü kazandı

Mercedes, George Russell ile uzun zaman sonra ilk kez pole pozisyonunu elde etti. Alman ekip, 2022 Brezilya GP'sinden sonra ilk kez Kanada GP'de pole pozisyonu elde etti. Yarışa lider başlayan Russell, yarışı 3. sırada tamamladı ve podyumun son basamağında yer aldı. Lewis Hamilton ise 7. sırada başladığı yarışta takım arkadaşının bir arkasında kaldı ve 4. sırada GP'yi tamamladı. 

Russell ve Hamilton kaçıncı sırada?

Bu sezon iyi bir performans sergileyemeyen Mercedes, üzerindeki ölü toprağını Kanada'da attı. Takım, 28 puan toplayarak bu sezonki en iyi sonucunu elde etti. Lewis Hamilton'ın da en iyi derece ile hanesine 12+1 puan yazdırdığı yarışta, Russell hanesine 15 puan kazandırdı. Bu sonuçlarla birlikte George Russell, pilotlar sıralamasında 69 puanla 7. sırada yer aldı. Geçen sezon pilotlar sıralamasında 3. sırada yer alan Lewis Hamilton, bu sezon topladığı 55 puanla 8. sırada yer aldı.

İlgini Çekebilir
Kanada GP'de 5 pilot yarış dışı! Kaotik yarışı kazanan belli oldu...
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler