Merghim Berisha büyük oynuyor, Fenerbahçe seviniyor / Transfer haberi

Cüneyt Muharremoğlu
23.10.2022 - 14:41 | Son Güncellenme: 23.10.2022 - 14:54

Fenerbahçe'den kiralık olarak Augsburg'a giden Mergim Berisha Bayern Münih'ten sonra Leipzig'e de gol attı. Berisha'nın satın alma opsiyonunun kullanılması ihtimali artıyor.

Merghim Berisha büyük oynuyor, Fenerbahçe seviniyor / Transfer haberi

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe'nin geçen sezon Salsburg'dan transfer ettiği Merghim Berisha, sezon başında kiralık olarak Bundesliga takımlarından Ausburg'a gitti. 11 haftası geride kalan Bundesliga'da Augsburg formasıyla 6 maça çıkan Berisha, yeni takımıyla ikinci golünü dün akşam Leipzig ağlarına gönderdi.

Berisha'dan 1 gol 1 asist

Kendi sahasında Leipzig'i konuk eden Augsburg,  Berisha'nın 34. dakikada penaltıdan kaleciyi ters köşeye yatırarak attığı golle öne geçti. 51. dakikada Ermedin Demirovic skoru 2-0'a taşıdı. Bu golün asistini kornerden Berisha yaptı. Rubes Vargas 64. dakikada farkı 3'e çıkardı. 

Kırmızı kart dönüm noktası oldu

65. dakikada ev sahibi takımdan Iago'nun kırmızı kart görmesi maçın dönüm noktası oldu. Leipzig'de 72'de Andre Silva, 89'da Christopher Nkunku frikikten ve 90+'larda Hugo Novoa'nın golleri skoru 3-3'e getirdi.

İlgini Çekebilir
Berisha küllerinden doğdu! Milli takıma seçilecek mi?
Habere Git

"Kazanamamak son derece sinir bozucu"

Augsburg'u çalıştıran Enrico Maasen maç sonrası üzüntülüydü. 38 yaşındaki teknik direktör, "Açıkçası kırmızı karta kadar harika bir maç çıkardığımızı söyleyebilirim. Sonrasında goller yedik ve iyi organize olamadık. Bu maçta kazanamamak son derece sinir bozucuydu" ifadesini kullandı.  

Berisha fotoğrafını paylaştı

Karşılaşmadan sonra Ausburg taraftarları kaçan galibiyetten dolayı üzgün olsa da Merghim Berisha'nın performansından memnundu. Maçı 1 gol 1 asitle tamamlayan Berisha,  sosyal medya hesabından attığı gol sonrası sevincinin görüntülendiği bir fotoğrafı paylaştı.

Berisha büyük maçları seviyor

Merhim Berisha, böylece Bayern Münih'i 1-0 yendikleri karşılaşmada takımının tek golünü atmıştı. Alman futbolcu Leipzig karşısında Bundesliga'da ikinci kez gol sevinci yaşadı. Berisha'nın 4 asisiti bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Mergim Berisha'dan Fenerbahçe itirafı
Habere Git

Beşiktaş'a da gol atmıştı

Merghim Berisha geçen sezon Fenerbahçe forması giyerken Kadıköy'de 2-2 berabere biten Beşiktaş karşılaşmasında takımını 2-1 öne geçiren golü de atmıştı. Alman futbolcu, bu sezon sarı lacivertli formayla çıktığı son, Süper lig'in ilk maçında 90+'da gol atarak Ümraniyespor karşısında 3-3'lük beraberliği getirmişti.

Ausburg 4 milyon Euro'ya satın alabilir

2021 Eylül ayında Fenerbahçe'ye Salsburg'dan gelen Berisha, istenileni veremedi. Fenerbahçe formasıyla çıktığı 32 maçta 8 gol atarken 3 asist yapan Alman futbolcu, Ümraniyespor maçının ardından kiralık olarak Ausburg'a gitti. Bundesliga temsilcisi, 24 yaşındaki futbolcu için kiralama bedeli olarak 300 bin Euro ödedi. Berisha'nın satın alma opsiyonu ise 4 milyon Euro. Oynadığı futbolla beğeni toplayan Berisha'nın satın alma opsiyonunun kullanılması ihtimali artıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler