Merih Demiral bombası! Fenerbahçe ile anılmıştı, ezeli rakip devreye girdi

Özgür Koç
19.07.2024 - 08:47 | Son Güncellenme: 19.07.2024 - 15:43

Son Dakika Transfer Haberi: Beşiktaş'ın, kariyerini Suudi Arabistan'ın Al-Ahli takımında sürdüren A Milli Takım'ın stoperi Merih Demiral'ı kadrosuna katmak için harekete geçtiği ileri sürüldü.

Merih Demiral bombası! Fenerbahçe ile anılmıştı, ezeli rakip devreye girdi

AJANSSPOR - HABER

EURO 2024'te A Milli Takım formasıyla Avusturya maçında attığı 2 ve yaptığı bozkurt işareti sonrası UEFA'dan iki maç ceza almasıyla dünya gündemine oturan Merih Demiral, Süper Lig'e dönebilir.

Beşiktaş için Merih Demiral iddiası

Fanatik'in haberine göre; Beşiktaş, Gabriel Paulista’nın yanına alacağı stoper konusunda rotayı A Milli Takım’ın 26 yaşındaki yıldızı Merih Demiral'a çevirdi.

Al Ahli bonservisi için 15 milyon Euro istei

Siyah-Beyazlılar, Merih Demiral için girişimlere başlarken, bu transferle hem üst düzey bir stoperi kadrosuna katacak hem de yerli rotasyonunu güçlendirip kontenjanı rahatlatacak. Al Ahli ile ilk temas kurulurken, Suudi Arabistan ekibi kapıyı 15 milyon Euro bonservisten açtı. 

Kiralama formülü

Bu rakamı çok yüksek bulan Siyah-Beyazlı yönetim, kiralama formülünü devreye sokacak. Bir yandan Merih’le dirsek temasında olan Beşiktaş, Al Ahli’yi kiralama teklifine ikna edebilirse süreci hızlandıracak.

2026'ya kadar sözleşmesi var

26 yaşındaki A Milli oyuncunun Al Ahli ile 2026’ya kadar kontratı var. Geçtiğimiz sezon 21 maçta 1 gol ve 1 asistlik performans sergileyen Merih Demiral'ın güncel piyasa değeri 16 milyon euro olarak gösteriliyor.

Yıllık 10 milyon Euro'nun üzerinde kazanıyor

Fenerbahçe altyapısından yetişen ve Sporting, Sassuolo, Juventus ve Atalanta formaları da giyen Merih Demiral, Alanyaspor’da yaptığı patlama sonrası 8 milyon Euro’ya 2019’da Sassuolo’ya gitmiş ve hemen ardından 19.5 milyon Euro karşılığında Juventus’un yolunu tutmuştu. Başarılı savunmacı için 2022’de Atalanta 21 milyon Euro ödemişti.

Merih Demiral, geçen yaz ise 16.5 milyon Euro bonservisle sürpriz şekilde Al Ahli’ye transfer oldu. Merih’in Arabistan’da senelik kazandığı ücret, 10 milyon Euro’nun üzerinde. Başarılı stoper için son 5 senede kulüpler toplamda 65 milyon Euro bonservis ödedi.

Senin için hazırladığımız haberler