Atalanta'da oynayan Merih Demiral, A Milli Takım kadrosundan çıkarıldı

Orhan Gülek
14.11.2022 - 16:32 | Son Güncellenme: 15.11.2022 - 00:02

Türkiye A Milli Takımı'nın oynayacağı hazırlık maçları için aday kadroya çağrılan Merih Demiral, kulübü Atalanta'nın isteği üzerine kadrodan çıkarıldı.

Atalanta'da oynayan Merih Demiral, A Milli Takım kadrosundan çıkarıldı

AJANSSPOR - HABER

Mart ayında başlayacak 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri'nin hazırlıkları kapsamında 16 Kasım'da İskoçya ve 19 Kasım'da Çekya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımımız'da Merih Demiral aday kadrodan çıkarıldı.

TFF'den Merih Demiral açıklaması geldi

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada, “İtalya’nın Atalanta ekibinde forma giyen milli futbolcumuz Merih Demiral, kulübünün Atalanta-Inter karşılaşmasının ardından gönderdiği talep üzerine FIFA’nın Oyuncuların Statüsü ve Transferi Talimatı’nın ek 1. bölümünün 1. maddesinin 6. bendi uyarınca, A Milli Takım aday kadrosundan çıkarıldı” ifadeleri kullanıldı.

Ne olmuştu?

Serie A'nın 15. haftasında oynanan Atalanta-Inter karşılaşmasında yıldız futbolcu Merih Demiral'ın sakatlandığı ve Milli Takım kadrosundan çıkarıldığı açıklandı. Demiral, Atalanta maçına ilk 11'de başlamış ancak 68. dakikada yerini Memeh Okoli'ye bırakmıştı.

Merih Demiral'ın performansı

Merih Demiral, bu sezon Atalanta forması ile toplam 13 resmi müsabakaya çıktı. Söz konusu maçlarda 1 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. 24 yaşındaki genç futbolcunun güncel piyasa değeri 25 milyon euro olarak gösteriliyor.

A Milli Takım 2 hazırlık maçı yapacak

A Milli Takımımız, gelecek yıl mart ayında başlayacak olan EURO 2024 Elemeleri’ne hazırlık kapsamında, 16 Kasım’da İskoçya ve 19 Kasım’da Çekya ile Türkiye’de özel maçta karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler